|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
συμφωνω με τα 2 πρωτα δηλαδη και οχι με το τριτο. τα παπαγαλοψαρα ειναι απλα μια αναφορα σαν παραδειγμα για να γινει πιο κατανοητο... και θελει μια διευκρινηση....αν ειναι υβριδια μεταξυ ειδων...τοτε αυτο ειναι που δεν ενστερνιζομαι...αν ειναι οπως λες μεταξυ "μορφων" αλλα εννοεις του ιδιου ειδους...τοτε δεν ειναι υβριδια. ισως αυτη η διεκυρινηση λυσει την παρεξηγηση...
|
||||
|
||||
![]()
Πιστευω οτι οντως εχει γινει παρεξηγηση. Οι CRS φυσικα και δεν ειναι μεταλλαγμενες ή γεννεττικα τροποποιημενες αλλα ουτε και oi king kong...
Πολλοι γνωριζουμε οτι οι King Kong ειναι αποτελεσμα πολλων επιλεκτικων αναπαραγωγων και οχι φυσικα τροποποιημενες γεννετικα. Αν ειναι μαλιστα τοσο ευκολο κανενας παγκοσμιως εκτροφεας δεν θα αναγνωριζε το υψηλο grade και ουτε θα εφτανε να αγγιζει το ποσο 9000¤ το κομματι... ![]() Αν προσεξουμε στο link του Αλεξ θα δουμε οτι λεει ο κανονικος τροπος ειναι king kong με king kong αλλα καποιος εκτροφεας βαζει στο ιδιο tank και red bees και τα αποτελεσματα ειναι πιο σταθεροι απογονοι ενω ταυτοχρονα καρατανε τα ιδια χαρακτιριστικα... |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Βλεπω ομως τελευταια οτι αυτο που ξεκινησε ως (σωστη) ενημερωση απο τον ΠΣΦΕ για τα ψαρια-τερατουργηματα, τεινει να γινει απο καποιους εδω μεσα, "υβριδιο-φοβια" που ενδεχεται να οδηγησει στην απορριψη και στον αφορισμο οσων διατηρουν ζωντανα που δεν συμβαδιζουν με την φυσικη μορφη. Και αυτο δεν το βρισκω και τοσο σωστο.. Σκεφτειτε ποσο βαρετο θα ηταν να μην υπηρχαν οι ρατσες και να ειχαμε ολοι τον ιδιο σκυλο. |
|
||||
|
||||
![]()
μαλλον θελει ξεκαθαρισμα του τι ειναι υβριδιο και τι οχι.
οι φυλες των σκυλων δεν ειναι υβριδια.....ειναι ποικιλιες του ιδιου ειδους..μορφες οπως θες πες το. αλλα δεν ειναι διασταυρωση σκυλου και γουρουνιου για παραδειγμα. γιαυτο και ειναι γονιμοι ολοι οι σκυλοι ασχετα απο το αν ειναι καθαροαιμοι η ημιαιμοι.. βλεπω οτι το τοπιο εξακολουθει να ειναι θολο... υβριδιο φοβια σαφως και πρεπει να υπαρχει. ποικιλιες ναι. υβριδια οχι κατα την αποψη μου. Παράθεση:
γιατι συνεχιζουμε και τα μπερδευουμε?
|
|||
|
|||
![]()
Ακριβως αυτο ! φαντασου οτι με τις γαριδες που δεν εχουν ταξινομηθει οι περισσοτερες ακομα επισημα, το θολο τοπιο που λες, γινεται ακομα πιο θολο.
Απλως επιστω την προσοχη γιατι ο αρχαριος και ο ημιμαθης, ολα υβριδια θα τα θεωρησει στο τελος και το τοσο θα γινει τοοοοοσο οπως παντα.. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
εγω μετα απο αυτη τη συζητηση εχω μπερδευτει τοσο που δεν ξερω ποια γαριδα κανει και πια οχι... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Δεν πιστευω οτι υπαρχει καποιος κανονας... Αν εννοεις ποια ειναι μεταλλαγμενη ή οχι, κατα την γνωμη μου παντα, καποια απο τις γνωστες που εχουμε στα ενυδρεια μας. |
|
|||
|
|||
![]()
δηλαδη αν παρω μια τσερι και μια κουκουρουκου και τις αναπαραγω θα βγουν υβριδια και δεν κανει γιατι ειναι εναντια στη φυση...
αν το κανει ο κορεατης και την ονομασει θαναση και μου την πουλησει 15 ευρω τη μια σαν νεο ειδος τι γινεται?? ειναι λιγο μπερδεμενο το θεμα... δεν θελω ζωα που φτιαχνονται σε εργαστηρια, αλλα δεν εχω προβλημα με ζωα που ειναι αποτελεσματα τυχαιων αναπαραγωγων... |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() σημασια εχει πως καταληγουμε να συμφωνουμε στο να μην αναμειγνυουμε διαφορετικα ειδη. τωρα συγκεκριμενα για τις γαριδες οπου οπως λες δεν εχει γινει ακομη σαφης ταξινομηση στα ειδη..ειναι κατι που δε το γνωριζω και διατηρω επιφυλαξεις.. θεωρειστε τοτε τις αποψεις μου δεδομενες οσον αφορα σαφως διαχωρισμενα και διαφορετικα ειδη.
|
||||
|
||||
![]()
Θα χρησιμοποιησω αυτο για παραδειγμα
http://adanaklasi.blogspot.com/2010/...post_5214.html Αν βρεθει στη θαλασσα αυτο το ψαρι και τελικα μπορεσει να αναπαραχθει δεν θα υπαρχει κίνδυνος για τον normal σολομό που δεν ειναι μεταλλαγμένος? Κατι τετιο μπορει να συμβει και με τα μεταλλαγμένα ψαρια που βγαζουν τα εργαστηρια για τα ενυδρεια . Δεν ειναι παιχνιδι η επεμβαση στα γονίδια και πραγματικά ηλπιζα raven εσυ που εισαι καλλιτεχης και αγαπας την φυση να το εβλεπες με διαφορετικο ματι . Οι νέες ποικιλίες φυτων ζωων και ψαριων που ειναι πιο ανθεκτικές γενικοτερα μπορουν ευκολα να διαταράξουν τις ισορροπίες .
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα υβριδια δεν τα "δεχεται" ουτε η επιστημονικη κοινοτητα ... και για αυτο δε δινουν επιστημονικες ονομασιες αλλα αντιθετα ο "δημιουργος" τα ονομαζει οπως θελει! ![]() Οσο για τις επιλεκτικες αναπαραγωγες δεν υπαρχει θεμα!!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ψαρια απο επιλεκτικες αναπαραγωγες | theodor72 | Γλυκό νερό - Γενικά | 31 | 08-06-11 15:29 |
Υβριδια στα σαλιγκαρια??? | goazila | Σαλιγκάρια | 12 | 05-09-09 02:51 |
αναπαραγωγες | sifnos | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 4 | 10-02-09 18:03 |
υβριδια συντομα κοντα μας.... | sotos+ramona | Ζωοτόκα | 12 | 12-11-08 16:42 |
ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΕΣ | newfish | Malawi | 0 | 23-12-02 18:27 |