|
Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν διαβασεις καλα το ποστ που ειμαι σιγουρος οτι το διαβασες, εγω προσωπικα δινω περισοτερη σημασια στα πλεονεκτηματα και οχι στα μειονεκτηματα...... Με ενδιαφερουν τα ψαρια και οχι τα παρασιτα η καποιοι μικρο οργανισμοι που θα μπορουσαν να κανουν ζημια στα ψαρια. Οπως πολυ σωστα λεει το ποστ η uv μπαινει μετα το βιολογικο φιλτρο επομενως πως στο καλο θα καταστρεψει τη βιολογια της λιμνης. Και ας πουμε οτι σκοτωνει....και????? Μιλαμε για τρελλους αριθμους βακτιριδιων τα οποια αναπληρωνονται αμεσως.... Μιχαλη, εδω και τρια χρονια που εχω τη λιμνη η uv δουλευει ασταματητα... Σε καμια περιπτωση δεν ειχα προβλημα με τη βιολογια της λιμνης..... Και λαρβες λιβελλουλας εχω δει και αρκετους αλλους οργανισμους που αναπτυσονται μεσα σε μια λιμνη εχω δει.... Αυτο ας πουμε το καταθετω σαν εμπειρια ![]() Τωρα, αυτα που λεω και κανω εγω δεν σημαινει οτι πρεπει να τα κανεις κι'εσυ!!! Ειπαμε...για μενα μιλαω.... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παρεπιπτοντως στη παραγραφο που εκανα ποστ υπαρχουν και αλλα μειονεκτηματα εκτος απο αυτα που αναφερες
|
|||
|
|||
![]()
Να τα πουμε καπως διαφορετικα τοτε????
Για πιο λογο θες να φτιαξεις λιμνη???? για τα ψαρια, για τα φυτα, η και για τα δυο? Εαν ειναι μονο για φυτα δεν χρειαζεται uv... Εαν ειναι μονο για ψαρια με πολυ λιγα φυτα θελεις uv..... Εαν ειναι και για τα δυο με πολλα φυτα συμφωνω με αυτα που ειπε ο Βασιλης... Τωρα οταν λες δεν μπορουμε να αποδειξουμε τι σκοτωνει και τι οχι τι εννοεις? Και βεβαια μπορουμε.. ![]() Θα σου απαντησω με δυο ερωτησεις και με τις απαντησεις που θα δωσεις θα σου λυθουν οι αποριες ![]() 1ον. Ας πουμε οτι η UV σκοτωνει καθημερινα τεραστιους αριθμους ωφελιμων βακτιριδιων και αλλων ωφελιμων μικρο οργανισμων που εκτελουν καποιες λειτουργιες μεσα στη λιμνη.... Ποιες θα ειναι οι επιπτωσεις του γεγονοτος αυτου Μιχαλη, μεσα σε μια λιμνη??????? 2ον. Αν καποιος που εχει UV για χρονια και σχεδον ποτε δεν εχει ερθει αντιμετοπος με ασθενειες η παρασιτα κ.λ.π.... Αυτο τι σημαινει????? ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αντρο τοσο καιρο ελεγες οτι δεν χρησιμοποιούσες τη σωστη uv για τους τονους σουκαι τωρα δινεις τα χρονια που την ειχες ως παραδειγμα ? Οπως και να εχει δεν νομιζω να μπορει να αξιοποιηθεί στατιστιστικα μονο μια περίπτωση . Εξάλλου επειδη τον τελευταιο καιρο διαβαζω παααρα πολυ για τα κοι σε γνωστα ξενα φορουμ διαβασα για ατομα που ειχαν uv και ομως ειχαν παρασιτα στα κοι . Το πιο τρανταχτό επιχείρημα που μπορω να σου δωσω και πιστεψε με ειναι γεγονος το οποιο δεν μπορει κανεις να αμφισβητήσει ειναι οτι η uv δεν μπορει να σκοτωσει τα εκτοπαρασιτα γιατι ζουν πανω στα ψαρια(Κοι) Οι πιθανοτητες να περασουν μεσα στην uv δυστηχως ειναι μηδαμινές .. Επισης ακομα και να μπορει να σκοτωσει τα βακτηρια που κολυμπουν δεν μπορει να εξολοθρεύσει εκεινα που πολλαπλασιάζονται καθε μερικα λεπτα οταν υπαρχουν οι κατάλληλες συνθήκες .
