|
Μεσογειακό Ότι έχει σχέση με τη ζωή και τη διατήρηση Μεσογειακού ενυδρείου |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Μπραβο βρε Πάνο!!!
Μαγεία είναι!!! |
|
||||
|
||||
![]()
συγχαρητήρια και από εμένα. πολύ όμορφο
ως συνήθως μας εκπλησεις ευχάριστα!!
|
|||
|
|||
![]()
να κατι που θελει μεγαλα κακαλα και ξεφευγει απο την πεπατημενη...
|
|
|||
|
|||
![]()
Εύγε Παναγιώτη! Αναμένω την εξέλιξη, θα έχει πολύ ενδιαφέρον!
|
|
|||
|
|||
![]()
Αν θέλεις πες μας τι εξοπλισμό έχεις από watt, αν έχεις skimmer, τι αλλαγές κάνεις και πότε διότι εάν από γλυκό πάω σε αλμυρό αυτό θα είναι σίγουρα Μεσογειακό.
Ευχαριστώ, Παναγιώτης |
|
||||
|
||||
![]()
ειναι μια καλη επιλογη με ενα απο τα εμποδια την ελλειπη βιβλιογραφια...
μεσα στα συν (επειδη εστησα και τροπικου υφαλου) ειναι οτι γεμιζεις ενα μεγαλο ενυδρειο με βραχο, αμμο και ζωντανα και δε το πιστευεις πως γινεται να μην εχεις δωσει χιλιαδες ευρω γιαυτο. αναγκαστικα ομως περπατω πειραματικα. δηλαδη εφοσον εχω εξασφαλισει οτι τα ζωντανα μου τρωνε (ερημιτες ψαρια ανεμωνες) απο εκει και περα το αν θα αναπτυχθουν καποια φυκια...η αν επιβιωσουν καποια σφουγγαρια ειναι κατι που αγνοω. η πορεια θα δειξει. το καλο ειναι πως εκτος απο 2-3 ειδη που τα βρηκα με τραγανες απο ψαρα (κι ετσι δε ξερω το βαθος που ψαρευτηκαν)...τα υπολοιπα κοραλια και σπογγοι καθως και οι ανεμωνες ειναι απο πολυ ρηχα...ουτε ενα μετρο βαθος..οποτε αυτο ειναι ενα δειγμα οτι μαλλον μπορουν να προσαρμοστουν σε θερμο νερο (χωρις υπερβολες παντα)...ετσι για την ωρα δεν εχω ασχοληθει με τη θερμοκρασια...σε γερους καυσωνες ομως μαλλον θα πρεπει να βαλω ανεμιστηρες.....ευτυχως το σπιτι διαθετει κλιματισμο. για την ωρα ειμαι χωρις σκιμμερ καθως εχω διαθεσιμο θαλασσινο νερο 200 μετρα αποτο σπιτι κι ετσι μπορω να κανω οσες αλλαγες θελω και οσο μεγαλες επιθυμω. το κοστος του αλατιου δεν υπαρχει. ![]() λογω του οτι ο θαλασσινος βραχος δεν ειναι το ιδιο πορωδης με τον τροπικο (εξαιρωντας ομως ισως τις τραγανες που ειναι αρκετα)...στηριζω τη βιολογια μου και σε φιλτρο με σιποραξ (το ειχα ηδη στρωμενο απο το θαλασσινο-καραντινα που ετρεχα). καλη κυκλοφορια....και ενα ευχελαιο που λεει και ο φιλτατος χαλβας...και προχωραμε. απο βατ καπου 30 οι κυκλοφορητες-φιλτρο και 80 βατ φωτος...με καμια 140 λιτρα καθαρο νερο ειμαι μαλλον καλα απο φωτισμο..... επισης το χειμωνα δε θα χρειαστει θερμανση... ειναι μια πολυ οικονομικη επιλογη αλλα χρειαζεται παρατηρηση και υπομονη αν θελει καποιος να κρατησει εκτος απο ψαρια και αλλες μορφες ζωης. μιας και δεν υπαρχουν πολλοι χομπιστες με μεσογειακο....ενας λογος παραπανω να ενημερωνω εδω τι γινεται με το καθε ζωντανο, σπονδυλωτο και ασπονδυλο.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Από σπόγγους, θα είναι δύσκολο να σου επιβιώσουν οι μεσογειακοί, εκτός από κάποια μικροσκοπικά δείγματα. Απαιτούν όμως πάρα πολλή κυκλοφορία νερού και σίγουρα αυστηρά όχι υψηλές θερμοκρασίες. Από την στιγμή όμως που διαθέτεις στο δωμάτιο σύστημα κλιματισμού, θα είσαι οκ. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
πανο ενα μεγαλο μπραβο απο μενα..αξιεπαινη προσπαθεια!
ετοιμασου οποτε θες για σακουλες δωρα τωρα που μπορω να σου κανω και ασχολουμαι ![]() γονο καλογριας εχω συναντησει πολλες φορες και μπορω να πω πως ειναι απο το ομορφοτερα μικρα ψαρια που εχω δει στη θαλασσα και οπως λες βασιλη δε φοβουνται..πλησιαζεις ευκολα και ειναι σε κοπαδακια.οτι θες ζητα μπας και μπορουμε να βοηθησουμε. ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
να εισαι καλα Μιμη!
![]() οι περκες εχουν ηδη διπλασιαστει σε μεγεθος...οποτε θα φανε καθε γονο ψαριου που μπορει να μπει στο ενυδρειο... επειδη ετοιμαζεται το μεγαλο....αυτο που ζητω σεν οποιον μπορει να βρει ειναι καμια "καλογρια" και κανενα γυλο...μιας και με πετονια δε τσιμπανε.. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
αν ανεβω προς τα πανω θα σου φερω και απο τα δυο υπολογιζω τελος του μηνα καλογριες οσες θες ψαρευω γοπες και τυχαινει να πιανω.πολυ ωραιο το βιντεακι
|
|
||||
|
||||
![]()
θα περιμενω με ανυπομονησια
![]()
|
|||
|
|||
![]()
fantastiko!!!!!
![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θα ρθουμε με καλαμια πανω να ξερεις!!!
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Πάνο καλησπέρα. Ρίξε μια ματιά στην ακόλουθη ιστοσελίδα που βρήκα:
http://www.malawicichlidhomepage.com...nk_greek1.html Όσο προχωράς τις σελίδες έχει profile των διάφορων ψαριών π.χ. thalassoma pavo: http://www.malawicichlidhomepage.com...k_greek57.html
|
||||
|
||||
![]()
σε ευχαριστω για το λινκ...
![]() το εχω συμβουλευτει ηδη... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
πανο το ενυδρειο ειναι πανεμορφο και μπραβο στην προσπαθεια, απορω που τον βρισκεις τον χρονο να φτιαξεις και να ασχοληθεις και με μεσογειακο..
![]() ![]() anyway, περιμενουμε τις παρατηρησεις σου εν καιρω για την πορεια των ζωντανων, και πιστευω οτι θα εισαι μια πολυ σημαντικη πηγη πληροφορησης για οποιον θεληση στο μελλον να φτιαξη κατι αντιστοιχο.. |
|
||||
|
||||
![]()
Κουκλί,μου αρέσει πάρα πολυ!!!!
|
|
||||
|
||||
![]()
πως παει το μεσογειακο πανο?καμια νεα φωτο?
|
|
||||
|
||||
![]()
καλησπερα...λογω αλλαγων και λοιπων αναγκων εχει περιοριστει προσωρινα σε 50 λιτρα....
εχω κρατησει μικροσωμα ψαρια (προχθες απελευθερωσα τον τελευταιο χανο γιατι μεγαλωσε πολυ) και προσθεσα μερικες παπαλινουλες. και τα ασπονδυλα πανε μια χαρα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ωραιο Πανο.μπορεις να μου πεις τι διαδικασια εκανες με τους βραχους?φαινονται τοσο καθαρα τα βραχια οσο και το νερο σου.εβγαλα απο τα μερη σου (Μακρη) πολυ ωραια κομματια που ειχαν μεσα και κατι σαν γαριδο-αστακους να τα πω, αλλα βαζοντας τα στο ενυδρειο εγινε θολο και αρχισε να βρωμαει.ολα ψοφησαν.εχεις καμμια ιδεα τι εγινε και πως μπορουν να καθαριστουν χωρις να μυριζουν???ευχαριστω.
|
|
||||
|
||||
![]()
γεια και παλι.
το μικρο αυτη τη στιγμη λογω λιγων λιτρων και συχνων αλλαγων τρεχει χωρις σκιμερ ανθρακα αντιφωσφορο...και αυτη τη στιγμη φιλοξενει μονο γαριδες...ερημιτες...ενα μικρο σπαρο (που τρωει τα παντα) κι ενα μπαρμπουνακι...(τρωει κατεψυγμενη). περισσοτερο το χρησιμοποιω σαν πειραματικο πεδιο για να δω ποια ψαρια μπορουν να φανε και τι στην αιχμαλωσια. επισης περασε αλλο ενα καλοκαιρι χωρις ψυξη... philorian...οσο για τους βραχους καμια απολυτως επεξεργασια....δε χρειαζεται καθαρισμα..ισα ισα απομακρυνεις ζωη με αυτο. απλα συλλογη απο καθαρα σημεια και αμεση και γρηγορη μεταφορα στο ενυδρειο. αν τους εξεθεσες σε υψηλες θερμοκρασιες η σε ελλειψη οξυγονου μεχρι να τους μεταφερεις...ειχες απωλειες με τις συνεπειες που περιγραφεις.
|
||||
|
||||
![]()
PΠάνο, όταν λες χωρίς ψύξη, για ποιες θερμοκρασίες μιλάμε?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Βασιλη μιλαμε για θερμοκρασια 30 βαθμων. και περυσι και φετος για παρατεταμενα διαστηματα. αποδειχτηκαν σκληροτραχηλοι οργανισμοι. ειναι βεβαια ειδη που συλλεγονται απο μερικους ποντους νερο..οποτε γνωριζουν (ως ενα βαθμο) απο υψηλες θερμοκρασιες..
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό μου πέρασε από το μυαλό, Ειδικά στις περιπτώσεις όπου το κύμα σκάει στην ακτή, συνήθως το νερό το καλοκαίρι είναι σκέτη σούπα κι όμως βλέπεις ψάρια. Το ίδιο συμβαίνει και με κάποια θαλάσσια πετρόψαρα που εγκλοβίζονται σε μικρές λιμνούλες στα βράχια. Ευχαριστώ!
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
RΙΟ-180 Εξοπλισμο για μεσογειακο | Μικρος | Μεσογειακό | 97 | 22-06-10 14:51 |
Νεο Μεσογειακο | sv1gfu | Μεσογειακό | 3 | 05-07-08 12:57 |
νεο μεσογειακο | asteris_veroia | Μεσογειακό | 15 | 09-06-08 19:22 |