|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Ο μινι πάπυρος που μ έδωσες παει εξαιρετικά ! Τον ειχα στην γλαστρολιμνη τοσο καιρο και τωρα μεταφέρθηκε εδω .Οταν τον εβαλα στην γλαστρολιμνη σε 24 ωρες μπορουσα και εβλεπα τις πετρες στο βυθο της γλαστρας .Τυχαίο ? Δεν νομίζω !
Βασιλη τα πιστια εφόσον δεν τα σοκάρουμε μεταφέροντας τα απευθείας απο τη σκια στον ηλιο τα πανε περίφημα .Μαλιστα μεγαλώνουν περισσότερο οταν δέχονται απευθείας ηλιο . Οσον αφορα την ροη, μου συνιστάς να ψηλώσω ακομα λιγο το λαστιχο για να οξυγονώνεται περισσότερο το νερο? Thnks !
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μιχάλη, εντός των ημερών θα διαχωρήσω και τον μεγάλο μου πάπυρο, οπότε θα πορκύψουν μερικά επιπλέον στελέχη του φυτού....να έρθεις... Παράθεση:
Παράθεση:
Α! Το λάινερ σου πρέπει να το εξαφανίσεις από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία όσο το δυνατόν το γρηγορότερο. Θα πάθει ζημιά...Να το καλύψεις έστω και πρόχειρα για την ώρα.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βασιλη οταν μου εδωσε ο γνωστος μου αυτο το λαινερ ηταν στο κτημα του σε ενα σημείο οπου το δεχοταν απευθείας ηλιο . Μην ξεχνας οτι ο σκοπος μου κατασκευάστηκε ειναι για λαινερ πισινας που εκει οπως καταλαβαινεις θα δεχοταν συνεχεια ακτινοβολια και μαλιστα το νερο της πισινας θα λειτουργουσε ως κάτοπτρο στο υλικο αρα σιγουρα προνόησαν οι κατασκευαστες για να μην εχει προβλημα .Ομως ούτος η άλλως θα το σκεπασω για λογους εμφανισης .
|
||||
|
||||
![]()
Εχω βαλει τσιμεντο γυρω απο τις πετρες .Τα φυτα αρχιζουν να παιρνουν τα πανω τους και μου μενει το ζητημα του καταρρακτη .Ειμαι στην σκεψη αντι να κανω καταρρακτη να βαλω ενα μεγαλο πιθαρι για να πεφτει στην λιμνη το νερο μεσα απο αυτο .Μπορει να χανει απο φυσικοτητα αλλα νομιζω ειναι κατι πρωτοτυπο και ομορφο . Καμια αλλη σκεψη?
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ωραια τα πας μπραβο
για το λαινερ αν δε σαρεσει υπαρχουν κοματια 20 εκ πλατους λαινερ με επικαλυψη πετραδακια αλλα γιατι δεν ανεβαζεις κι αλλο τη σταθμη σου να καλυψεις ολο το λαινερ? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ενδιαφερον αυτο με το λαινερ που λες . Που να το βρω ομως εδω περα? Ενα μικρο λαθος που εκανα δεν μου επιτρεπει να την γεμιζω τελειως τη λιμνη αλλα ετσι και αλλιως θα φοβομουν απο τους γατους .Εχω μεσα χρυσοψαρα απο ειδη που δεν κολυμπανε γρηγορα και οποτε νιωσουν οτι καποιος ειναι κοντα ερχοντε ολα στις ακρες . Παρεπιπτοντως καποια απο τα αργα χρυσοψαρα που αναφερα ειναι τα ranchu .Λετε να εχω προβλημα το χειμωνα ? Ομως πραγματι ειναι ο βασιλιας των χρυσοψαρων και πραγματικα ειναι ονειρο να τα βλεπεις . Αν μετρησε καποιος απο Κυπρο θερμοκρασια λιμνης το χειμωνα να μας πει παρακαλω.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Αν θυμάμαι καλά 8 βαθμούς ήταν το κατώτερο που μέτρησα. Ranchu είχα χωρίς κανένα πρόβλημα. Με τα φίλτρα πως τα πάς κάθε πότε τα καθαρίζεις? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
λιμνη με κοι | katamagias | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 07-08-09 17:51 |
κουνουποψαρα και λιμνη..... | Pritanis | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 1 | 10-07-08 12:25 |
Λιμνη | jimfytakis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 45 | 28-11-07 00:08 |
Λιμνη | Θεοδωρος | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 16-09-07 13:13 |
Η λιμνη μου.. | kingelvis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 12 | 06-06-07 12:40 |