|
Γαρίδες του γένους Caridina Amano, Sulawesi, CRS, Tiger, Bee, Green, Red nose κλπ |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Επανερχομαι με νεα στοιχεια. Χτες το βραδυ, οσο τις εβλεπα, τοσο κατι δεν μου πηγαινε καλα. Μοιαζουν πολυ με ghost αλλα δεν εχουν καθολου δαγκανες οπως οι ghost shrimps , και το rostrum ειναι τελειως διαφορετικο ! Επισης ο τροπος που κινουνται εδειχνε οτι προκειται για κατι αλλο. Το κυριοτερο ομως στοιχειο ηταν οτι η μιοα θηλυκια εχει σελα με αυγα λευκα. Οι ghost εχουν παντα πρασινα αυγα.
Η Ulli Bauer ειδε τις φωτογραφιες μου και μου ειπε οτι προκειται για καποιο απο τα αταξινομητα ειδη Caridina ή Paracaridina που εφερε το Mimbon aquariums στην Γερμανια, προσφατα απο το Βιετναμ και την Ταιλανδη. Με λιγο ψαξιμο, την βρηκα (μαλλον) και οντως προερχεται απο την περιοχη του Phuket στην Ταιλανδη και της εχει δοθει η προχειρη ονομασια Caridina "Kao-Lak" (απο την τοποθεσια που περισυλλεχθηκε). Υπαρχει μονο μια μικρη φωτογραφια ΕΔΩ, ( στην τελευταια σειρα φωτογραφιων, η δευτερη γαριδα με τα αυγα). Το μονο που μενει να μαθω , ειναι αν αναπαραγεται σε γλυκο νερο ή σε θαλασσινο οπως οι αμανο. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Raven : 27-07-10 στις 13:54 |
|
||||
|
||||
![]()
Αλεξανδρε να σου πω την αμαρτια μου κι εμενα δε μου φανηκαν για ghost λογω πολυ σκουρων ματιων και οργανων αλλα και λογω παχους και ποδιων οπως ειπες κι εσυ αλλα λεω ενταξυ μπορει να ειναι μικρες ακομα η κατι τετοιο.παντως ειναι πολυ ομορφες μες στην παραξενια τους
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Αλεξ τις ειδα και εγω αλλα δεν μπορουσα να παρω μιας και δεν θα πηγαινα σπιτι μου τις επομενες 24 ωρες...Λες να υπαρχει προβλημα υβριδισμου αν τις βαλω με cherry και green babaulti?
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Οχι, δεν υβριδιζουν με κανενα απο τα ειδη που ξερουμε και εχουμε. Προκειται μαλλον για Paracaridina. Επισης ειναι παρα μα παρα πολυ πιθανο να αναπαραγονται με ναυπλιους σε θαλασσινο νερο οπως οι red nose και οι amano.
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα προτιμουσα να αναπαραγονται στο γλυκο και να μην υβριδιζουν...
![]() ειναι ντροπαλες ή "χυμα" σαν τις red nose? |
|
|||
|
|||
![]()
Συπεριφορα περιπου οπως οι red nose. Aχρωμες παντος, αν δεν γεννανε κιολας, τοτε δεν βλεπω να εχουν μελλον στο χομπι.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Red cherry σε shrimp set | Βασίλης Κ | Ενυδρεία με ασπόνδυλα | 13 | 23-02-15 23:18 |
BLUE SHRIMP??? | ChocolatePuma | Γαρίδες | 15 | 25-10-12 12:00 |
CARIDINA SP. (INDIAN GREEN SHRIMP) | paliosdimitris | Γαρίδες του γένους Caridina | 5 | 08-02-11 17:35 |