|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιάννη, λεφτά μαζεύω για 5 χρόνια τώρα. Αν περίμενα όμως να μου τελειώσουν τη λίμνη τα μαστόρια, τότε αυτό το θέμα να το βλέπατε την επόμενη δεκαετία. Αυτό είναι το θέμα. Ειδικά στην αυλή μου δεν άγγιξε χέρι κανένας. Το μόνο που πληρώνω είναι ασταμάτητα σάκκους τσιμέντο, ξυλεία, φυτά κατά προτίμηση μικρά και κόλλα. Παράθεση:
Έχω υπολογίσει ότι ένα ενυδρείο τροπικού υφάλου 600 λίτρων θα μου στοίχιζε περισσότερα απ' ότι η συγκεκριμένη λίμνη. Εννοείται ότι και η κατανάλωση ηλεκτρισμού που θα έχω τώρα θα είναι επίσης λιγότερη. Το θέμα διαμερισμάτων είναι όμως ομολογουμένως τεράστιο πρόβλημα που κάνει τη σκέψη μιας δεξαμένης απαγορευτική, λόγω χώρου και φυσικά βάρους... ...οι καλύτερες δεξαμένες κοι που ξέρω τουλάχιστον εδώ στην Κύπρο, είναι φτιαγμένες σε εσσωτερικούς χώρους του σπιτού τους (όχι διαμέρισμα).
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 29-06-10 στις 06:54 |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
... καλά ντε μη σκουντάτε ... ξύπνησα από το κουδούνισμα της τσέπης μου!!! ![]() Παράθεση:
![]() Παράθεση:
![]() (κάνε όνειρα-ετοίμαζε σχέδια, είμαι Σαββατογεννημένη και ηλιογέννητη, η ευχή μου και η κατάρα μου πιάνουν κι εγώ σου ευχήθηκα! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]()
Σάββατο, 3 Ιουλίου 2010,
Από την Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή αυτής της εβδομάδας, τίποτε καινούριο δεν έγινε στη δεξαμένη. Το απόγευμα της Παρασκευής αποπεράτωσα το τρίτο χέρι που είχε απομείνει το προηγούμενο Σαββατοκυρίακο. ¶ρχισα την εφαρμογή του "Tissotropiko"* για να στρογγυλοποιήσω όλες τις γωνίες της δεξαμένης, τοίχων και βάσης. Το Σάββατο, πρωί-πρωί συνέχισα το έργο αυτό όπου και το τελείωσα, το έτριψα και το γυάλλισα για να φτάσει το επίπεδο του τρίτου χεριού, αποφεύγοντας έτσι τα κενά σημεία κάτω από το fiberglass αργότερα. Ξέχασα να πω ότι πριν το τοποθετήσω στο τρίτο χέρι ράντισα με πινέλο τα σημεία εφαρμογής. Έκοψα τις βίδες στους σωλήνες εισαγωγής του νερού, καλύπτοντας και "καλλωπίζοντας" τα σημεία αυτά για μια επίσης σωστή εφαρμογή του fiberglass στα σημεία αυτά. Ακολουθεί φώτο με τελειωμένο το έργο του τρίτου χεριού, όπως και του tissotropico*. ![]() tissotropico*= Ένα ενισχυμένο είδος τσιμέντου με ίνες στην σύνθεσή του, στεγνώνει σχετικά πολύ γρήγορα και δεν παρατηρούνται χαραμάδες στην εφαρμογή του. Σφραγίζει παράλληλα με τη σύνθεση του τρίτου χεριού. Για να δώσω το στρογγύλεμα, χρειάστηκα ένα κομμάτι σωλήνα 110μμ, το οποίο, αφού τοποθετούσα το υλικό μου σε ολόκληση την επιφάνεια που ήθελα, έσερνα τον σωλήνα από την αρχή μέχρι και το τέλος, αφήνοντας πίσω του όσο υλικό δεν άγγιζε ο ίδιος. (κόλπο του Ronis, τον οποίο και ευχαριστώ ιδιαίτερα. Αν και η βοήθεια του μέχρι τώρα ήταν δεδομένη, τώρα, θα πρέπει συσυνηθίσετε την εμπλοκή του περισσότερο, γιατί μετά το fiberglass, μπαίνουμε στα δύσκολα...). Ολόκληρο το υπόλοιπο της μέρας (ποιάς μέρας δηλαδή...και νύκτας μπορώ να πω...) αφιερώθηκε στο χώρο της φίλτρανσης, κτίζοντας τα τοιχαράκια με διπλή επιφάνεια τώρα πια, γιατί ξεπεράστηκε ήδη το επίπεδο του εδάφους. Εργάστηκα μέχρι αργά, κουράστηκα αρκετά κάνοντας 4 φορές μπετόν με τη μπετονιέρα με 40 βαθμούς κελσίου. Έχω φτάσει μόλις ενάμιση σειρές τουβλάκια πριν τον τελικό μου στόχο, το επίπεδο της λίμνης. Ακολουθούν φωτογραφίες από δύο διαφορετικές γωνίες, όπως και μια άλλη που παρουσιάζει επίσης ένα τοιχαράκι της λίμνης με την εισαγωγή του νερού. ![]() ![]() ![]() Σήμερα, Κυριακή, απλά ξεκούραση που τόσο έχω ανάγκη...
|
||||
|
||||
![]()
Μας εχεις τρελανει με την επαγγελματικη δουλεια που κανεις.Τι να πει κανεις εκτος απο ....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ολα μελετημενα απο την αρχη...
Σωστος τροπος φιλτραρισματος..... Εξοπλισμος που θα καθαριζετε μεσα σε 2 λεπτα με κοστουμι και γραβατα.... ![]() Νερο που θα ειναι παντα κρυσταλο και παντα με σωστες παραμετρους (ειδικα αμμωνια και νιτρωδη) γιατι και να θελουν να ξεφυγουν δεν θα μπορουν ![]() ![]() Και αρκετα αλλα....... Και ολα αυτα τα κανει οχι για εντυπωσεις........αλλα για την αγαπη του για τα ΚΟΙ.... Εμεις που δεν τα καναμε ολα αυτα απο την αρχη.......τι να κανουμε... ![]() ![]() Καλη συνεχεια Βασιλη ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Υπάρχουν σίγουρα και άλλα εξίσου καλά είδη φιλτραρίσματος, όπως π.χ. τα vortex με japanese matting, αλλά απαιτούν μεγάλο χώρο φίλτρανσης, κάτι που ούτε κατά διάνεια μπορούσα να αφιερώσω. Οπότε αναγκαστικά, πάω σε λύσεις ισάξιας υποστήριξης φιλτραρίσματος που απαιτεί μικρότερο χώρο. Εδώ, δεν θέλω να παρεξηγηθώ...όλα αυτά γίνονται με τον συγκεκριμένο τρόπο, γιατί θα φιλοξενήσω ΚΟΙ και μόνο ΚΟΙ. Αν θα φιλοξενούσα μικρότερα ψάρια, δεν υπήρχε περίπτωση να αφιερώσω τόσο χώρο και λεφτά για κάτι τόσο εξειδικευμένο. Ναι όντως τα ΚΟΙ μου δεν θα έχουν τίποτε λιγότερο από ότι το σκυλάκι μου.
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο εσύ ξεπέρασες και τους επαγγελματίες.
![]() Το πάχος του τσιμέντου σε συνδυασμό με το πλέξιμο στα σιδερά πιστεύω ότι ήταν αρκετό. Από την άλλη δε γα…ης μια φορά την φτιάχνεις ας την κάνεις όσο ποιο ασφαλές γίνετε. Καλά για την λίμνη σου βγάζω το καπέλο. ![]() Στο κομμάτι που θα είναι τα φίλτρα (κατασκευή με τούβλα) θα έχει και αυτό νερό μέσα?. Αν έχει πιστεύω ότι ι διαρροές θα είναι δεδομένες κάποια στιγμή και αυτό γιατί δεν υπάρχει ένα τοιχίο. Όπως επίσης δεν βλέπω να Συνδεεται πουθενά με σιδερά με την κύριος λίμνη. Κάτι που εμένα με προβληματίζει. Κακός τσιγκουνεύτηκες ακόμα ένα τοίχο. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ανυπομωνουμε να δουμε το τελικο αποτελεσμα.
|
|
|||
|
|||
![]()
Πελλαμος η γεφυρα Βασιλη!!!!!!
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ωραια βασσιλη!
|
|
||||
|
||||
![]()
Φιλε Βασιλη εχει γινει φοβερη δουλεια αναμφισβητητα!
![]() Και οταν σκεφτεσαι 10+ κυβικα νερο με καταναλωση ενος ενυδρειου 200-300 λιτρων χαμηλων απαιτησεων το κανει ακομη καλητερο!! ![]() Μπορεις να δωσεις καποιο link για τις Sequence γιατι δεν βρισκω κατι? Εσυ απο Κυπρο τις προμηθευτηκες? Αν ειναι και e-shop για παραγγελια ακομη καλητερα... ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Τα συγχαρητήρια μου
Αν είχα χρόνο,χώρο και λεφτά (μόνο αυτά τα 3 πράγματα μου χρειάζονται) θα ήθελα να κάνω κάτι παρόμοιο! Προς το παρόν χαζεύω τις φωτογραφίες σου ![]() Τέλεια κατασκευή ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ...για 10,000 λίτρα δεξαμενή για κοι ο εξοπλισμός που χρειάζεσαι κομπλέ είναι κάπου στα 1000 ευρουλάκια (φύλτρανση, uv, αντλία). Γράψε sequence 12000 και θα βρεις πολλά ονλάιν καταστήματα. Ψάξε όμως για την low voltage γιατί υπάρχουν και οι κανονικές. Μπορεί οι κανονικές να είναι φθηνότερες, αλλά θα πληρώσεις τη διαφορά τους πρώτους κιόλας μήνες που θα τη λειτουργήσεις.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Vivarium βήμα βήμα! | Γιώργος Κ | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 82 | 22-10-16 19:26 |
Η Λιμνούλα μου (βήμα-βήμα) | POURITANOS | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 110 | 03-12-13 01:28 |
Ωραίο στήσιμο φυτεμένου βήμα βήμα | mafia | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 7 | 28-04-09 09:19 |
Βήμα-Βήμα Παρουσίαση Φυτεμένου | melli | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 49 | 24-03-08 09:50 |