Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γλυκό Νερό - Γενικά > Αρχάριοι γλυκού νερού

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-06-10, 20:49
mimakoz13 Ο χρήστης mimakoz13 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Κέρκυρα
Προεπιλογή

εβαλα αγγελια εδω στο gab..δες κιολας,ειναι η πιο φρεσκια! χεχε
το ενυδρειο μου ειναι των 30 λιτρων και μεσα εχει 27 λιτρα για την ακριβεια....αν σε βοηθαω με αυτες τις πληροφοριες!!
ευχαριστω εκ των προτερων...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-06-10, 20:56
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Προεπιλογή

Λοιπόν, στη δική μου περίπτωση είχα πάρει αμμωνία που ήταν συμπυκνωμένη 27-30% και μου την αραίωσε, ώστε να γίνει 9-10%. Στο μέτρημα μου είχε βγει ότι η κάθε μου σταγόνα είχε 1,5mg αμμωνίας, άρα (στο πολύ περίπου ξαναλέω) εσύ για να έχεις 3mg/l με ένα πολλαπλασιασμό το βρίσκεις. Τα τεστ όμως θα ΠΡΕΠΕΙ να τα αγοράσεις! Πάντως μέχρι τότε μια συμβουλή που θα σου δώσω είναι ότι ειδικά στην αρχή και μέχρι να δημιουργηθούν οι πρώτες αποικίες βακτηρίων μη ρίχνεις κάθε μέρα τόσο. Μπορεί ας πούμε τις πρώτες 2-3 μέρες να μην έχει πέσει καθόλου η αμμωνία και μετά να αρχίσεις να βλέπεις τον κύκλο να ξεκινάει.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-06-10, 21:00
Member

Προεπιλογή

για την ακριβεια αυτος απο το pet shop μου εδωσε αυτο εδω( τα οποια απο οτι διαβασα ειναι βακτηρια) :

http://www.amazonios.gr/product_info...oducts_id=2708

και ενα αντιχλωριο της ιδια εταιριας.
δεν ειναι αρκετα ε?

((απο μονος μου προμηθευτηκα σημερα την αμμωνια))
-------------------------
επισης ξεχασα να αναφερω οτι τοποθετησε κατω απο το φιλτρο ακριβως το ιδιο με αυτο που σου δειχνω : ιδιας εταιρειας

http://www.amazonios.gr/product_info...oducts_id=2851

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mimakoz13 : 29-06-10 στις 21:00 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-06-10, 21:10
Senior Member

Προεπιλογή

Το δύσκολο στην όλη υπόθεση είναι το να καταλάβουμε (νομίζω ότι όλοι το περάσαμε) ότι είναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις επαγγελματιών, τους οποίους αξίζει να συμβουλεύεσαι. Αφού ανακάλυψες το forum και βλέπεις πόση γνώση υπάρχει συγκεντρωμένη στα ήδη γραμμένα και αν όχι με μια ερώτηση έχεις την απάντηση που θες το μαγαζί το έχεις για ένα και μόνο λόγο. Μπαίνεις μέσα λες θέλω αυτό και φεύγεις, γιατί ξέρεις από πριν τι είναι αυτό που χρειάζεσαι και κανείς δε θα σου πάρει τα λεφτά άδικα. ¶μα θες να πιάσεις κουβέντα κάν' το, αλλά μην παίρνεις τίποτα για δεδομένο.

Τα βακτήρια αυτά άσ' τα σε μια άκρη και ίσως να σου χρειαστούν σε κάποια έκτακτη ανάγκη, δε σου είναι απαραίτητα αυτή τη στιγμή και ίσως και ποτέ. Το αντιχλώριο που έχεις λογικά είναι το aquatan, το οποίο σύμφωνα με την περιγραφή του δεν απομακρύνει τις χλωραμίνες. Έχω δει πολλούς να το χρησιμοποιούν, εγώ το θεωρώ ανούσιο να μπορώ να έχω κάτι πολύ καλύτερο και φθηνότερο. Πάντως να το πω για λόγους πληρότητας αντιχλώριο βάζεις σύμφωνα με τις οδηγίες για όσα λίτρα νερού βρύσης προσθέτεις και στο στρώσιμο δεν αλλάζεις το νερό (εκτός αν κάτι πάει πολύ στραβά).

Α, τώρα που το θυμήθηκα! Ρίξε ένα ταρακούνημα στην αμμωνία και άμα αφρίσει σημαίνει ότι δεν είναι καθαρή.
-------------------------
Αυτά που σου έβαλε είναι από τα καλύτερα βιολογικά υλικά για το φίλτρο σου!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη exelix : 29-06-10 στις 21:10 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-06-10, 21:12
Member

Προεπιλογή

το εκανα αυτο με την αμμωνια,και ευτυχως,βγηκε καθαρη!!
ομως φιλε ξερεις ποιο ειναι το προβλημα?οτι στην πολη που βρισκομαι δεν εχω επιλογες...ενα πετ σοπ εχω....και αυτον ακουσα,τωρα τον πρωτο λογο τον εχει το forum.
να ρωτησω και κατι αλλο,ειναι αλλο ο υαλοβαμβακας και αλλο αυτο που μου εδωσε να βαλω στο φιλτρο?
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-06-10, 21:20
Το avatar του χρήστη 6981giwrgos
6981giwrgos Ο χρήστης 6981giwrgos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΚΕΡΚΥΡΑ
Smile

καλησπερα φιλε μου και καλωσορισες στο GAB . ειμαι και εγω απο κερκυρα. πετ σοπ υπαρχουν πολλα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-06-10, 21:21
Member

Προεπιλογή

φιλε γιωργο χαιρομαι πολυ που σε βρισκω κ εισαι απο κερκυρα!
στην πολη μονο ενα υπαρχει..και εγω δεν εχω τη δυνατοτητα να μετακινουμαι.εσυ εχεις ψαρια?μπορεις να μου δωσεις μπολι?
σε παρακαλω
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-06-10, 21:21
Senior Member

Προεπιλογή

Και εγώ μέχρι τώρα σε όσους έχω πάει 1-2 άξιζε να κάνεις κουβέντα μαζί τους και μένω Πάτρα και Αθήνα, μην το ψάχνεις! Και για να σε προετοιμάζω, στα λίτρα που έχεις δύσκολα θα βάλεις κάτι διαφορετικό από ένα μονομάχο και μερικά σαλιγγάρια και καμιά γαριδούλα ίσως.

Οπότε, ετοίμασε στο μυαλό σου τι θα χρειαστείς και κάνε μια καλή παραγγελία από ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα από αυτά που προτείνονται συνήθως. Εμένα αν η παραγγελία μου βγαίνει γύρω στο πενηντάευρο ούτε που σκέφτομαι να τα πάρω από μαγαζί γιατί θα μου βγουν και πιο ακριβά μη σου πω.

Αυτό που συνηθίζουμε να λέμε υαλοβάμβακα είναι ένα συνθετικό ενυδρειακό βαμβάκι και το βάζουμε στο φίλτρο για να κρατάει τα χοντρά και να μη βρωμίζονται συχνά τα άλλα υλικά και όποτε βρωμίζει πολύ και κόβει κυκλοφορία από το φίλτρο το πετάμε και βάζουμε άλλο. Πιάνει και αυτό βιολογία, αλλά δε βασιζόμαστε σε αυτό για αυτή τη δουλειά, έχουμε τα σφουγγάρια και κυρίως τα βιολογικά υλικά, όπως το siporax.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-06-10, 21:24
Member

Προεπιλογή

εγω σκεφτομουν να βαλω 2 γκαπυ ,ενα γλυφτη κ μπορει ενα γατοψαρο......
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-06-10, 21:29
Senior Member

Προεπιλογή

Κάθε ψάρι έχει τις δικές του απαιτήσεις σε παραμέτρους νερού, ελάχιστα λίτρα, ελάχιστες διαστάσεις ενυδρείου κλπ. Το να βάλεις μέσα ένα ψάρι που γίνεται μισό μέτρο, ε... το λιγότερο είναι λάθος.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-06-10, 21:29
Το avatar του χρήστη 6981giwrgos
6981giwrgos Ο χρήστης 6981giwrgos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΚΕΡΚΥΡΑ
Smile

εγω το ενυδρειο που εχω το εχω στην καβαλα που ειμαι φυττης.
εχει ο κολιτος μου ενα 100σταρι αλλα ειναι αθηνα τωρα. εγω γυριζω την τρητη κερκυρα αν θες μπορω να σε βοιθησω.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Tags
βοηθεια, αρχαριος, μετρηση, sos

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές