Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες)

Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 09-07-10, 21:21
Το avatar του χρήστη MIXALIS CYPRUS
MIXALIS CYPRUS Ο χρήστης MIXALIS CYPRUS δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Λεμεσος Κυπρος
Προεπιλογή

Λοιπόν έβαλα το λαινερ πάνω από τις κτισμένες πλέον τσιμεντοπετρες .Δεν περίμενα να το χρειαστώ όλο .. Παραλίγο να μην φτάσει για να είμαι ειλικρινής ..Τελικά κάνω πιο μεγάλη λίμνη από ότι είχα σχεδιάσει αλλά νομίζω αυτό το παθαίνουν όλοι όσοι ξεκινούν την διαδικασία

Εχω αγοράσει και το φίλτρο μου 8000 λίτρων πίεσης με uv και την αντλία μου 6000 λίτρα .(LagunaClearFlo 8000 UVPondFilter & WaterPumpMax-Flo 6000)

Πριν προχωρήσω κάνω σκέψεις για το που και πως θα γίνει ο καταρράκτης
Παλιά 09-07-10, 21:41
Andros Ο χρήστης Andros δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Tseri, Nicosia
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Andros
Προεπιλογή

Ψαξε στο διαδικτυο για να παρεις ιδεες......

ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ...ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-07-10, 21:00
Senior Member

Προεπιλογή

Παραθέτω φωτογραφίες με γεμάτη τη λιμνη . Εβαλα και 2 χρυσόψαρα μεσα .Σύντομα οταν βρω λιγη ωρα θα συνδέσω φιλτρο ,uv και αντλια . Προσπαθω να τα βαλω σε τοποθεσία οπου σε περιπτωση βλαβης στο φιλτρο και τα λάστιχα του να μην μ βγαλει ολο το νερο εξω .Καμια πρόταση-πατέντα ?

Εβαλα και καποιες πετρες περιμετρικα για να δω πως δειχνουν . Σκεφτομαι να τις κτισω .Τι λετε? Θα εχει προβλημα στο λαινερ? Υπαρχει καποιο υλικο (πηλος ισως ακομα και μπογια)που θα το εκανε να φαινεται πιο φυσικο το αποτελεσμα και να μοιαζουν ενωμενες οι πετρες ομοιομορφα?

Για τον καταρράκτη ακόμα ψάχνομαι ...

Παλιά 14-07-10, 06:15
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από MIXALIS CYPRUS Εμφάνιση μηνυμάτων
Προσπαθω να τα βαλω σε τοποθεσία οπου σε περιπτωση βλαβης στο φιλτρο και τα λάστιχα του να μην μ βγαλει ολο το νερο εξω .Καμια πρόταση-πατέντα ?
Μιχάλη, μπορείς να κατασκευάσεις με το υπόλοιπο λάινερ ένα ρυάκι όπου και θα φυτέψεις τα περισσότερα φυτά όχθης που θα πάρεις, όπως τον πάπυρο κ.α. Μπορείς να βάλεις και αρκετές πέτρες ώστε να δώσεις μια φυσική εικόνα. Σε αυτό το σημείο, μπορείς με κάποιο τρόπο να εγκαταστήσεις και τον εξοπλισμό σου, ώστε σε περίπτωση απώλειας, το νερό να παραμένει στο ρυάκι και να τρέχει πίσω στη λίμνη. Ένας τρόπος είναι να τα καλύψεις με κτιστές πέτρες...

Παράθεση:
Εβαλα και καποιες πετρες περιμετρικα για να δω πως δειχνουν . Σκεφτομαι να τις κτισω .Τι λετε? Θα εχει προβλημα στο λαινερ? Υπαρχει καποιο υλικο (πηλος ισως ακομα και μπογια)που θα το εκανε να φαινεται πιο φυσικο το αποτελεσμα και να μοιαζουν ενωμενες οι πετρες ομοιομορφα?
Μιχάλη, θα σου έλεγα ότι αυτό που αναφέρεις, επιβάλλεται!!! ¶λλωστε, ανάλογα κινείται και η λογική της πισίνας, έτσι δεν είναι? Ακάλυπτο σημείο θα φθαρεί από τον ήλιο και όχι μόνο. Πλάκες πέτρας ναι, μπετόν ναι και κάνε μια πρόνοια ώστε περιμετρικά οι πλάκες σου να καλύπτουν 10 εκατοστά της επιφάνειας του νερού για να καλύπτει εντελώς το λάινερ ψηλά-ψηλά και να φαίνεται πιο φυσική εικόνα.

Παράθεση:
Για τον καταρράκτη ακόμα ψάχνομαι ...
Να προνοήσεις ώστε το νερό να πέφτει σε κάποια σημεία και όχι να κυλάει ώστε να προσθέτει στον αερισμό της λίμνης σου. Μόνο αυτό...από σχέδια και λύσεις, πολλές.

Αχχχχχχ! Αυτό το μπλε στη λίμνη σου με χαλάει...αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Περιμένω με αγωνία πως θα καλύψει η άλγη την επιφάνεια αυτή.

Η εικόνα που μου δίνει τώρα η λίμνη σου, είναι της κοραλιογενής ατόλης στη θάλασσα, με το αχανές βάθος στη μέση της...

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-10, 12:04
Το avatar του χρήστη lucy
lucy Ο χρήστης lucy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Δράμα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από in the pond Εμφάνιση μηνυμάτων
......Η εικόνα που μου δίνει τώρα η λίμνη σου, είναι της κοραλιογενής ατόλης στη θάλασσα, με το αχανές βάθος στη μέση της...
χαχαχα έχεις πολύ φαντασία κι έχεις δίκιο! Αλήθεια δοκίμασε ποτέ κανείς λίμνη με θαλασσινό νερό; ... τεχνιτή λιμνοθάλασσα ... μάλλον ανάβουμε φωτιές!

Νομίζω ότι λείπει η δεύτερη βαθμίδα από την λίμνη για φυτά που θέλουν μεσαίο βάθος. Αυτό όμως δεν θα την εμποδίσει να γίνει όμορφη! Το μπλε χρώμα θα καλυφθεί από άλγη, αλλά το θέμα είναι τι γίνεται στις ...όχθες. Εκεί θα φαίνεται!

Μια φίλη κάλυψε τις όχθες με βότσαλο κολλημένο σε πλαστικό πλέγμα. Δεν ήταν και το πιο ωραίο αποτέλεσμα αλλά όταν καλυφθεί με φυτά και άλγες τότε θα γίνει κουκλί!

«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει
[B]Helen Keller

[
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-10, 12:25
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από lucy Εμφάνιση μηνυμάτων
χαχαχα έχεις πολύ φαντασία κι έχεις δίκιο! Αλήθεια δοκίμασε ποτέ κανείς λίμνη με θαλασσινό νερό; ... τεχνιτή λιμνοθάλασσα ... μάλλον ανάβουμε φωτιές!
Όχι φωτιές αγαπητή Λούση, αλλά πυρκαγιές...είπαμε σιγά-σιγά να χωνεύουμε πρώτα όσα υπόθηκαν...μήπως εσύ εξοικειώθηκες με όσα συζητήθηκαν αυτό τον καιρό? Πάντως, ναι...υπάρχει και αυτή η προοπτική...αλλά κοστίζει ένα αμάξι λεφτά...Δεν είμαι σίγουρος αν καταφέρουμε και το δουμε εδώ στο φόρουμ αυτό...ποτέ δε λες ποτέ όμως...

Παράθεση:
Το μπλε χρώμα θα καλυφθεί από άλγη, αλλά το θέμα είναι τι γίνεται στις ...όχθες. Εκεί θα φαίνεται!
Του έχω κάνει εισήγηση, σχετικά με τις πέτρινες πλάκες που θα τοποθετήσει... αυτό θα περιορίσει στο ελάχιστον το πρόβλημα αυτό... Παράλληλα όμως, τα φυτά που θα τοποθετήσει γύρω - γύρω θα το εξαφανίσουν εντελώς... να το αντέξει όμως λίγο καιρό...

Παράθεση:
Μια φίλη κάλυψε τις όχθες με βότσαλο κολλημένο σε πλαστικό πλέγμα. Δεν ήταν και το πιο ωραίο αποτέλεσμα αλλά όταν καλυφθεί με φυτά και άλγες τότε θα γίνει κουκλί!
...και αυτό γίνεται!!! ...λίγο μάταιο όμως, γιατί πολύ σύντομα θα το καλύψουν τα φυτά...

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-07-10, 20:16
Senior Member

Προεπιλογή

Λετε να το γυρίσω σε θαλασσινό?

Βασιλη μου περίσσεψε ελάχιστο λαινερ και μπορει να αγοράσω αλλο για να κανω καταρράκτη . Δεν καταλαβα ομως με το ρυάκι πως ακριβώς θα τοποθετούσα το φιλτρο για να μην εχω προβλημα . Αν και ειναι πολυ αξιόπιστο το φιλτρο που εχω η διαρροή ειναι αυτο με με φοβιζει πιο πολυ απο ολα .

Σημερα εκανα αυτο που σιγουρα θα γινει η αγαπημενη μ ενασχόληση στη λιμνη . Ασχολήθηκα με τα φυτα . Μπηκαν ηδη μεσα 2 νουφαρα ,ενα ειδος παπυρου , typha,houttuynia chameleon ,scirpus zebrinus και bacopa . Επονται πολλα ακομα .....

Παιδια για την bacopa και την typha μπορω να δώσω κλαδέματα και εκτος του οτι αντεχουν τον χειμωνα (και ειναι πανεμορφα) αναπτύσσονται και πολυ γρηγορα . Και για τα υπολοιπα μπορω αλλα πολυ μικρα κομμάτια ακομα.

Ήδη απο τα πρωτα φυτα που μπηκαν άρχισε το χωμα να σκεπάζει το σπαστικό γαλανο του λαινερ .Θα ειναι οκ όμως νομιζω πολυ πιο συντομα απο οτι περιμένουμε.

Προς το παρόν χαίρομαι που δεν ηταν τρύπιο το λαινερ και τα 2 ψαρακια δεν δειχνουν να στρεσάρονται

Αυριο θα αρχισω με τις πετρες με τον τροπο που μου ειπες Βασιλη
-------------------------
Παράθεση:

Νομίζω ότι λείπει η δεύτερη βαθμίδα από την λίμνη για φυτά που θέλουν μεσαίο βάθος. Αυτό όμως δεν θα την εμποδίσει να γίνει όμορφη! Το μπλε χρώμα θα καλυφθεί από άλγη, αλλά το θέμα είναι τι γίνεται στις ...όχθες. Εκεί θα φαίνεται!

Ο Γιαννος ειχε κανει και τωρα δεν την χρησιμοποιεί καν την δευτερη βαθμιδα και από ότι καταλαβα του στερει λιτρα αφου θα μπορουσε να ηταν σκαμμένο το σημειο .

Ετσι αρκέστηκα και εγω σε αυτο αλλα νομιζω θα ειναι υπεραρκετό αφου τα φυτα που εβαλα σημερα ηταν διαφορετικου μεγεθους και ομως ταίριαξαν γαντι

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MIXALIS CYPRUS : 14-07-10 στις 20:16 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές