|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν κάποιος σου πει ότι θα ʽʼφτιάξειʼʼ γουρούνια που θα έχουν πνευμονια κάρδια συκώτι στομάχι συμβατά με άνθρωπο και θα τα σφάζει για να δίνει τα όργανα σε ανθρώπους που έχουν προβλήματα ή ακομα και στο παιδι σου στην γυναικα σου θα πεις ναι ή όχι? |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Το παράδειγμα με τα όργανα δεν ταιριάζει στην περίπτωση, εδώ δεν μιλάμε για προσφορά στην επιστήμη ή στην ανθρωπότητα, αλλά για διασταυρώσεις που γίνονται για λόγους κέρδους των παραγωγών ή από χομπίστες που κάνουν το κέφι τους για το κέφι τους. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
![]() Είναι εντυπωσιακό το πως καταφέρατε να μπλέξετε τόσο πολύ το θέμα. Πραγματικά έχω την εντύπωση πως όλοι συμφωνείτε στο πως είμαστε όλοι εναντιών στα γενετικά τροποποιημένα ή τεχνητές μεταλλάξεις ή όπως αλλιώς το αναφέρατε εδώ μέσα. Επειδή είμαι γνώστης λόγο σπουδών και επαγγέλματος των πιο πάνω θεμάτων προσπαθώ να βρω απο που να ξεκινήσω να βάλω τα πράγματα στην θέση τους και δεν βγάζω άκρη. "Όλοι λέτε το ίδιο πράγμα" Απλά κάποιοι είναι πιο ευαίσθητοι (georgarask και panos) σε θέματα αναπαραγωγών (μεταξύ διαφορετικών υποειδών ή χρωματικών ποικιλιών) που γίνονται μέσα σε εργαστήρια και δεν υπάρχουν στη φύση. Κάποιοι πάλι είναι πιο ανοιχτόμυαλοι στην προσέγγιση τους πάνω σε αυτό το θέμα (Raven). Το σωστότερο είναι σαφέστατα το πρώτο. Εξάλλου η φύση ποτέ δεν λαθεύει και για να μην δημιούργησαι αυτές τις γαρίδες στην φύση κάτι θα ήξερε. Όμως και το δεύτερο δεν είναι λάθος εφόσον οι γαρίδες μείνουν μέσα στα ενυδρεία και δεν ελευθερωθούν στη φύση. Αν ελευθερωθούν στη φύση τότε μπορούν να προκαλέσουν πολλά προβλήματα.
Το θέμα με τον υβριδισμό το κάλυψε άψογα ο Tolis και δεν νομίζω να χρειάζεται να αναφέρεται ο συγκεκριμένος όρος, εκτός αν έχει υπόψη του ο Raven γαρίδες που έγιναν με διασταύρωση μεταξύ διαφορετικών ειδών οπόταν καλό θα ήταν να τις αναφέρει. Αν τις έχεις αναφέρει ήδη συγνώμη δεν το πρόσεξα. |
|
|||
|
|||
![]()
Απο Panos alex/polis
Παράθεση:
Παράθεση:
Το φυσικο και το γνησιο ειναι οι αχρωμες αγριας μορφης Neocaridina heteropoda δεν βλεπω ομως κανεναν να τις θελει.. |
|
||||
|
||||
![]()
...και ξαναρωταω τωρα εγω μετα απο ολη την συζητηση περι γεννετικης και υβριδιων και ας θεωρηθω χαζος...
Στο πρωτο ποστ του Raven και μεσα στο link που παρεθεσε, ΤΙ ειναι αυτο που πυροδοτησε ολη αυτη την συζητηση οταν λεει ξεκαθαρα οτι προκειται για διασταυρωση μορφων του γενους Caridina και οχι μεταξυ ειδων ή εργαστηριακων πειραματων ή gojila κτλ...??? ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
(σαφως και τα τυφλα χρυσοψαρα με ενοχλουν για ευνοητους λογους) οσο για το θεμα των μοσχευματων...ειμαστε πολλυυυυ μακρυα απο εκει ακομη.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τουλάχιστον από τα κοι που γνωρίζω, όλοι οι χρωματισμοί που γνωρίζουμε σήμερα, λευκά, κόκκινα, πορτοκαλί, μαύρα, κίτρινα εμφανίστηκαν εντελώς φυσιολογικά, χωρίς εργαστηριακή παρέμβαση. Το μόνο που έχει κάνει ο άνθρωπος είναι να κάνει μεταξύ τους διασταυρώσεις για να έχουμε σήμερα τα kohaku (κόκκινο και λευκό) κ.λ.π. (Αν μπορούμε τις πούμε "διασταυρώσεις" γιατί πρόκειται καθαρά για το ίδιο είδος, cyprinus caprio.)
|
|||
|
|||
![]()
Αλεξανδρε θεωρεις αδικο, που δεν θεωρω οτι εχει θεση και λογο εδω μεσα, καποιος που συνειδητα δινει σε πετσοπ απειρες φορες υβριιδια, με το γνωστο αποτελεσμα, οι πετσοπαδες σιγα μην ενημερωσουν αν καταλαβαν κι αυτοι τι πηραν, και δεκαδες αγοραστες να βρισκονται με τετοια ψαρια στα ενυδρεια τους?
|
|
|||
|
|||
![]()
Την θεση ΄μου την εχω ξεκαθαρισει και εχω πει οτι ο καθενας εχει δικαιωμα να διαλεξει ενσυνειδητα οποιο ειδος ή μη-ειδος θελει για το ενυδρειο του, φτανει να μην το απελευθερωσει στην φυση ή να το διαδωσει σε αλλους χομπιστες.
Κατω απο αυτο το πρισμα Τολη, οχι δεν ησουν αδικος σε καμια περιπτωση απο την στιγμη που κι εσυ εισαι σαφης ως προς τις θεσεις και αποψεις σου. Ομως δεν μου αρεσε καθολου η αντιμετωπιση που ειχε απο τα αλλα μελη και ενοιωσα πραγματι πολυ ασχημα με πραγματα και χαρακτηρισμους που ειπωθηκαν εναντιον του και μαλιστα απο την στιγμη που ο ανθρωπος αυτος εδειξε ανωτεροτητα και καλλιεργεια και ανεχτηκε καθε φραστικο χτυπημα απο τους "ιεροεξεταστες". |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
πολύ λιγότερα από "ατομα με με πειρα 1=2 χρονων σε ...μονομαχους και γκαπι". Παράθεση:
παρουσιάσει και να καυχηθεί για τις επιτυχίες του στον τομέα αυτό και είμαστε "ιεροεξεταστες" εμείς που εκφράσαμε την διαφωνία μας? |
|
||||
|
||||
![]()
καλά τι έγινε εδώ ρε παιδιά!; Εκεί που χάρηκα βλέποντας την νέα γενιά γαρίδων άρχισα να το ξανασκέφτομαι.
Τελικά αν αποφασίσω να πειραματιστώ με διάφορα είδη γαρίδων(που υβριδίζουν) για να βγει ίσως μια νέα γενιά με φανταχτερά χρώματα θα κάνω καλά ή κακά;! Αν κάνω καλά ε τότε καλά κάναν και οι υπόλοιποι και έχουμε σήμερα αυτές τις όμορφες ποικιλίες, αν κάνω κακά τότε θα πρέπει να αδειάσω όλα τα ενυδρεία μου γιατί που θα βρω γαρίδες στη φυσική τους μορφή; Τελικά μήπως δεν πρέπει να είμαστε τόσο αυστηροί και να δούμε το χόμπυ μας ως κλειστό οικοσύστημα; Γιατί τελικά δεν νομίζω αν τυχόν και καταφέρει κάποιο υβρίδιο να ξεφύγει στην φύση να μπορεί να επιβιώσει. Οι red crystal θα κάνουν μπαμ από μακριά φωνάζοντας τους θηρευτές τους και τα παπαγαλόψαρα θα πεθάνουν μάλλον από ασιτία. Η γνώμη μου λοιπόν είναι ενημερώστε τον κόσμο τι είναι τα υβρίδια αλλά μέχρι εκεί, το τι θα βάλει κάποιος στο ενυδρείο του είναι δικαίωμα του.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Παντως σχετικα με τα υβριδια και την φυση μην εισαι και τοσο απολυτος... Στην ΝΑ Ασια (Ταιλανδη και βιρμανια νομιζω..)καποιοι εξυπνοι εριξαν flowerhorns σε τοπικα υδατα και αυτα οχι μονο επιβιωσαν αλλα εξαφανισαν και πολλα ντοπια ειδη. Στην πραγματικοτητα τα υβριδια τις περισσοτερες φορες ειναι πιο ανθεκτικα στις ασθενειες και πολυ πιο ισχυροι και ανταγωνιστικοι οργανισμοι απο τα δικα μας γνησια ειδη γι αυτο ειναι και τοσο επικινδυνα αν απελευθερωθουν στην φυση. ------------------------------------------ Απο bokostas Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
![]()
Βρηκα και τον ορισμο του υβριδιου στην Eλληνικη:
Hybride: ουσ.αρσ. και επίθ. (από το ελληνικό "ύβρις", προσβολή). Λέγεται για λέξεις προερχόμενες από δύο γλώσσες, όπως cholera-morbus, bureaucratie ' για φυτά, για ζώα προερχόμενα από δύο διαφορετικά είδη, όπως το μουλάρι: Τα υβρίδια είναι σπανίως γόνιμα. Υβρίδιο, συνεπώς, εκ του "Ύβρις", όπου ύβρις σημαίνει: "Αυθάδης βία πηγάζουσα εξ υπερβολικής συναισθήσεως δυνάμεως ή εκ πάθους, αυθάδεια, αλαζονεία αυθάδης, προπέτεια, συχν. εν τη Οδυσσεία ως επί το πλείστον επί των μνηστήρων." ("Μέγα Λεξικόν της Ελληνικής Γλώσσης Liddell-Scott") και "ύβρις: ετυμ. εκ του υπέρ (υπέρβασις ορίου)' υπέρ-- ύπρις-- ύβρις. Η ύβρις τιμωρείται αυστηρότατα υπό των θεών. Η Νέμεσις παραγγέλει "μηδέν υπέρ το μέτρον" και επεμβαίνει όπου διαπράττεται ύβρις, δια να αποκαταστήσει τη διαταραχθείσαν ισορροπίαν. Η ύβρις παράγεται από την πρόθεση υπέρ, διότι υπερβαίνει το μέτρον: "ύβρις παρά την υπέρ πρόθεσιν γέγονεν, ύπερις, και κατά συγκοπίν ύπρις, και τροπή του π εις β"." (Ο εν τη λέξει Λόγος", Α.Τζιροπούλου-Ευσταθίου") Υβρίδιον, λοιπόν, εκ του "ύβρις".. χμ.. και ίσως εκ του "ύβρις" και "Δίας, Διός".. Ύβρις προς το Δία, προς τη Φύση, προς το σπόρο της ζωής, προς το Θεό... Στο θεμα του Vagvader θα πρεπει να το ξαναδιαβασω ... για τους χαρακτηρισμους που του αποδωθηκαν!! Οχι τιποτα αλλο προσπαθησα να μην εκτοξευω χαρακτηρισμους αλλα να εχουμε μια συζητηση! Ουτε απο αλλα μελη ειδα να βριζεται ... ισως μου "ξεφυγαν" ολα αυτα ... τι να πω! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ρε georgarask εδω παμε να τα κανουμε απλα και εσυ βαζεις τα παραπανω που ουτε ο μπαμπινοτης δεν θα βγαλει ακρη
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ψαρια απο επιλεκτικες αναπαραγωγες | theodor72 | Γλυκό νερό - Γενικά | 31 | 08-06-11 15:29 |
Υβριδια στα σαλιγκαρια??? | goazila | Σαλιγκάρια | 12 | 05-09-09 02:51 |
αναπαραγωγες | sifnos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 10-02-09 18:03 |
υβριδια συντομα κοντα μας.... | sotos+ramona | Ζωοτόκα | 12 | 12-11-08 16:42 |
ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΕΣ | newfish | Malawi | 0 | 23-12-02 18:27 |