Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Λίμνες > Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές

Συστήματα - Εξοπλισμός και DIY κατασκευές Το σύνολο του τεχνητού εξοπλισμού και υλικών που θα υποστηρίξουν τη δεξαμενή μας, μετατρέποντας την σε ένα υγειές κύκλωμα.

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-06-10, 20:51
Andros Ο χρήστης Andros δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: Tseri, Nicosia
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Andros
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από MIXALIS CYPRUS Εμφάνιση μηνυμάτων
Παιδιά έκανα μια μικρή ερευνα για τις uv λάμπες και τις ιδιότητες της . Διάβασα αρκετές εμπειρίες συνχομπιστων σε ξένα φόρουμ που είχαν uv λάμπες σε λίμνες και πραγματικά η εικόνα που μου εμεινε είναι για ένα αχρείαστο προϊόν που δεν έχει τις ιδιότητες που υπερδιαφημιζουν οι εταιρίες .

Επίσης από ότι καταλαβα στην περίπτωση που κάνει κάποια δουλεια θα είναι μονό για ελάχιστους μήνες και πρέπει να αλλάξεις τη λάμπα συντομα πράγμα που στοιχίζει και παλι.

Αν θέλετε όσοι έχετε λίμνες να μας πείτε τις εμπειρίες σας για το θέμα .

Αξιζει η αγορα της uv ή είναι μυθος τελικα ?
Επειδη τελικα καποιοι εχουν προβλημα αντιληψης (για σενα το λεω Γιαννο βλεπεις δεν φοβαμαι να πω το ονομα σου) ειπες οτι φωτογραφιζω εσενα!!!!!!!!!:confu sed:

Διαβασε την παραθεση και πες!!! Φωτογραφιζω εσενα????????????????

Οσο για το στρεσαρισμα των ψαριων σου.......... θες να ρθω εγω απ'εκει να πλησιασω τη λιμνη και να τραβηξεις βιντεο???????
Αν θες να μιλαμε οπως μιλας....να πω αυτο....
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!
Αφου λες οτι εχεις κοτσια και δεν μασας (και καλα κανεις κι'εγω ετσι ειμαι)
πες τι μου ειπες την τελευταια φορα που ηρθα απ'εκει σχετικα με τα κοι σου που κρυβονται η φευγουν ναι ρε Γιαννο.....σαν σφαιρες....

Για να σε βοηθησω εχει σχεσει με τα χρυσοψαρα που εβγαλες...δεν προκειται να το πω εγω.......περιμενω εσενα.....

Εχεις γινει πολυ καχυποπτος και σε οτιδηποτε γραφτει εισαι σχεδον παντα εναντιον αφου εσυ δοκιμασες αυτο, ενω οι αλλοι απλα εχουν διαβασει, κατι το οποιο για σενα ειναι τραγικο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εχεις δει εδω μεσα τι ενυδρεια διαμαντια εχουν φτιαξει καποια παιδια??????
Λες να σηκωθηκαν ενα πρωι και να αρχισαν τις δοκιμες??????
Χωρις διαβασμα χωρις τιποτα?????

Και απο ποτε ρε Γιαννο το διαβασμα θεωρειται αναξιοπιστο?????
Δηλαδη....πραγματικα ρε Γιαννο ειναι απιστευτα αυτα που γραφεις.....

Οποιος σου πει οτι...σε αυτο που λες εχεις λαθος...τοτε αρχιζουν τα οργανα

Σε οτι λες εισαι απολυτος και δεν σηκωνεις μυγα στο σπαθι σου επειδη θεωρεις αυτα που λενε οι αλλοι βλακειες.

Σε προκαλω....διαβασε ολα τα θεματα που εχεις εμπλακει και πες μου αν εχω λαθος...

ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ...ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-06-10, 22:17
Το avatar του χρήστη MIXALIS CYPRUS
MIXALIS CYPRUS Ο χρήστης MIXALIS CYPRUS δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Λεμεσος Κυπρος
Προεπιλογή

[QUOTE=Andros;459201]Επειδη τελικα καποιοι εχουν προβλημα αντιληψης (για σενα το λεω Γιαννο βλεπεις δεν φοβαμαι να πω το ονομα σου) ειπες οτι φωτογραφιζω εσενα!!!!!!!!!:confu sed:
QUOTE]

Εντωμεταξύ τωρα το προσεξα Αντρο που μ το ειπες απο το τηλ για το ποστ εδώ περα

Παντως για να διευκρινίσουμε δεν ειπα οτι ειναι αχρείαστη η uv .Μιλουσα οτι αυτη ειναι η εικονα που μ άφησαν οι εμπειρίες αλλων χομπιστων . Αλλωστε δεν εχω δει καν απο κοντα αυτο το μηχανημα πως να το βγάλω αχρειαστο ..Για αυτο και ρωτησα και εσας εδω περα που εχετε την εμπειρια της πρακτικης

Τελος καλο ελπιζω για το θεμα .Παντως εχω πει κ προηγουμένως οτι θα βαλω uv για τη λιμνη αλλα θεωρω (και συμφωνουμε ολοι απο οτι καταλαβα σε αυτο )οτι με τα πολλα φυτα που θα εχω δεν νομιζω να αντιμετωπισω ιδιαίτερο προβλημα με την αλγη ειδικά αφου θα ειναι μονο για χρυσοψαρα η λιμνη .

Η uv μ θα είναι ενσωματωμένη σε φίλτρο και νομίζω είναι καπου στα 22-24 w.
Παλιά 19-07-10, 21:35
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Μηχαλη, και σε ξενα φορουμ υπαρχουν και θα υπαρχουν παντα νεοι στο χομπυ...
Εαν εβαλαν λαθος UV ειναι φυσικο να ειναι απογοητευμενοι και να την θεωρουν ενα αχρειαστο προιον..............

ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ...ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ....
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-07-10, 00:11
Το avatar του χρήστη Yiannis59
Yiannis59 Ο χρήστης Yiannis59 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Καπανδρίτι-Αττικής
Προεπιλογή

Εχω το φιλτρο της φωτογραφίας με ενσωματωμένη UV, απο την μεχρι τωρα εμπειρία μου με ενυδρεία οφείλω να ομολογήσω οτι ήμουν εναντίον της ως μιας συσκευής που απλα τρώει ρεύμα χωρις να προσφέρει τίποτε και όπως θα δείτε και στην φωτο το καλώδιο της UV δεν είναι συνδεδεμένο.
Μετα απο ενα μηνα λειτουργίας με νερο (η λιμνη υπο κατασκευη ακομα) απεκτησα οπως το περιμενα Πρασινο νερο (4 φυτα εχει ολα και ολα στα 10000 λιτρα)
Προχθές την συνδεσα υπαρχει που υπάρχει, το αποτέλεσμα ειναι οτι σήμερα το νερό έγινε κρύσταλλο
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_0470 [Desktop Resolution].jpg
Εμφανίσεις:  588
Μέγεθος:  80,3 KB  
Παλιά 20-07-10, 02:37
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Andros Εμφάνιση μηνυμάτων
Μηχαλη, και σε ξενα φορουμ υπαρχουν και θα υπαρχουν παντα νεοι στο χομπυ...
Εαν εβαλαν λαθος UV ειναι φυσικο να ειναι απογοητευμενοι και να την θεωρουν ενα αχρειαστο προιον..............

Μα υπάρχουν περιπτωσεις που στην τελικη η uv δεν ειναι απαραίτητη .Ο Ρονης που ασχολείται τοσα χρονια με τις λιμνες επαγγελματικά ειπε επι λεξη :

^^όσο για τις uv δεν χρειάζονται αν η λίμνη σας είναι κριμένη κάτω από δέντρα γέφυρες πέργολες φυτά νούφαρα κ.τ.λ.^^

Χωρις να εχω ακομα την εμπειρία θεωρω και εγω οτι μια ωριμη λιμνη με πολλα φυτα και σκια δεν χρειάζεται αυτη την προσθηκη .

Ενδεχομένως σε κάποιους μηνες να μπορω να το τεστάρω αυτο που λεω αφου με το καλο θα εχω μια φυτεμενη κ ώριμη λιμνη .
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Yiannis59 Εμφάνιση μηνυμάτων
Προχθές την συνδεσα υπαρχει που υπάρχει, το αποτέλεσμα ειναι οτι σήμερα το νερό έγινε κρύσταλλο
Και εγω ηδη εχω ολοπρασινο νερο απο αιωρούμενη αλγη και σημερα που σύνδεσα το φιλτρο αναψα και την uv .Αντε να δουμε και εμεις αυτο το αποτελεσμα !

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MIXALIS CYPRUS : 20-07-10 στις 02:37 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-07-10, 06:45
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

Mιχάλη, το θέμα έχει συζητηθεί αρκετές φορές... Η UV πρέπει να χρησιμοποιείται όταν έχουμε μεγάλη υχθιοφόρτωση, ασχέτως αν είναι κάτω από την άμεση ηλιακή ακτινοβολία ή όχι. Ιδιαίτερα όταν έχουμε ασχοληθεί με κοι.
Τώρα, συμφωνώ με τον Ρόνη ώς προς την σκιά. Με αυτή τη λογική όμως, υπάρχει και η περίπτωση μιας λίμνης με πολύ μικρή ιχθιοφόρτωση μικρών ψαριών, που μπορούμε να αποφύγουμε ακόμα και τα φίλτρα. Το κάθε τί στη θέση του δηλαδή...μην μπρεδρεύουμε ξανά το θέμα ναι ή όχι UV με κοι ή χρυσόψαρα και ιδιαίτερα μέσα στον ήλιο...

Μιχάλη, θέλω να προτρέξω στην περίπτωση σου. Το νερό σου χωρίς uv θα γινόταν καταπράσινο χωρίς βελτίωση για πολλούς μήνες. Όχι τόσο από τη χαμηλά σου ιχθυοφόρτωση, αλλά από το ότι είναι νέα λίμνη, θα μπει μέσα καινούριο χώμα με διάφορα συστατικα που θα ευνοήσουν μια έκρηξη άλγης. Μόνο αυτό φτάνει και δε χρειάζεται να ασχοληθούμε τίποτε ακόμα από πλευράς ψαριών και παραγωγή θρεπτικών συστατικών όπως π.χ. νιτρικά...

Μιχάλη, αν η uv σου είναι ικανοποιητική για τα λίτρα σου, είναι αποδεδειγμένο ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα; σου την καθαρίσει. Να είσαι σε εγρήγορση όμως, γιατί αυτή η διαδικασία επιβαρύνει αρκετά την μηχανική σου φίλτρανση, με αποτέλεσμα να απαιτεί πιο συχνή μέριμνα και καθαρισμό...

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 20-07-10, 12:02
Senior Member

Προεπιλογή

Σιγουρα

Αν και προτιμω να βλεπω πρασινο το νερο παρα το γαλαζιο λαινερ και ελπιζω να γινει γρηγορα το μαυρο στρωμα που λετε ολοι και να καλυφτει απο αυτο
Παλιά 20-07-10, 12:20
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Παράθεση:
Σιγουρα

Αν και προτιμω να βλεπω πρασινο το νερο παρα το γαλαζιο λαινερ και ελπιζω να γινει γρηγορα το μαυρο στρωμα που λετε ολοι και να καλυφτει απο αυτο
Aφου και συ βρε Μιχάλη μου...ατού εκεί στο μπλέ της πισίνας... τώρα βλέπε θαλασσινή ατόλη....

Μην ανησυχείς Μιχάλη...και να μην θέλεις, η άλγη θα τα καλύψει όλα....

Τα ψαράκια που έβαλες πως πάνε?

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-07-10, 21:37
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

[QUOTE=MIXALIS CYPRUS;465984]Μα υπάρχουν περιπτωσεις που στην τελικη η uv δεν ειναι απαραίτητη .Ο Ρονης που ασχολείται τοσα χρονια με τις λιμνες επαγγελματικά ειπε επι λεξη :
^^όσο για τις uv δεν χρειάζονται αν η λίμνη σας είναι κριμένη κάτω από δέντρα γέφυρες πέργολες φυτά νούφαρα κ.τ.λ.^^
Χωρις να εχω ακομα την εμπειρία θεωρω και εγω οτι μια ωριμη λιμνη με πολλα φυτα και σκια δεν χρειάζεται αυτη την προσθηκη .

Η UV Μηχαλη δεν μπαινει οπως ειπαμε μονο για την αιωρουμενη αλγη αλλα και για αλλους λογους
Προσωπικα τωρα, για μενα μιλαω ακομα και αν ειχα την λιμνη πατωμενη στο φυτο, περγολες, γεφυρες, κ.λ.π...κ.λ.π παλι θα ειχα την UV στην πριζα......

Αυτο θα εκανα εγω........για μενα μιλαω ετσι! ....
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Yiannis59 Εμφάνιση μηνυμάτων
Εχω το φιλτρο της φωτογραφίας με ενσωματωμένη UV, απο την μεχρι τωρα εμπειρία μου με ενυδρεία οφείλω να ομολογήσω οτι ήμουν εναντίον της ως μιας συσκευής που απλα τρώει ρεύμα χωρις να προσφέρει τίποτε και όπως θα δείτε και στην φωτο το καλώδιο της UV δεν είναι συνδεδεμένο.
Μετα απο ενα μηνα λειτουργίας με νερο (η λιμνη υπο κατασκευη ακομα) απεκτησα οπως το περιμενα Πρασινο νερο (4 φυτα εχει ολα και ολα στα 10000 λιτρα)

Χωρκανε αν βλεπω καλα το φιλτρο σου ειναι το Τ40 της sera?
Πολυ καλο φιλτρο αν και το πιο παλιο μοντελο που ειχα εγω ειχε προβλημα με τα ηλεκτρονικα του εντουτοις το μοντελο που εχεις ειναι πολυ καλο....για αρχη....γιατι μετα δεν θα τα βγαζει περα μονο του.

10000 λιτρα χωρκανε....μπηκες απο την αρχη σε βαθεια νερα!!!!
Και καλα κανεις δηλαδη, αφου σιγα σιγα θα μαθεις να κολυμπας

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Andros : 21-07-10 στις 21:37 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-07-10, 22:03
Το avatar του χρήστη Yiannis59
Yiannis59 Ο χρήστης Yiannis59 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Καπανδρίτι-Αττικής
Προεπιλογή

[QUOTE=Andros;466285]
Παράθεση:

Χωρκανε αν βλεπω καλα το φιλτρο σου ειναι το Τ40 της sera?
Πολυ καλο φιλτρο αν και το πιο παλιο μοντελο που ειχα εγω ειχε προβλημα με τα ηλεκτρονικα του εντουτοις το μοντελο που εχεις ειναι πολυ καλο....για αρχη....γιατι μετα δεν θα τα βγαζει περα μονο του.

10000 λιτρα χωρκανε....μπηκες απο την αρχη σε βαθεια νερα!!!!
Και καλα κανεις δηλαδη, αφου σιγα σιγα θα μαθεις να κολυμπας
Δεν γινοταν αλιως Ανδρο (για τα λιτρα) έπρεπε να δώσω βάθος γιατί εδω που μενω οι θερμοκρασίες τον χειμώνα ειναι κοντά στο μηδέν συν η πλην ,
Για το φιλτρο θα δουμε εχω κανει κάποιες προσπάθειες να ενισχύσω την βιολογία οπως μια κρυφη λιμνη κατω απο τον καταρράκτη γεματη βιολογικο υλικό και ενα προφιλτρο το εχω ανεβάσει και εδω στις κατασκευές,
ακομα λειτουργει καποιες ωρες σκιμμερ floating που καθαριζει την επιφανεια συν επαγγελματική σκουπα που ρουφα νερο οποτε μια φορα την βδομαδα την κανω λαμπικο απο κατακάθια.
Αν δεν τα βγάλει περα με ολα αυτα θα παω για δεύτερο η το παλιο κολπο του Βασιλη με το ποταμακι και τα φυτα.
Δεν εχω παρουσιάσει τίποτε ακόμα γιατι ειναι μεν σε λειτουργία αλλά απο εμφάνιση δεν λέει μια και εχω δώσει έμφαση και πειραματίζομαι στην λειτουργία της μόνο με ηλιακή ενέργεια (για αυτό και το αφαιρούμενο floating surface skimmer)
Παλιά 21-07-10, 22:58
Senior Member

Προεπιλογή

[QUOTE=Andros;466285][QUOTE=MIXALIS CYPRUS;465984]

Η UV Μηχαλη δεν μπαινει οπως ειπαμε μονο για την αιωρουμενη αλγη αλλα και για αλλους λογους
Προσωπικα τωρα, για μενα μιλαω ακομα και αν ειχα την λιμνη πατωμενη στο φυτο, περγολες, γεφυρες, κ.λ.π...κ.λ.π παλι θα ειχα την UV στην πριζα......

Αυτο θα εκανα εγω........για μενα μιλαω ετσι! ....

Εγω παλι αν δεν ειχα αιωρουμενη αλγη δεν θα εβαζα με τιποτα uv . Με τιποταααα ομως !

Ακομα και να μου την χαριζαν θα την ειχα κλειστη (αν δεν ειχα αλγη οπως ειπα ξανα) και οι λογοι ειναι αυτοι (απο τη σελιδα http://www.fishpondinfo.com/plants/uv.htm)

Kills good nitrifying bacteria that pass by the UV so it must be shut off during spring to allow bacteria to get started and whenever there is a die off of good bacteria.

Kills good insect larvae, tadpoles, fry, daphnia, paramecium, other microorganisms, and whoever gets sucked in. This is the main reason I do not have it since I want all the small animals for a balanced natural pond. Providing good mechanical filtration before the UV prevents the larger of these animals from being zapped.

Decreases oxygen. Initial start up of the UV would result in death of algae that would decompose creating a decrease in oxygen and an increase in hydrogen sulfide.

Promotes growth of attached algae. Without the suspended algae's removal of nitrate, a nitrate spike would result in a fast growth of attached algas like hair algae which could clog filters.

Via death of microorganisms and insects, deprives higher organisms (your fish) of a vital natural food which improves their overall health and breeding.

Costs a lot. UV's cost a lot of money initially ($150 to $500), a lot to run (electricity), and a lot for replacement bulbs.

Opens up pond animals to higher predation rates. The higher visibility of the fish makes them easier targets for predators such as herons and raccoons.

Has little or no effect on decreasing attached algae like green algae and hair algae.

Ετσι για να τα λεμε ολα στο κοσμο και να μην τα βλεπουμε μονοδιαστατα ! Για να μπορει να μαθει στη τελικη ενας νεος στο χομπι αυτος ειναι ο τροπος .. γιατι δεν μαθαινει με μπηχτες , υπαινιγμους , ειρωνειες κ.α !
Παλιά 22-07-10, 07:18
Γηραιοί του GAB

Προεπιλογή

Μιχάλη, όπως έχουμε ήδη πει, υπάρχουν καμπόσα είδη λιμνών, οπότε ανάλογος πρέπει να είναι και ο εξοπλισμός τους.

Σου έχω ξαναπεί ότι στις λίμνες wild life pond συνήθως δεν βάζουμε uv κυρίως για τους λόγους που παρουσιάζει το λινκ που έδωσες πιο πάνω. Πολλές από τις λίμνες αυτές, αφήνονται στα χέρια της φύσης ολοκληρψτικά με μόνο μια αντλία να δουλεύει. Κάποιες φορές ακόμα και το φίλτρο αποφεύγεται, οπότε όλα τα βακτήρια αναπτύσσονται σε "φιλικές" επιφάνειες (αφού δεν υπάρχει φίλτρο). Σε μια τέτοια δεξαμένη, δίνεται έμφαση στην άγρια πανίδα που έρχεται ακόμα και στο νερό, οπότε επιβάλλεται με έναν τρόπο η μη χρήση της λάμπας αυτής, γιατί μπορεί να σκοτώσει ανάλογα αβγά, προνύμφες και μικροοργανισμούς. Οι λίμνες αυτές όμως, δεν γίνονται όπου λάχει στην αυλή μας. Δίνεται ιδιαίτερη σημμασία να βρίσκονται σε ένα απόμακρο σημείο, όπου η παρουσία μας δε θα είναι και τόσο έντονη, αλλά δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο χώρο να υπάρχουν γύρω δέντρα και τεχνητές σκιές, ώστε να μην μας ξεφύγει από πλευράς άλγης...που μπορεί και εδώ να καταφέρει να μας "γυρίσει" μια τεχνητή λίμνη...

Όμως...πρέπει να δώσεις λίγη προσοχή για να καταλάβεις τη διαφορά της δικής σου δεξαμένης με το παράδειγμα που ανάφερα πιο πάνω...
Στις λίμνες αυτές, ΔΕΝ βάζουμε ψάρια...και αν βάλουμε, τότε θα είναι διάφορα μικρόψαρα που δεν μπορούν να επιβαρύνουν ιδιαίτερα τη μηχανική φίλτρανση, από τα παράγωγα των ψαριών πρωτίστως και από τα ανακατέματα στη λάσπη που θα έκαναν τα κυπρινοειδή... άρα, η ελάχιστη ώς μηδενική μηχανική φίλτρανση σε συνδυασμό με την μηδενική αιωρούμενη άλγη και την ευαίσθητη βιολογία στα ριζώματα των πολυπληθή φυτών, κάνουν τη χρήση του φίλτρου και σε επέκταση της uv λιγότερο σημαντική...

...οπότε Μιχάλη μου, η δεξαμένη σου δεν είναι και ούτε μπορεί προς το παρόν να συμπεριληφθεί στις καθαρά δεξαμένες wild life pond. Τα λίτρα της και μόνο είναι απαγορευτικά για μια τέτοιου είδους δεξαμένη. Μπορείς π.χ. να κάνεις συνδυασμό των δεξαμενών άγριας ζωής και χρυσοψάρων...οπότε μπορείς να αναλογιστείς ποιες θα είναι οι διαφορετικές προσεγγίσεις...

Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές