|
Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού Μισό νερό, μισό γη και αέρας, σε όλους τους συνδυασμούς! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Πολυ ωραια Αντωνη !
Η Marsilea εχει γινει απο τα πιο αγαπημενα μου φυτα, ειτε μεσα στα ενυδρεια , ειτε emersed.Να αναφερω οτι ηταν δωρο του Σπυρου (ispyi) και την παρηγγειλε απο γερμανια,Ταξιδευε 2 βδομαδες, χαθηκε το δεμα...κι οταν εφτασε, ειχε σφραγιδες απο τα μισα ευρωπαικα ταχυδρομεια ![]() Εγω την πατησα σ αυτο που λες οτι θελει υψος , και την εβαλα emersed σε μικρο ταπερ και τωρα θελει μεταφορα σε πιο ψηλο. Τo Staurogyne, ομορφο ειναι αλλα εμενα δεν με ενθουσιαζει τοσο ...sorry , γουστα ειν αυτα ![]() Να πω και κατι λιγο ασχετο αλλα καλο ειναι να μαθαινουμε... τα τριφυλλια (Marsilea sp) ανηκουν στην ιδια οικογενεια με τις φτερες ! |
|
||||
|
||||
![]()
Που είναι ο Σπύρος να καμαρώσει τα πολυταξιδεμένα τετραφυλλάκια του…
![]() Τα δοχεία που θα τοποθετηθεί η marsilea πρέπει να έχουν μεγαλύτερο ύψος από το τελικό μέγεθος του φυτού όχι μόνο για την ανάπτυξη του αλλά για να μην ακουμπάνε τα φύλλα πάνω στο καπάκι γιατί από την υψηλή θερμοκρασία καίγονται τα φύλλα του….Για την staurogyne έχεις δίκιο Αλεξ, είναι θέμα γούστου… Αλλά έχει κάτι το διαφορετικό σε εμφάνιση από τα άλλα φυτά που την κάνει να ξεχωρίζει... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Και μια φωτογραφια μεσα απο το ενυδρειο για να δειτε πως ειναι η Marsilea hirsuta στην υδροβια μορφη της. Μοιαζει λιγο με Glossostigma , αμολαει runners και καθε τοσο βγαζει και ενα μικρο τετραφυλλο.
Η αναπτυξη της παντως ειναι αρκετα αργη και θα παρει μηνες εως οτου παρει την μορφη γρασιδιου. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Αντώνη τελείωσε!!!! Σε προσλαμβάνω κηπουρό στο καινούριο μου paludarium!!!
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Μπορεί κάποιος να με προμηθεύσει με Marsilea hirsuta
![]() ... θερμά παρακαλώ ![]() .... πριν "μου έρθει κόλπος" από την ζήλια!!! ![]() .... όχι δεν θα πω τίποτα για τις καλλιέργιες .... τι να σχολιάσω άλλωστε ... τα φυτά "μιλάνε" από μόνα τους! ΤΕΛΕΙΑ!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Τα κάνεις και φαίνονται όλα τόσο απλά..
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
Αγαπητή Lucy ευχαριστώ πολύ…. με το που επιστρέψω από τας διακοπάς εκτός την marsilea θα μαζέψουμε πολλά όμορφα φυτάκια και θα σου στείλουμε ..ε? ![]() Είναι απλά φίλε μου almost…μια δοκιμή θα σε πείσει… η συντήρηση τους σε emersed είναι ελάχιστη…. Λίγη προσοχή στην αρχή μέχρι να προσαρμοστούν τα φυτά μετά όλα γίνονται μόνα τους... ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ludwigia repens ΚΛΑΔΕΜΑ | stelios_ant | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 05-04-10 10:39 |
ludwigia repens | doctor | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 17 | 24-12-09 14:50 |
emersed? | maikl | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 2 | 26-10-08 12:16 |
emersed, Help!!! | noe | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 7 | 27-11-07 23:14 |
Ludwigia repens | flipper | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 01-04-07 14:17 |