|
|||
|
|||
![]()
Μα δεν μιλω για μενα μιλω για καποιους αλλους που τις χρησιμοποιουν για χρονια! Δεχομαι αυτα που λες για τα παρασιτα δεν εχω λογο να μην το δεκτω γιατι και εγω αυτα εχω διαβασει σκοτωνουν ομως καποια στο αρχικο τους σταδιο αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα...
Το θεμα ειναι αν κανει κακο ή οχι στη βιολογια γιατι εδω ειναι το ζητουμενο και σε αυτο δεν μου απαντησες. Αν λοιπον κανει κακο στην βιολογια ποιες θα ειναι οι επιπτωσεις στην λιμνη?????
|
||||
|
||||
![]()
Αντρο πιο πανω ειπα
Εγω παλι αν δεν ειχα αιωρουμενη αλγη δεν θα εβαζα με τιποτα uv . Με τιποταααα ομως ! Ημουν σαφης . Αυτη θεωρω οτι ειναι η μονη χρησιμοτητα της uv . Απο εκει και περα ο νεος χομπιστας θα δει και τα υπολοιπα μειονεκτηματα και θα κρινει τι θελει πραγματικα . Δεν ειπα οτι κανει κακο στη βιολογια .Ειπα οτι σκοτωνει (συν τοις αλλοις ) και ωφελιμα βακτηρια . Δεν ειπα οτι σκοτωνει ολα τα ωφελιμα βακτηρια .. Αντρο καταλαβαινω οτι εχασες καποια ψαρια στο παρελθον που ησουν συνδεδεμενος μαζι τους και ισως τωρα να εισαι υπερευαισθητος σε μερικα θεματα .Συμμεριζομαι την αγωνια σου και την ανησυχια σου ομως πιστευω πιο πολυ απο ποτε (μετα το διαβασμα που εκανα τις τελευταιες μερες) οτι υπερεκτιμας τις δυνατοτητες αυτης της λαμπας . Απλα ειναι ο πιο γρηγορος τροπος να καθαρισουμε τη λιμνη μας απο την πρασιναδα...
|
||||
|
||||
![]()
Ξανα δηλώνω άσχετος με λίμνες αλλά απο την πείρα μου σε δισκοενυδρεια για αρκετα χρονια η UV 18 W σε μολις 180 λιτρα απλα τρώει ρεύμα δεν σκοτώνει τίποτε για να κάνει δουλειά θέλει πολλά watt πόσο μαλλον σε μια λιμνη πολλων λίτρων
Μιλάμε για βακτηρια κλπ παθογόνους οργανισμούς , αντίθετα στην 10000 λιτρων λιμνη μου που εγινε πράσινο το νερό με 18 W και μια ροή 3,5 χιλιάδες λιτρα την ωρα εγινε κρυσταλλο σε μολις 2-3 μερες. Γιατι μιλαμε για UV και ξεχνάμε οτι η λειτουργία και αποτελεσματικότητα της εξαρτάτε και απο τα watt και απο την ροή
Δισκοπάθεια ![]() Και άσχετος από λίμνες ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Yiannis59 : 24-07-10 στις 12:51 |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Οπως και να εχει ομως Μιχαλη μου ο καθενας πραττει οπως νομιζει και αντιλαμβανεται καποια πραματα.....εμεις απλα εκφραζουμε αποψεις.. ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΝΕΑ ΛΑΜΠΑ ΑΛΛΑ ΤΙ ΛΑΜΠΑ? | erling | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 20 | 18-09-09 22:52 |
λιμνη με κοι | katamagias | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 07-08-09 17:51 |
Λιμνη | jimfytakis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 45 | 28-11-07 00:08 |
Λιμνη | Θεοδωρος | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 16-09-07 13:13 |
Η λιμνη μου.. | kingelvis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 12 | 06-06-07 12:40 |