|
Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων Συζήτηση για το στήσιμο και την διακόσμηση κοινωνικών ενυδρείων, προτάσεις για "σωστούς" συνδυασμούς ψαριών για τον αρχάριο και όχι μόνο |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ενας ωραιος συνδιασμος θα ηταν να μπουν μαζι με Iriatherina werneri ..
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Ποσα ατομα θα ειναι το κοπαδι των cpd's ? Επισης μπορεις να τα συνδυασεις με μικρες ακομα μελανοταινιες οπως Ps.furcata , M. praecox. Puntius titteya (και αλλα μικοσωμα Barbus), dwarf gurami , Microrasboras, white cloud minnows,καποια μικρα ειδη botia, γαριδες, SAE , Tateurndina occelicauda, Dario dario και αρκετα ακομα ψαρακια απο Ασια/Ωκεανια. Ακομα και με ζωοτοκα δεν θα ειχαν προβλημα αλλα με ξενιζει η εικονα και οπτικα δεν στεκει να βλεπεις τα cpd με guppy πχ. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
H αλήθεια είναι ότι περίμενα να μου πείτε και για κάνα cory. Θεωρητικά μπαίνουν έτσι δεν είναι;
@ Raven Για τα cpds δεν έχω σκεφτεί πόσα άτομα θα μπουν. Σίγουρα πάνω από 15 πάντως. |
|
|||
|
|||
![]()
Σε νερο δικτυου ; πριτς ..
|
|
||||
|
||||
![]()
Σε ph=7 σίγουρα δεν; Συγκεκριμένα διαβάζω για τα aeneus ότι δεν θα έχουν πρόβλημα...
|
|
|||
|
|||
![]()
Aν η βρυση σου βγαζει ΡΗ 7 τοτε ενταξει. Εμενα ειναι μεταξυ 7,5-7,8 αναλογα με την εποχη.
|
|
||||
|
||||
![]()
Πριν κάνα μήνα έβγαζε 7,5 περίπου. Τώρα μετράω 7.
![]() |
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Και αυτο που λες για τα Dario ακουγεται ωραια επιλογη. |
|
||||
|
||||
![]()
Αλλαγή σχεδίων
Τελικά οι διαστάσεις του ενυδρείου είναι 80Χ40Χ55 και θα μπει μόνο Αμερική από ψάρια, αλλά ανάμεικτα φυτά. Αντί λοιπόν για cpds και corydoras θα μπουν ροδόστομοι, sp3 και για 3ο είδος θα ήθελα τις προτάσεις σας. Μια 9άδα ροδόστομοι που τους έχω ήδη πάρει (θα αγοραστούν άλλοι 6) μαζί με 3 sp3 βρίσκονται μέσα σε καραντίνα και ταίζονται με flakes τα οποία μουλιάζω με sera fishtamin αλλά και με κατεψυγμένα bloodworms. Επίσης τους ρίχνω καθημερινά και προληπτικά melafix + ektozon. Στο κυρίως ενυδρείο θα αργήσουν αρκετά να μπουν καθώς κάποια έχουν ακόμα ρουφηγμένες κοιλιές από τον προήγουμενο ιδιοκτήτη τους. Σήμερα έβαλα και τα πρώτα φυτά τα οποία είναι echinodorus bleheri, echinodorus tenellus, microsorium pteropus και valisneria americana. Αυτή τη στιγμή στο ενυδρείο υπάρχει ένα σκαλάρι από το προηγούμενο setup, αλλά μέχρι να μπουν οι ροδόστομοι θα έχει μεταφερθεί σε μεγαλύτερο ενυδρείο (250 λίτρα) μαζί με άλλα 4 σκαλάρια. Δυστυχώς καλές φωτογραφίες δεν έχω τη δυνατότητα να βγάλω γιατί έχει χαλάσει η ψηφιακή, αλλά θα προσπαθήσω με το κινητό και θα ανεβάσω σύντομα. ![]() ------------------------- Φωτογραφία. ![]() Θα είναι η 1η μου σοβαρή προσπάθεια στο φυτεμένο παιδιά. ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vag0s : 05-08-10 στις 21:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
1. Ενα ζευγαρι ή χαρεμακι (αναλογως το ειδος) Apistogramma ή
2. ενα ζευγαρι Microgeophagus ramirezi ή 3. ενα ζευγαρι Nannacara anomala ή 4. ενα ζευγαρι Cleithracara maronii (αν βρεις). |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Ελπίζω να σας αρέσει. ![]() Οφείλω να πω ότι ο οδηγός του Raven για το aquascape βοηθάει πολύ. |
|
||||
|
||||
![]()
Πολύ καλύτερο συμπολίτη! Καλή συνέχεια!
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Το ενυδρείο μου (40 λίτρα)!!! | NEMO GIRL CY | Greek Aquarist's Boards | 12 | 14-05-10 20:09 |
200 λίτρα ενυδρείο με 45 ψάρια | Ravendark | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 04-08-09 17:19 |
Προτάσης για 54 λίτρα ενυδρείο | Teo | Γλυκό νερό - Γενικά | 32 | 05-01-09 22:09 |
D.I.Y. Ενυδρείο 600-700 λίτρα | TaitO | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 38 | 16-12-06 20:43 |
Ενυδρείο 60 λίτρα!!! | Cristos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 7 | 28-10-04 04:50 |