|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Tι ειναι ... ιπταμενοι δισκοι??
![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εχετε ενα, στο σαλονι διακοσμητικο?
Έχω ένα στο μπαλκόνι που θα γίνει γλάστρα Ενα και αντε ακομα ενα μικρο για καμμια αναπαραγωγη? Έχω 2 μικρά που ήδη χρησιμοποιούνται ως γλάστρες για υδρόφιλα φυτά Πολλά διασκορπισμενα στο σπιτι η σε fishroom? Αν είχα και αλλά, θα είχα περισσότερες γλάστρες. Σας αρκει ενα διακοσμητικο με μερικα ομορφα κοινα ψαρια? Ένα ενυδρείο μικρό η μεσαίο είναι μια φυλακή για τα ψαριά οπότε δεν έχω. Η ψαχνετε για σπανια ή περιεργα ειδη, και γιατι? Δεν ψάχνω πλέων ψαριά για ενυδρείο. Γιατί απλά ενώ παλιότερα πίστευα ότι έχω ένα κομμάτι από την φύση μέσα στο σπίτι. Κάποια στιγμή είδα ότι στην ουσία στέρησα ένα κομμάτι που θα έπρεπε να είναι στην φύση.
|
||||
|
||||
![]()
Απ΄όσο θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα μου άρεσαν τα ζώα και γενικότερα η φύση, επειδή όμως μεγάλωσα στη πόλη και σε διαμέρισμα δεν είχα την δυνατότητα να τα απολαύσω παρά μόνο κάποια μικρά ζώα π.χ. καναρίνια, περιστέρια, χαμστερ κ.λ.π.
Το πρώτο μου ενυδρείο το έφτιαξα(ιδιοκατασκευή μάλιστα γιατί δεν υπήρχαν αρκετά χρήματα για έτοιμο-'αρχισε να στάζει μετά από κανα χρόνο)) όταν ήμουν 14 χρονών με χρυσόψαρα φυσικά. Μετά έμαθα τα "τροπικά" ![]() Τα ψάρια πάντως που πραγματικά μου ανέβασαν το ενδιαφέρον γι αυτό που λέγεται ενυδρείο, ήταν οι κιχλίδες, αφού δεν επρόκειτο απλά για ένα όμορφο ψαράκι που κολυμπάει πάνω κάτω κολλημένο στο τζάμι αλλά για ένα ψάρι με χαρακτήρα, αξιοπρόσεκτη συμπεριφορά που αγνοεί παντελώς το τζάμι και επικεντρώνεται στη στάμνα που του έβαλες και το θεωρεί πλέον σπίτι του! Από αυτή τη στιγμή και μετά 'εψαχνα απεγνωσμένα να βρω πληροφορίες παραγγελνοντας βιβλία από εξωτερικό(μιλάμε για προ ιντερνετ εποχή) για να καταλάβω τι άλλο προτιμούν αυτά τα ψαράκια εκτός από μία στάμνα. Το τελευταίο καιρό κόλλησα και μια γαριδοίωση ![]() Φυσικά έχω και στο σαλόνι μου ένα με τανγκανίκες άλλα και στο γραφείο μου ένα με γαρίδες και ένα με ωοτόκα. Αν τελικά καταφέρω να ψήσω τη γυναίκα μου(τη ψήνω αρκετό καιρό τώρα που θα πάει..!) θα ήθελα να βάλω ακόμα ένα ενυδρείο στο σαλόνι θαλασσινό αυτή τη φορά, ένα όμορφο ριφάκι να εκεί στη γωνιά δίπλα στη πολυθρόνα! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Εγώ πάλι θυμάμαι μικρός, στο πατρικό μου στη Πεντέλη, να βγαίνω στα χωράφια και να ψάχνω ακρίδες, αράχνες και άλλα έντομα. Τα έβαζα σε χαρτόκουτες ΝΟΥΝΟΥ με χώμα και φυτάκια και έτσι έφτιαχνα τους πρώτους μου βιότοπους. Μετά, τα καλοκαίρια στην Αιδηψό πιτσιρικάς, πήγαινα για ψάρεμα με τους ψαράδες που έριχναν δίχτυα και μου έδιναν σφουγγάρια που έπιαναν. Εκεί γεννούσαν καβουρομάνες, αστακομάνες κλπ κι εγώ έριχνα τα σφουγγάρια σε λεκάνη με θαλασσινό νερό (που άλλαζα κάθε μέρα) και περίμενα να βγουν τα μικρά. Θυμάμαι τον ενθουσιασμό μου όταν τα έβλεπα να σκάνε μύτη. Όταν τέλιωναν οι διακοπές τα έριχνα στη θάλασσα βέβαια. Τέλος το πρώτο μου ψαράκι ήταν ένα χρυσόψαρο ο Φριτς, που το είχα σε γυάλα.
Μετά την εισαγωγή να σας πω ότι τώρα έχω 1 ενυδρείο κι ένα paludarium και πως πάντα μου άρεσε να φτιάχνω αλλά και να χαζεύω με τις ώρες μικρούς βιότοπους. Αυτό είναι που κάνει κατά τη γνώμη μου τα ενυδρεία να ξεχωρίζουν από άλλα ζωάκια, δηλαδή πως δεν έχεις απλά ένα πετ αλλά ένα κομμάτι της φύσης στο σπίτι σου ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Απλά για το υπέροχο υγρό στοιχείο !!!
|
|
||||
|
||||
![]()
Γιατί αν δεν έχεις ενυδρείο είσαι αδελφή…..
Πέρα από την πλακά το ενυδρείο μου προκαλεί ηρεμία (έκτος από τις Κυριακές που μου προκαλεί αηδία) |
|
|||
|
|||
![]()
Εφτιαξα το πρώτο μου ενυδρείο πριν 30 χρόνια, σε ηλικία 15 χρονών, το κόλλησα 3 φορές πριν σταματήσει να στάζει και από τότε δεν έμεινα ποτέ χωρίς ψαράκια.
Τώρα έχω 7, όλα στο σαλόνι-φισρουμ, άλλα 2 για την κακιά την ώρα κι άλλο 1 έχει η γυναίκα μου στο γραφείο της, ενώ φροντίζω και τα 3 των κουμπάρων μας. Δεν μπορώ να διανοηθώ τη ζωή μου χωρίς ψάρια και φυτά, δεν καίγομαι για σπάνια ζωντανά, μου αρκεί να τα χαζεύω, να τα φροντίζω και να τα βλέπω ν' αναπαράγονται. Κόλλημα? σίγουρα ναι, αλλά μου προσφέρει τόσα πολλά που λέω χαλάλι οι θυσίες, ο χρόνος και το χρήμα, είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|