|
Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Το ξεθάβω γιατι το όνειρο μετα απο σχεδον τρια χρονια γίνεται πραγματικότης
Σημερα μπηκε η πρωτη αντλια και αρχισαν οι δοκιμές υπολογίζω την τελική κατανάλωση στα γυρο στα 250 Watt τα ηλιακα μου ειναι 800 W και φορτίζουν 750 ΑΗ μπαταρίες έχω περίσσευμα και για τον φωτισμό στο μέλλον Και πριν αρχίσουν τα σχόλια για την λίμνη το θέμα εδω ειναι η δυνατότητα λειτουργίας μιας λίμνης με ηλιακή ενέργεια τα περί της ιδιας της λίμνης δεκτα μεν αλλα οχι απαραίτητα ![]() Θα ανοίξω αλλο θεμα για την λιμνη οταν θα ειμαι ετοιμος για αλλαγες και διορθώσεις στην λιμνη τωρα το θεμα ειναι να δοκιμάσω στην πραξη την δυνατοτητα του ηλιακου συστηματος στην λιμνη.
|
||||
|
||||
![]()
Μα τι σόι λίμνη είναι αυτή ;;;;
Σε πειράζω "Γιαννάκη", μία ιδέα του πόσο στοίχισαν πάνελ, μπαταρίες κλπ ; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γυρο στα δυο χιλιάρικα η ολη ιστορία με την οικολογική ενέργεια μου εχει παει κανα πενταρι χιλιαδες και με ανεμογεννήτρια καπου εχω ανοίξει θεμα με τιτλο οικολογική ενέργεια εδω μεσα
|
||||
|
||||
![]()
wow, wow Έκπληξη....
![]() Μπράβο Γιάννη, με έχεις πραγματικά εντυπωσιάσεις με την πράσινη ενέργεια...Αυτό θα πει πραγματική οικολογική αντίληψη. Συγχαρητήρια. Το είπες στην αρχή, αλλά ξεκίνησα να νομίζω ότι άλλαξες γνώμη στην συνέχεια. Γιάννη, τώρα πάω για να τελειώσω το τρίτο χέρι στη δική μου λίμνη και θα επανέλθω αργότερα το βράδυ για να τοποθετηθώ για τη λίμνη σου εκτενέστερα... Είσαι στο σημαντικότερο σημείο όπου πρέπει να προσέξεις κάποια πράγματα.
|
||||
|
||||
![]()
Γάτες:
Η βιβλιογραφία είναι πολλές φορές μονόπλευρη, περιορίζοντας τις λύσεις στο να κρατάμετη στάθμη του νερού 30 εκατοστά πιο κάτω από το χείλωμα της λίμνης. Προσωπικά δεν μου αρέσει αυτή η λύση, όπως επίσης και η λεπτή περίφραξη γύρω-γύρω από τη λίμνη. Η καλύτερη λύση είναι να αυξήσεις το πλάτος του τελευταίου σκαλοπατιού και να περιορίσεις τον χώρο εκείνον ως χώρο αποκλειστικά για φυτά. Εννοείται βέβαια ότι γίνεται παράλληλα κυκλοφορία του νερού και σε αυτό το σημείο. Το σημείο αυτό θα είναι απρόσιτο ακόμα και για τα ψάρια σου. Εκεί μπορεί να περιοριστεί από μονος του μόνο ο γόνος, όπου θα παραμένει για προστασία. Οι γάτες αποφεύγουν το νερό το ξέρετε, οπότε?... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο καινοτομία !
Φιλε καταρχήν σου ευχομαι να επιτύχεις τον σκοπο σου και να ανοίξεις το δρομο και για τους υπόλοιπους ! Οι ανανεώσιμες πηγες ενεργειας ειναι το μελλον και δυστυχώς στην Ελλάδα και στην Κύπρο μενουν αναξιοποίητες ενω εχουμε τοσες προοπτικές ως χώρες αφου η φυση προσφέρει απλόχερα σε μας αυτά τα δώρα .. (ηλιο και ανεμο) Αφου δεν κανουν σχεδόν τπτ οι κυβερνήσεις μακαρι κάποια στιγμή να δωσουν επιπλέον κίνητρα στους ιδιώτες για να εκμεταλλευτούν αυτές τις πηγές οπως κανεις και εσυ τωρα γιατι αυτο συμφέρει όλους ! ! Τωρα για τις γατες Κτίσε τον περίγυρομε τούβλα και μην την γεμίζεις ως την οροφη . Ετσι το κανω και εγω αλλα με τσιμεντοπετρες και εχω την εντύπωση πως με αυτον τον τρόπο εκτος από την προστασία από τις γάτες θα εχει αρκετο περιθώριο για να γεμίσει η λιμνη και θα γλυτώνω την υπερχείλιση όταν βρεχει τον χειμωνα . Για το τελευταίο δεν είμαι 100/100 σίγουρος ..ας μας το επιβεβαιώσει κάποιος . ------------------------- Νομιζω πρεπει να μεταφερθει το θεμα στην κατηγορια Εξοπλισμός λίμνης
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MIXALIS CYPRUS : 27-06-10 στις 10:15 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
Σήμερα έγινε crash test
Έβρεχε ολη μέρα ήλιος άφαντος φόρτιση 0,5-3 αμπερ απο τα 28 που φορτίζει συνήθως κατανάλωση μόνιμα στα 160 W για την ώρα, συνδεσα και την UV (ειναι ενσωματωμενη στο φιλτρο ) 18 W συμφωνα με τες ενδειξεις του φορτιστή (δεν του εχω και πολύ εμπιστοσύνη) εχω διαθέσιμο το 60% των μπαταριών οποτε υποθέτω οτι εχω μιάμιση μερα αυτονομία τον χειμώνα εφόσον δεν φυσά για να εχω πρόσθετη ενέργεια απο την ανεμογεννήτρια (σήμερα δεν φύσηξε καθόλου)
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Τώρα με έβαλες στην πρίζα και ξεκινάω νέα έρευνα. Η τελευταία εραυνα που είχα κάνει ήταν 3,000 εύρο ανά KW. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
Το έχω ξαναπεί και σε άλλο ποστ: δεν ξέρω πάνω από πόση ισχύ σου επιρέπει η ΔΕΗ στην Ελλάδα να συνδεθείς στο δίκτυο της και να της πουλάς ενέργεια, αλλά αν είσαι πάνω από το όριο αυτό και σου επίτρεπει να ΔΕΗ να συνδεθείς (δεν ζεις π.χ. σε νησί!!!), δεν συμφέρει να κρατάς την ενέργεια των Φ/Β για δική σου χρήση, αφού πουλάς στην ΔΕΗ σε τριπλάσια τιμή από ότι αγοράζεις. Αν μπαίνει θέμα αυτονομίας και απεξάρτησης από την ΔΕΗ υπολογίστε απόσβεση σε τουλάχιστον 10 χρόνια!! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πληροφοριες για νανοκιχλιδες της λιμνης ταγκανικα(help!!!) | chrysan8os(goldy) | Tanganyika | 20 | 20-12-06 15:17 |
Κατασκευη Καπακι | gleboukas | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 3 | 08-08-06 08:50 |
Αρθρο για κιχλιδες λιμνης malawi | panos73 | Malawi | 10 | 26-05-06 23:11 |
Κατασκευη Ενυδρειου | dmgmdmgm | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 9 | 17-04-06 15:11 |