|
|
||||
|
||||
![]()
μαλλον εχεις δικιο και ειναι απλα απο την αλλαγη των φολιδων ,αυτο που ελεγα πριν οτι το καβουκι στο πισω μεροσ πανω απο την ουρα ειναι πιο μαλακο δεν το εχω διαβασει πουθενα απλα το εχω παρατηρισει σε ολεσ τισ χελωνεσ που ειχα και εχω και με τον καιρο υπεθεσα οτι ειναι το φυσιολογικο αλλα ρωτησα για καλο και για κακο
![]()
|
||||
|
||||
![]()
βοη9εια ,πριν απο 2 μερες ενω πηγαιναν ολα μια χαρα σηνεβη κατι καινουριο.μια απο τις 2 χελωνεσ κανει σαν να μην μπορει να βουτησει.την πρωτη μερα προσπαθουσε να κατεβει στον πατο αλλα δεν μπορουσε.χθεσ και σημερα μπορει να βουτησει αλλα σχετικα γρηγορα η ανωση την σπροχνει προσ τα πανω,ακομα και αν την πιεσω ελαφρα προσ τα κατω ,γρηγορα χωρις να κανει καμια κινηση ανεβαινει προσ τα πανω
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Οι λόγοι που ξέρω για κάτι τέτοιο είναι οι εξής:
1) Λοίμωξη του αναπνευστικού 2) Άλλη ασθένεια 3) Αέρια ![]() ![]() 4) Είναι μικρό σε ηλικία και του έχεις πολύ νερό και φοβάται να βουτήξει 5) Περνάει φάση! Το ένα από τα δύο πιο πιθανά είναι η λοίμωξη του αναπνευστικού, που αν είναι αυτό άστα να πάνε. Να προσέχεις εάν κολυμπάει στραβά και κυρίως αν τρέχει τίποτα από τη μύτη της ή αν προσπαθεί να ανασάνει με ανοιχτό το στόμα και αν κάνει κάποιο ήχο στην προσπάθεια. Το άλλο είναι τα αέρια στα έντερα, πιθανώς από παρατάισμα, οπότε προσπάθησε να τους αλλάξεις λίγο τη διατροφή (αλήθεια τι ταΐζεις; ) και να την μειώσεις στο μέρα παρά μέρα για λίγο. Δεν μιλάμε για πιτσιρίκι ε; Έχω διαβάσει ότι καλό τους κάνει σε αυτή τη φάση το καρότο (λίγο ζεματισμένο σε ζεστό νερό), η κολοκύθα και κάποιου είδους ιχθυέλαιο που χρησιμοποιούν οι Αμερικάνοι, αλλά δεν ξέρω και καλά να σου πω. Πάντως μην τη σπρώχνεις, δοκίμασε να τη δελεάσεις λίγο με το αγαπημένο της φαΐ (λογικά οι γαριδούλες ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω για την απαντηση
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Το είχα ξαναπεί αυτό, αλλά δε θυμάμαι αν ήσουν εσύ! Αυτά είναι τα προβλήματα όταν έχεις πάνω από μία στο ίδιο ενυδρείο και ειδικά εάν είναι διαφορετικών ηλικιών ή αν έχεις και αρσενικά που σιγά σιγά νιώθουν την τεστοστερόνη να κυλάει στις φλέβες τους!
![]() Θέλει προσοχή, τύχη και μεγάαααλο ενυδρείο για να έχεις μια σχετική σιγουριά. Ειδικά την ώρα του φαγητού γιατί είναι πολύ ευκαιριακά ζώα και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να φάνε πρώτα. Ένα παιδί από το φόρουμ που συνάντησα πριν κάποιο καιρό είχε και αυτός όταν ήταν μικρότερος και κάποια στιγμή του κοκκίνισε το ενυδρείο από το αίμα σε ανάλογη περίπτωση. Πρόσεξε και με αυτό και με τα αέρια μέχρι να σιγουρευτείς! Επίσης, για το κρέας ψάξε λίγο (γιατί εγώ είχα βαρεθεί να τα ψάξω και αυτά!) το κατά πόσο είναι καλό το ωμό και για τι κρέας μιλάμε. Εγώ είχα καταλήξει στο ότι βρασμένο κοτόπουλο ή γαλοπούλα μια στο τόσο είναι καλό. Απλά μην ακούς εύκολα τους γιατρούς γιατί λίγοι είναι αυτοί που πραγματικά ξέρουν από ερπετά. Τώρα άμα ο άνθρωπος ξέρει σίγουρα μαγκιά του! |
|
||||
|
||||
![]()
για το κρεας,νομιζω οτι ο κτηνιατροσ ειχε δικιο,γιατι ειναι γνωστος μου και ασχολειται πολυ με ερπετα,και οταν αρχισα να τουσ δινω κρεασ το καβουκι σε μια εβδομαδα και κατι μερεσ τησ ειχε ξαλακληρινει.οσο για τουσ τσακομους μεγαλο ενυδρειο δν εχω
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Άποψή μου, να μην τους δίνεις συχνά. Μην ξεχνάς, επίσης, ότι όσο είναι μικρά η μισή τους δίαιτα πρέπει να περιλαμβάνει πρωτεΐνη και όσο μεγαλώνουν μειώνεται μέχρι και στο 15% με τα υπόλοιπα φυτικά. Εγώ πιστεύω ότι λίγη δίαιτα θα κάνει καλό, εάν έχει αέρια.
Την ώρα του φαγητού θα σφάζονται, αφού έχουν ήδη ξεκινήσει, αλλά μικροτσακωμούς μπορεί να δεις για το οτιδήποτε. Ακόμα και για την καλύτερη θέση στον ήλιο! Τώρα το πόσο σοβαροί θα είναι θα δείξει. Όταν λέω μεγάλο ενυδρείο εννοώ μεγάλο! Μιλάμε για 350 λίτρα στην κάθε μία, το λιγότερο, και κατάλληλα διαμορφωμένο. Γιατί να φτιάξεις τεράριουμ; Κοκκινομάγουλες δεν έχεις; Στο νερό ζουν και βγαίνουν έξω για τον ήλιο. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
τι ειναι αυτο παλι ????????? | harris samos | Γλυκό νερό - Γενικά | 7 | 30-11-09 16:56 |
Tι ειναι αυτο παλι? | Nik25 | Δίσκοι | 8 | 20-01-09 21:04 |
Τι ειναι παλι αυτο?? | tonisgr | Χρυσόψαρα | 4 | 02-01-09 15:59 |
Τι ειναι παλι αυτο?? | octania246 | Malawi | 2 | 28-11-08 12:47 |
Τι ειναι αυτο παλι? | imichal | Γλυκό νερό - Γενικά | 10 | 09-02-08 12:59 |