Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Φυτεμένα Ενυδρεία > Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά

Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες.

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Prev Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Next
Παλιά 24-07-10, 02:47
bokostas Ο χρήστης bokostas δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Θεσσαλονίκη Καλαμαριά
Προεπιλογή

Tώρα Αλέξανδρε άνοιξες μεγάλο θέμα και θα μας "περιλάβουν" οι εταιρίες, που μετά από τα βακτήρια βγάζουμε άχρηστες και τις ειδικές τους λάμπες.
Γιατί και τα δικά μου συμπεράσματα είναι πολύ κοντά στα δικά σου και η ιστορία μου παρόμοια: δοκίμασα φτηνιάρες, απλές λάμπες των 3 ευρώ και δεν είδα
ουσιαστικές διαφορές στην ανάπτυξη των φυτών μου από τις πανάκριβες ενυδρειακές με τα "προσεγμένα" φάσματα και τα ψαράκια στις συσκευασίες.

Έτσι κι εγώ κατέληξα στο συμπέρασμα πως μάλλον μας δουλεύουν και εδώ και μερικά χρόνια δίνω μεγαλύτερη βαρύτητα σε άλλα θέματα (λίπανση,
διοξείδιο, πολύ φως, κυκλοφορία νερού, θέση φυτών κλπ) και κοιτάω κυρίως να υπάρχει επαρκής φωτισμός και να μου αρέσει το αισθητικό αποτέλεσμα.
Βέβαια ακόμη δεν έχω καταφέρει να αποτινάξω το "ταμπού της grolux" και πάντα βάζω και μια τέτοια μαζί με τις απλές, γιατί ο φόβος φυλάει τα έρμα.

Πάντως σε όσους με ρωτούν, δίνω την ίδια συμβουλή (μπορεί να είναι λάθος, αλλά αυτό εφαρμόζω κι εγώ): βάλτε 3 λάμπες, μια ροζ τύπου grolux,
μια λευκή τύπου daylight και μία τρίτη, την φθηνότερη που θα βρείτε στον ηλεκτρολόγο σας και μην ξεπερνάτε σε σύνολο τα 15 ευρώ, αρκεί να σας
αρέσει το αποτέλεσμα και να υπάρχει αρκετό φως, αν πάλι χωράνε 4 λάμπες, τότε βάλτε 2 ροζ και 2 οποιεσδήποτε λευκές και καθαρίσατε.

Φαίνεται λίγο απλουστευμένο και ζαμανφουτίστικο, αλλά κι εγώ δεν βλέπω ξεκάθαρες διαφορές που να δικαιολογούν τα 25 και 30 ευρώ την λάμπα.
Παρόμοια είναι και τα συμπεράσματά μου για τα ειδικά υποστρώματα σε σχέση με το ταπεινό χαλίκι με ταμπλετίτσες, αλλά αυτή είναι άλλη ιστορία.
Απάντηση με παράθεση

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές