Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες)

Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 29-06-10, 06:37
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Yiannis59 Εμφάνιση μηνυμάτων
Που ριαλια ηντα που γινετε ;; γιατι στο Ελλαντα καλληττερα να μεν συντηχω
Αααα! Γιάννη μου, νομίζεις ότι στην Κύπρο είναι καλύτερα τα πράγματα στον Ιδιωτικό τομέα? Τα ίδια και χειρότερα, γιατί οι περισσότεροι από εμάς επενδύσαμε σε εργασίες που ένα μεγάλο κομμάτι τους έχει να κάνει με τον τουρισμό.

Γιάννη, λεφτά μαζεύω για 5 χρόνια τώρα. Αν περίμενα όμως να μου τελειώσουν τη λίμνη τα μαστόρια, τότε αυτό το θέμα να το βλέπατε την επόμενη δεκαετία. Αυτό είναι το θέμα. Ειδικά στην αυλή μου δεν άγγιξε χέρι κανένας. Το μόνο που πληρώνω είναι ασταμάτητα σάκκους τσιμέντο, ξυλεία, φυτά κατά προτίμηση μικρά και κόλλα.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Dream Waters Εμφάνιση μηνυμάτων
Bασιλη αυτο τον καιρο εργαζομαι 12 ωρες την ημερα 7 ημερες την εβδομαδα.Μενω σε ενα διαμερισμα στα Δυτικα προαστια Θεσ/νικης.
Τετοια ποστ με τετοιες φωτο πραγματικα μου δημιουργουν μια ευχαριστη αισθηση ζηλιας!
Μπραβο φιλε μου μακαρι ολοι εμεις να χαμε την πολυτελεια να κανουμε κατι παρομοιο.
Να το χαρεις τωρα που το ζεις!
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια...η αλήθεια είναι ότι και εγώ ανάλογες ή και περισσότερες ώρες δουλεύω, οποτε σε καταλαβαίνω απόλυτα. Το Σαββατοκυρίακο μου πάντως το θέλω αποκλειστικά για εμένα, την οικογένεια μου και τον κήπο μου (μεταξύ μας, το τελευταίο παίρνει πάντα τη μερίδα του λέωντος όσον αφορά το θέμα χρόνου).
Έχω υπολογίσει ότι ένα ενυδρείο τροπικού υφάλου 600 λίτρων θα μου στοίχιζε περισσότερα απ' ότι η συγκεκριμένη λίμνη. Εννοείται ότι και η κατανάλωση ηλεκτρισμού που θα έχω τώρα θα είναι επίσης λιγότερη. Το θέμα διαμερισμάτων είναι όμως ομολογουμένως τεράστιο πρόβλημα που κάνει τη σκέψη μιας δεξαμένης απαγορευτική, λόγω χώρου και φυσικά βάρους...
...οι καλύτερες δεξαμένες κοι που ξέρω τουλάχιστον εδώ στην Κύπρο, είναι φτιαγμένες σε εσσωτερικούς χώρους του σπιτού τους (όχι διαμέρισμα).

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 29-06-10 στις 06:54
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 29-06-10, 11:07
Το avatar του χρήστη lucy
lucy Ο χρήστης lucy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Δράμα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από in the pond Εμφάνιση μηνυμάτων
.... θα μετέτρεπα ολόκληρο τον χώρο της λίμνης μου........ τί με βάζεις τώρα και εκτείθεμαι Λούση...?
Μόνο εσύ εκτείθεσαι; Αααααααααααααααααχ! τι ωραία όνειρα! και μ' αρέσει που λέω "καλέ εγώ δεν ονειρεύομαι πολυτέλειες"! Μόνο έναν κήπο με αυτό που είπες και μια έξτρα λίμνη όπου θα κολυμπούν μαύροι κύκνοι και θα τριγυρίζουν λευκά παγώνια ...

... καλά ντε μη σκουντάτε ... ξύπνησα από το κουδούνισμα της τσέπης μου!!!

Παράθεση:
....υπάρχουν εξειδικευμένα συστήματα.... σύστημα θέρμανσης της λίμνης .σκούπα βυθού για δεξαμένες...
Μετά από όλα αυτά που διάβασα ... εγώ τώρα πάω να γεμίσω την γούρνα μου χώμα και να φυτέψω γκαζόν!

Παράθεση:
Ποιός σου είπε πως δεν γίνεται? ...ίσως την άλλη φορά!!!
στο εύχομαι ολόψυχα!!!
(κάνε όνειρα-ετοίμαζε σχέδια, είμαι Σαββατογεννημένη και ηλιογέννητη, η ευχή μου και η κατάρα μου πιάνουν κι εγώ σου ευχήθηκα! )

«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει
[B]Helen Keller

[
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-07-10, 14:15
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010,
Από την Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή αυτής της εβδομάδας, τίποτε καινούριο δεν έγινε στη δεξαμένη.

Το απόγευμα της Παρασκευής αποπεράτωσα το τρίτο χέρι που είχε απομείνει το προηγούμενο Σαββατοκυρίακο.

¶ρχισα την εφαρμογή του "Tissotropiko"* για να στρογγυλοποιήσω όλες τις γωνίες της δεξαμένης, τοίχων και βάσης. Το Σάββατο, πρωί-πρωί συνέχισα το έργο αυτό όπου και το τελείωσα, το έτριψα και το γυάλλισα για να φτάσει το επίπεδο του τρίτου χεριού, αποφεύγοντας έτσι τα κενά σημεία κάτω από το fiberglass αργότερα. Ξέχασα να πω ότι πριν το τοποθετήσω στο τρίτο χέρι ράντισα με πινέλο τα σημεία εφαρμογής.

Έκοψα τις βίδες στους σωλήνες εισαγωγής του νερού, καλύπτοντας και "καλλωπίζοντας" τα σημεία αυτά για μια επίσης σωστή εφαρμογή του fiberglass στα σημεία αυτά.

Ακολουθεί φώτο με τελειωμένο το έργο του τρίτου χεριού, όπως και του tissotropico*.

tissotropico*= Ένα ενισχυμένο είδος τσιμέντου με ίνες στην σύνθεσή του, στεγνώνει σχετικά πολύ γρήγορα και δεν παρατηρούνται χαραμάδες στην εφαρμογή του. Σφραγίζει παράλληλα με τη σύνθεση του τρίτου χεριού. Για να δώσω το στρογγύλεμα, χρειάστηκα ένα κομμάτι σωλήνα 110μμ, το οποίο, αφού τοποθετούσα το υλικό μου σε ολόκληση την επιφάνεια που ήθελα, έσερνα τον σωλήνα από την αρχή μέχρι και το τέλος, αφήνοντας πίσω του όσο υλικό δεν άγγιζε ο ίδιος. (κόλπο του Ronis, τον οποίο και ευχαριστώ ιδιαίτερα. Αν και η βοήθεια του μέχρι τώρα ήταν δεδομένη, τώρα, θα πρέπει συσυνηθίσετε την εμπλοκή του περισσότερο, γιατί μετά το fiberglass, μπαίνουμε στα δύσκολα...).

Ολόκληρο το υπόλοιπο της μέρας (ποιάς μέρας δηλαδή...και νύκτας μπορώ να πω...) αφιερώθηκε στο χώρο της φίλτρανσης, κτίζοντας τα τοιχαράκια με διπλή επιφάνεια τώρα πια, γιατί ξεπεράστηκε ήδη το επίπεδο του εδάφους.
Εργάστηκα μέχρι αργά, κουράστηκα αρκετά κάνοντας 4 φορές μπετόν με τη μπετονιέρα με 40 βαθμούς κελσίου. Έχω φτάσει μόλις ενάμιση σειρές τουβλάκια πριν τον τελικό μου στόχο, το επίπεδο της λίμνης.

Ακολουθούν φωτογραφίες από δύο διαφορετικές γωνίες, όπως και μια άλλη που παρουσιάζει επίσης ένα τοιχαράκι της λίμνης με την εισαγωγή του νερού.

Σήμερα, Κυριακή, απλά ξεκούραση που τόσο έχω ανάγκη...

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-07-10, 14:38
Το avatar του χρήστη Γιαννης Μ5
Γιαννης Μ5 Ο χρήστης Γιαννης Μ5 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Μεγαρα-Αθηνα-Πρεβεζα
Προεπιλογή

Μας εχεις τρελανει με την επαγγελματικη δουλεια που κανεις.Τι να πει κανεις εκτος απο ....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 04-07-10, 18:22
Andros Ο χρήστης Andros δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Tseri, Nicosia
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Andros
Προεπιλογή

Ολα μελετημενα απο την αρχη...
Σωστος τροπος φιλτραρισματος.....
Εξοπλισμος που θα καθαριζετε μεσα σε 2 λεπτα με κοστουμι και γραβατα....
Νερο που θα ειναι παντα κρυσταλο και παντα με σωστες παραμετρους (ειδικα αμμωνια και νιτρωδη) γιατι και να θελουν να ξεφυγουν δεν θα μπορουν γιατι απλα θα μπουν τα καλυτερα βιολογικα υλικα!!!!

Και αρκετα αλλα.......

Και ολα αυτα τα κανει οχι για εντυπωσεις........αλλα για την αγαπη του για τα ΚΟΙ....

Εμεις που δεν τα καναμε ολα αυτα απο την αρχη.......τι να κανουμε... τα κανουμε τωρα!!!!!

Καλη συνεχεια Βασιλη

ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ...ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 05-07-10, 08:28
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Andros Εμφάνιση μηνυμάτων
Ολα μελετημενα απο την αρχη...
Σωστος τροπος φιλτραρισματος.....
Εξοπλισμος που θα καθαριζετε μεσα σε 2 λεπτα με κοστουμι και γραβατα....
Νερο που θα ειναι παντα κρυσταλο και παντα με σωστες παραμετρους (ειδικα αμμωνια και νιτρωδη) γιατι και να θελουν να ξεφυγουν δεν θα μπορουν γιατι απλα θα μπουν τα καλυτερα βιολογικα υλικα!!!!

Και αρκετα αλλα.......

Και ολα αυτα τα κανει οχι για εντυπωσεις........αλλα για την αγαπη του για τα ΚΟΙ....

Εμεις που δεν τα καναμε ολα αυτα απο την αρχη.......τι να κανουμε... τα κανουμε τωρα!!!!!

Καλη συνεχεια Βασιλη
Εντάξει....οφείλω όμως να παραδεκτώ ότι άλλαξα ελαφρώς τα πλάνα μου σε σχέση με αυτά που θα έκανα στην αρχή. Δεν αναφέρομαι βέβαια στον εξοπλισμό, αλλά στο μέγεθος της δεξαμένης.

Υπάρχουν σίγουρα και άλλα εξίσου καλά είδη φιλτραρίσματος, όπως π.χ. τα vortex με japanese matting, αλλά απαιτούν μεγάλο χώρο φίλτρανσης, κάτι που ούτε κατά διάνεια μπορούσα να αφιερώσω. Οπότε αναγκαστικά, πάω σε λύσεις ισάξιας υποστήριξης φιλτραρίσματος που απαιτεί μικρότερο χώρο.

Εδώ, δεν θέλω να παρεξηγηθώ...όλα αυτά γίνονται με τον συγκεκριμένο τρόπο, γιατί θα φιλοξενήσω ΚΟΙ και μόνο ΚΟΙ. Αν θα φιλοξενούσα μικρότερα ψάρια, δεν υπήρχε περίπτωση να αφιερώσω τόσο χώρο και λεφτά για κάτι τόσο εξειδικευμένο. Ναι όντως τα ΚΟΙ μου δεν θα έχουν τίποτε λιγότερο από ότι το σκυλάκι μου.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 11-07-10, 09:20
Το avatar του χρήστη POURITANOS
POURITANOS Ο χρήστης POURITANOS δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προεπιλογή

Μπράβο εσύ ξεπέρασες και τους επαγγελματίες.

Το πάχος του τσιμέντου σε συνδυασμό με το πλέξιμο στα σιδερά πιστεύω ότι ήταν αρκετό.
Από την άλλη δε γα…ης μια φορά την φτιάχνεις ας την κάνεις όσο ποιο ασφαλές γίνετε.

Καλά για την λίμνη σου βγάζω το καπέλο.

Στο κομμάτι που θα είναι τα φίλτρα (κατασκευή με τούβλα) θα έχει και αυτό νερό μέσα?.
Αν έχει πιστεύω ότι ι διαρροές θα είναι δεδομένες κάποια στιγμή και αυτό γιατί δεν υπάρχει ένα τοιχίο. Όπως επίσης δεν βλέπω να Συνδεεται πουθενά με σιδερά με την κύριος λίμνη. Κάτι που εμένα με προβληματίζει.

Κακός τσιγκουνεύτηκες ακόμα ένα τοίχο.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  wall.JPG
Εμφανίσεις:  768
Μέγεθος:  56,6 KB  
Παλιά 13-04-11, 15:29
Το avatar του χρήστη xLoMoc
xLoMoc Ο χρήστης xLoMoc δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονικη
Προεπιλογή

ανυπομωνουμε να δουμε το τελικο αποτελεσμα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-04-11, 19:37
Andros Ο χρήστης Andros δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Tseri, Nicosia
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Andros
Προεπιλογή

Πελλαμος η γεφυρα Βασιλη!!!!!!

ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ...ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-04-11, 07:58
Το avatar του χρήστη apostolis veroia
apostolis veroia Ο χρήστης apostolis veroia δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: veroia
Προεπιλογή

ωραια βασσιλη!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-04-11, 08:45
Το avatar του χρήστη kwstas_original
kwstas_original Ο χρήστης kwstas_original δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΑΘΗΝΑ
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kwstas_original Send a message via Skype™ to kwstas_original
Προεπιλογή

Φιλε Βασιλη εχει γινει φοβερη δουλεια αναμφισβητητα!

Και οταν σκεφτεσαι 10+ κυβικα νερο με καταναλωση ενος ενυδρειου 200-300 λιτρων χαμηλων απαιτησεων το κανει ακομη καλητερο!!

Μπορεις να δωσεις καποιο link για τις Sequence γιατι δεν βρισκω κατι?
Εσυ απο Κυπρο τις προμηθευτηκες?
Αν ειναι και e-shop για παραγγελια ακομη καλητερα...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-04-11, 09:02
dimpep Ο χρήστης dimpep δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Σαλαμίνα
Προεπιλογή

Τα συγχαρητήρια μου
Αν είχα χρόνο,χώρο και λεφτά (μόνο αυτά τα 3 πράγματα μου χρειάζονται) θα ήθελα να κάνω κάτι παρόμοιο!
Προς το παρόν χαζεύω τις φωτογραφίες σου
Τέλεια κατασκευή
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 14-04-11, 11:24
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kwstas Εμφάνιση μηνυμάτων
Και οταν σκεφτεσαι 10+ κυβικα νερο με καταναλωση ενος ενυδρειου 200-300 λιτρων χαμηλων απαιτησεων το κανει ακομη καλητερο!!
Όταν σας το' λεγα αυτό, θυμάμαι οι περισσότεροι με καροΐδευαν. Ανάλογα κραζόμουν και για τις τιμές...
...για 10,000 λίτρα δεξαμενή για κοι ο εξοπλισμός που χρειάζεσαι κομπλέ είναι κάπου στα 1000 ευρουλάκια (φύλτρανση, uv, αντλία).

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kwstas Εμφάνιση μηνυμάτων
Μπορεις να δωσεις καποιο link για τις Sequence γιατι δεν βρισκω κατι?
Γράψε sequence 12000 και θα βρεις πολλά ονλάιν καταστήματα. Ψάξε όμως για την low voltage γιατί υπάρχουν και οι κανονικές. Μπορεί οι κανονικές να είναι φθηνότερες, αλλά θα πληρώσεις τη διαφορά τους πρώτους κιόλας μήνες που θα τη λειτουργήσεις.

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές