Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 02-07-10, 20:06
Caede Ο χρήστης Caede δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Αργυρούπολη, Αθήνα
Προεπιλογή

Καλησπέρα και πάλι παιδιά.
Προχθές to απόγευμα έβαλα στο ενυδρείο μου τα 2 πρώτα μου ψάρια, 1 ζευγάρι pearl gourami. Εχθές δοκίμασα να τα ταΐσω αλλά τσίμπησαν ελάχιστα. Ήταν αρκετά δραστήρια και εξερευνούσαν το χώρο. Σήμερα όμως είναι πολύ υποτονικά, κάθονται χαμηλά στο βυθό και δεν έχουν φάει τίποτα.
Είμαι προβληματισμένος μήπως κάνω κάτι λάθος και φυσικά δε θέλω να χάσω κάποιο από αυτά από δική μου απροσεξία...

Ακολουθούν κάποιες μετρήσεις, δε ξέρω αν βοηθούν:
26 Ιουνίου 2010 Σάββατο:
NH4: <0,05
NO2: 0,01
NO3: 3
pH: 8

30 Ιουνίου Τετάρτη:
Αλλαγή περίπου 45 lt νερού (η πρώτη μου αλλαγή μετά από 1 μήνα λειτουργίας του ενυδρείου)
Εισαγωγή ζευγαριού pearl gourami

1 Ιουλίου 2010 Πέμπτη (εχθές):
NO2: 0,1
NO3: 8
pH: 8

2 Ιουλίου 2010 Παρασκευή (σήμερα):
NO2: 0,1

Επειδή μάλλον το έχω παρακάνει με την ψαροτροφή στη προσπάθειά μου να φάνε, άλλαξα και σήμερα περίπου 25 lt νερού μιας και παρατήρησα αυξημένες συγκεντρώσεις NO2 και ΝΟ3.

Και 2 video με την χθεσινή συμπεριφορά τους:
http://www.youtube.com/watch?v=wQhINDavwFM
http://www.youtube.com/watch?v=tQffhq7VAfY

Περιμένω αγωνιωδώς προτάσεις/παρατηρήσεις
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-07-10, 20:13
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Ειναι σημαντικο να ειναι αμμωνια και ΝΟ2 στο 0 ... Μπορεις με αλλαγες νερου και συνεχη παρακολουθηση των τιμων ... αν δεις οτι δε πεφτουν και ερθεις απο κεντρο ... περνα να σου δωσω ενισχυμενο μπολι να σιγουρεψεις τα πραγματα!!

Εχει πολυ καλες προοπτικες το ενυδρειο σου Απλα νομιζω οτι θα πρεπει να χαμηλωσεις ph και σκληροτητες για τα γκουραμια σου!!

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος Κ : 02-07-10 στις 20:32
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-07-10, 20:26
Junior Member

Προεπιλογή

Ελπίζω να μη μου ψοφήσουν από την πείνα...

Αύριο μετά τη δουλειά με βλέπω με κουβάδες να κάνω γενναιόδωρα αλλαγές νερού...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 02-07-10, 21:25
Το avatar του χρήστη Χριστόφορος Μίχας
Χριστόφορος Μίχας Ο χρήστης Χριστόφορος Μίχας δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περισσός
Προεπιλογή

Κανεις αλλαγες νερου πρεπει να χαμηλωσης το ph. τροφη ελαχιστη δεν παθενουν τιποτα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-10, 09:47
bokostas Ο χρήστης bokostas δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: Θεσσαλονίκη Καλαμαριά
Προεπιλογή

Μην ανησυχείς άδικα, δείχνουν σε καλή κατάσταση. Καλά κάνεις κι αλλάζεις συχνά νερό και κάνεις και τακτικές μετρήσεις.
Πρόσεξε όμως αυτά που σου είπαν τα παιδιά, μηδενισμός αμμωνίας και ΝΟ2, μέτρα και τις σκληρότητες που μάλλον θα χρειαστεί
να τις κατεβάσεις, όπως και το ΡΗ, πρόσεχε και την θερμοκρασία να μην ανεβαίνει πολύ, καλή κυκλοφορία και ανατάραξη επιφάνειας.
Μην παραταΐζεις, αν δεν τρώνε καθόλου δοκίμασε κάποια άλλη τροφή και μην βάλεις κι άλλα ψάρια πριν βεβαιωθείς ότι έχεις πετύχει
σωστές συνθήκες κι αν δεν δεις τα γκουράμις να ζωηρεύουν και να τρώνε με όρεξη. Λίγη υπομονή και όλα θα πάνε καλά.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-10, 12:55
Junior Member

Προεπιλογή

Είχα σκοπό να βάλω και 7-8 red eye tetra από βδομάδα, αλλά αν δε δω τα pearl gourami να ζωηρεύουν δεν πρόκειται να μπει άλλο ψάρι στο ενυδρείο.

Η αλήθεια είναι ότι μέσα σε 1 μήνα που δεν είχα αλλάξει νερό είχε πέσει η σκληρότητα από 8 σε 6 και το pH από 8 σε 7,8 (κατά προσέγγιση πάντα). Μάλλον έκανε δουλειά το ξύλο που έχω μέσα, και γι' αυτό πρόσθεσα κι άλλο ένα μια μέρα πριν βάλω τα gourami. Όμως με την αλλαγή νερού που έκανα το pH ξαναπήγε στο 8 δυστυχώς (η σκληρότητα έμεινε στο 6 με μια τάση για 5 -κρίνοντας από τον αριθμό των σταγόνων- ).

Η αμμωνία ουσιαστικά είναι μηδενική, απλά στο υγρό τεστ που έχω πάρει η μικρότερη τιμή χαρακτηρίζεται ως <0,05. Το ΝΟ2 με ανησύχησε που ανέβηκε αλλά θα το παλέψω.

Σε λίγο σχολάω από τη δουλειά και το απογευματάκι (μετά το ματς :P ) θα κάνω μια καλή αλλαγή νερού.

Και μια έξτρα ερώτηση:
Έκανα ένα σχετικό ψάξιμο για να ρίξω το pH και κατέληξα στο ξύλο μιας και δε σκοπεύω να πάρω συσκευή Α/Ο στο άμεσο μέλλον (δύσκολα τα οικονομικά τον τελευταίο καιρό...). Με ποιον άλλο τρόπο μπορώ να ρίξω το pH; Διάβασα για την τύρφη αλλά δε πολυκατάλαβα για να είμαι ειλικρινής... Από που την αγοράζω, πως την τοποθετώ και πόση χρειάζομαι, κάθε πότε θέλει αλλαγή και είναι αποτελεσματική;

Και μια ακόμα ερώτηση που μου ήρθε μόλις τώρα:
Έβαζα 1 καπάκι σίδηρο για τα φυτά κάθε 10 μέρες περίπου και είχα 0,05mg/lt. Κάποια φυτά μου κιτρίνισαν και από το pet shop μου είπαν να βάζω 1 καπάκι κάθε 2 μέρες. Στη συσκευασία αναγράφει "να χρησιμοποιείται όση χρειάζεται για να διατηρείται 0,1mg/lt" αλλά δεν είχε περαιτέρω οδηγίες. Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω να μου πει;

Αυτά τα... πολλά και συγνώμη αν σας κούρασα

Υ.Γ. Κάθε σχόλιο που έχει γίνει έως τώρα από σας ήταν και μια πολύτιμη πληροφορία για μένα. Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιερώνετε να διαβάσετε το thread μου και να απαντάτε στις αρχάριες ερωτήσεις μου
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 03-07-10, 13:02
Το avatar του χρήστη Πάνος
Πάνος Ο χρήστης Πάνος δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Caede Εμφάνιση μηνυμάτων
Και μια έξτρα ερώτηση:
Έκανα ένα σχετικό ψάξιμο για να ρίξω το pH και κατέληξα στο ξύλο μιας και δε σκοπεύω να πάρω συσκευή Α/Ο στο άμεσο μέλλον (δύσκολα τα οικονομικά τον τελευταίο καιρό...). Με ποιον άλλο τρόπο μπορώ να ρίξω το pH; Διάβασα για την τύρφη αλλά δε πολυκατάλαβα για να είμαι ειλικρινής... Από που την αγοράζω, πως την τοποθετώ και πόση χρειάζομαι, κάθε πότε θέλει αλλαγή και είναι αποτελεσματική;με το ξυλο η διαφορα ειναι πολυ μικρη....κατεβαζεις το πεχα ειτε με προσθηκη διοξειδιου στο νερο....ειτε με μειξη με νερο απο ΑΟ ή απιονισμενο...ειτε με τυρφη οπως λες...αλλα ειναι εμπειρικη η απαντηση στο ποση χρειαζεσαι. αγοραζεις απο πετσοπ και τη βαζεις σε μια καλτσα ειδικη και μεσα σε καποιο φιλτρο ή σε αλλο σημειο με εντονη ροη νερου. με μετρησεις παρακολουθεις και βλεπεις ποση ποσοτητα θες ή καθε ποτε θα πρεπει να την αλλαζεις...
αποτελεσματικη ναι...αλλα δε δινει και τα πιο σταθερα αποτελεσματα...

Και μια ακόμα ερώτηση που μου ήρθε μόλις τώρα:
Έβαζα 1 καπάκι σίδηρο για τα φυτά κάθε 10 μέρες περίπου και είχα 0,05mg/lt. Κάποια φυτά μου κιτρίνισαν και από το pet shop μου είπαν να βάζω 1 καπάκι κάθε 2 μέρες. Στη συσκευασία αναγράφει "να χρησιμοποιείται όση χρειάζεται για να διατηρείται 0,1mg/lt" αλλά δεν είχε περαιτέρω οδηγίες. Γνωρίζει κανείς κάτι παραπάνω να μου πει; αν τα φυλλα ειναι κτιρινα με πρασινα νευρα τοτε προκειται για ελλειψη σιδηρου....και προσθετεις το αντιστοιχο σιδηρο. υπαρχει και τεστ σιδηρου αλλα μπορεις να κινηθεις και εμπειρικα παρατηρωντας τα φυτα σου.
............

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές