|
|
|||
|
|||
![]()
για την ακριβεια αυτος απο το pet shop μου εδωσε αυτο εδω( τα οποια απο οτι διαβασα ειναι βακτηρια) :
http://www.amazonios.gr/product_info...oducts_id=2708 και ενα αντιχλωριο της ιδια εταιριας. δεν ειναι αρκετα ε? ((απο μονος μου προμηθευτηκα σημερα την αμμωνια)) ------------------------- επισης ξεχασα να αναφερω οτι τοποθετησε κατω απο το φιλτρο ακριβως το ιδιο με αυτο που σου δειχνω : ιδιας εταιρειας http://www.amazonios.gr/product_info...oducts_id=2851 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mimakoz13 : 29-06-10 στις 21:00 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Το δύσκολο στην όλη υπόθεση είναι το να καταλάβουμε (νομίζω ότι όλοι το περάσαμε) ότι είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις επαγγελματιών, τους οποίους αξίζει να συμβουλεύεσαι. Αφού ανακάλυψες το forum και βλέπεις πόση γνώση υπάρχει συγκεντρωμένη στα ήδη γραμμένα και αν όχι με μια ερώτηση έχεις την απάντηση που θες το μαγαζί το έχεις για ένα και μόνο λόγο. Μπαίνεις μέσα λες θέλω αυτό και φεύγεις, γιατί ξέρεις από πριν τι είναι αυτό που χρειάζεσαι και κανείς δε θα σου πάρει τα λεφτά άδικα. ¶μα θες να πιάσεις κουβέντα κάν' το, αλλά μην παίρνεις τίποτα για δεδομένο.
Τα βακτήρια αυτά άσ' τα σε μια άκρη και ίσως να σου χρειαστούν σε κάποια έκτακτη ανάγκη, δε σου είναι απαραίτητα αυτή τη στιγμή και ίσως και ποτέ. Το αντιχλώριο που έχεις λογικά είναι το aquatan, το οποίο σύμφωνα με την περιγραφή του δεν απομακρύνει τις χλωραμίνες. Έχω δει πολλούς να το χρησιμοποιούν, εγώ το θεωρώ ανούσιο να μπορώ να έχω κάτι πολύ καλύτερο και φθηνότερο. Πάντως να το πω για λόγους πληρότητας αντιχλώριο βάζεις σύμφωνα με τις οδηγίες για όσα λίτρα νερού βρύσης προσθέτεις και στο στρώσιμο δεν αλλάζεις το νερό (εκτός αν κάτι πάει πολύ στραβά). Α, τώρα που το θυμήθηκα! Ρίξε ένα ταρακούνημα στην αμμωνία και άμα αφρίσει σημαίνει ότι δεν είναι καθαρή. ------------------------- Αυτά που σου έβαλε είναι από τα καλύτερα βιολογικά υλικά για το φίλτρο σου! Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη exelix : 29-06-10 στις 21:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
το εκανα αυτο με την αμμωνια,και ευτυχως,βγηκε καθαρη!!
ομως φιλε ξερεις ποιο ειναι το προβλημα?οτι στην πολη που βρισκομαι δεν εχω επιλογες...ενα πετ σοπ εχω....και αυτον ακουσα,τωρα τον πρωτο λογο τον εχει το forum. να ρωτησω και κατι αλλο,ειναι αλλο ο υαλοβαμβακας και αλλο αυτο που μου εδωσε να βαλω στο φιλτρο? |
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα φιλε μου και καλωσορισες στο GAB . ειμαι και εγω απο κερκυρα. πετ σοπ υπαρχουν πολλα.
|
|
|||
|
|||
![]()
φιλε γιωργο χαιρομαι πολυ που σε βρισκω κ εισαι απο κερκυρα!
στην πολη μονο ενα υπαρχει..και εγω δεν εχω τη δυνατοτητα να μετακινουμαι.εσυ εχεις ψαρια?μπορεις να μου δωσεις μπολι? σε παρακαλω ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Και εγώ μέχρι τώρα σε όσους έχω πάει 1-2 άξιζε να κάνεις κουβέντα μαζί τους και μένω Πάτρα και Αθήνα, μην το ψάχνεις! Και για να σε προετοιμάζω, στα λίτρα που έχεις δύσκολα θα βάλεις κάτι διαφορετικό από ένα μονομάχο και μερικά σαλιγγάρια και καμιά γαριδούλα ίσως.
Οπότε, ετοίμασε στο μυαλό σου τι θα χρειαστείς και κάνε μια καλή παραγγελία από ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα από αυτά που προτείνονται συνήθως. Εμένα αν η παραγγελία μου βγαίνει γύρω στο πενηντάευρο ούτε που σκέφτομαι να τα πάρω από μαγαζί γιατί θα μου βγουν και πιο ακριβά μη σου πω. Αυτό που συνηθίζουμε να λέμε υαλοβάμβακα είναι ένα συνθετικό ενυδρειακό βαμβάκι και το βάζουμε στο φίλτρο για να κρατάει τα χοντρά και να μη βρωμίζονται συχνά τα άλλα υλικά και όποτε βρωμίζει πολύ και κόβει κυκλοφορία από το φίλτρο το πετάμε και βάζουμε άλλο. Πιάνει και αυτό βιολογία, αλλά δε βασιζόμαστε σε αυτό για αυτή τη δουλειά, έχουμε τα σφουγγάρια και κυρίως τα βιολογικά υλικά, όπως το siporax. |
|
|||
|
|||
![]()
εγω σκεφτομουν να βαλω 2 γκαπυ ,ενα γλυφτη κ μπορει ενα γατοψαρο......
|
|
||||
|
||||
![]()
Κάθε ψάρι έχει τις δικές του απαιτήσεις σε παραμέτρους νερού, ελάχιστα λίτρα, ελάχιστες διαστάσεις ενυδρείου κλπ. Το να βάλεις μέσα ένα ψάρι που γίνεται μισό μέτρο, ε... το λιγότερο είναι λάθος.
|
|
|||
|
|||
![]()
ποιο γινεται μισο μετρο??
|
|
||||
|
||||
![]()
εγω το ενυδρειο που εχω το εχω στην καβαλα που ειμαι φυττης.
εχει ο κολιτος μου ενα 100σταρι αλλα ειναι αθηνα τωρα. εγω γυριζω την τρητη κερκυρα αν θες μπορω να σε βοιθησω. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tags |
βοηθεια, αρχαριος, μετρηση, sos |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ενυδρειο 30 ημερών.. | kostasblue | Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων | 7 | 22-01-10 16:02 |
Αρχάριος με 33 lt | tass | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 15 | 30-10-09 13:04 |
ερωτήσεις αρχάριου | ΓιώργοςΣ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 2 | 30-12-08 10:06 |
Απουσία 4 ημερών... | torto | Χρυσόψαρα | 3 | 19-07-04 18:12 |