|
Ιστοσελίδες στο Internet Χρήσιμα links για το χόμπυ. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Μην συμβουλευεστε την wikipedia για τοσο ειδικα θεματα. Το "brasil" ειναι πολυ γενικο, το "vietnam" ειναι ασχετο. Τα γνωστα μας ζωοτοκα ζουν στην βορεια πλευρα της νοτιας αμερικης, και στην κεντρικη αμερικη - γενικο κι αυτο, αλλά ειδικο οσον αφορα τις σκληροτητες νερου και την θερμοκρασια. Το ευρος που αναφερεται σε πολλα sites ειναι πολυ μεγαλο. Ενα απο τα εγκυροτερα sites για την ευρεση των σωστων παραμετρων καταγωγης κλπ ειναι το fishbase http://www.webcityof.com/miffidx01.htm (το ιντεξ αυτο ειναι το πιο ευκολο). Στεκομαι σε αυτο το θεμα γιατι πραγματικα (ισως λογω της διενεξης, ισως γενικοτερα δεν ξερω), δεν πρεπει να φτανουμε σε υπερβολες τυπου νεον με γκαπυ.
Οσο για αυτα τα προγραμματα, να πω κι εγω (ξανα) την γνωμη μου. Και γενικα και ειδικα. Γενικα, το εχω ξαναπει, μιλαμε για ζωντανα οντα. Που για να τα κρατησουμε πρεπει να ξερουμε οσο πιο πολλα γινεται για τον τροπο ζωης τους. Θα εμπιστευοταν κανεις ενα προγραμμα υπολογιστη για να μαθει και να μεγαλωσει ενα βρεφος (ανθρωπινο), η εστω ενα κουταβι? Ζει και σε αερα με λιγοτερο οξυγονο αλλά μπορει και να μην τα παει και πολυ καλα? Δεν ξερω που θα μπορουσε να απευθυνεται ενα τετοιο προγραμμα - σε ποιο κοινο. Στους "ασχετους - αρχαριους", που δεν τους ενδιαφερει και πολυ, αντε να βαλουμε ωραια χρωματιστα ψαρακια στο ενυδρειο, ας δουμε κι ενα προγραμμα να μην κανουμε καμμια χοντρη πατατα. Μεχρι εκει το βλεπω εγω, παρακατω δεν το βλεπω, παρακατω θα ενδιαφερθεις, θα μαθεις που και πως ζουνε, μεσα απο βιβλια, ιστοσελιδες, φορουμ, συζητησεις με αλλους χομπιστες. Θα ηθελα πολυ να ακουσω αλεξ, σε τι κοινο θα ηταν χρησιμο ενα τετοιο προγραμμα και γιατι. |
|
|||
|
|||
![]()
Πραγματικά...κάποια είδη αναδεικνύουν καλύτερα τα χρώματά τους και είναι πιό φυσιολογική η συμπεριφορά τους όταν βρίσκονται στον τύπο νερού της καταγωγής τους. Όπως επίσης και κατα την διάρκεια της αναπαραγωγής είναι άκρως αναγκαίο η ποιότητα και ο τύπος του νερού να πλησιάζει σε αυτόν της καταγωγής τους.
Απλά ήθελα να πώ οτι υπάρχουν πλέον συνδιασμοί ψαριών σε κοινωνικά ενυδρεία όπου παλαιότερα ούτε να το σκεφτούμε δεν θα τολμούσαμε. Είμαι όμως υπέρ του ειδικού ενυδρείου , με ένα είδος ψαριών , χωρίς να αποκλείω όμως τα απαραίτητα υπόλοιπα ψαρακια (καθαριστές βυθού και λεκάνης) τα οποία συμπληρώνουν ευχάριστα και επικοδομητικά μία ολοκληρωμένη κοινωνία μέσα στο ενυδρείο μας. Όσο για τα corydoras φίλε Αλέξη , χωρίς να αντικρούω τις απόψεις σου σχετικά με το συγκεκριμένο ψαράκι , σίγουρα δέν τρωει τις ακαθαρσίες των υπόλοιπων ψαριών...απλά όμως ανακατεύει τον βυθό , τρώει τα περισσεύματα (ειδικά όταν το παρακάνουμε στο τάισμα) και σηκώνει τα υπολλείματα έτσι ώστε να τα ρουφήξει το φίλτρο μας πιό εύκολα και πιό γρήγορα. Με την χρήση ενός άριστα κατασκευασμένου βιολογικού φίλτρου αποφεύγουμε πολλές άσχημες καταστάσεις σχετικά με τα νιτρικά. Πραγματικά ,επίσης, το νερό ήταν αρκετά καλό και ευνοούσε τα ψάρια να ζήσουν σε ένα κοινωνικό ενυδρείο. Δέν είπα οτι ζούσαν μία υπέροχη ζωή μέσα εκεί τόσα πολλά ψαράκια διαφορετικών ειδών. Ας μην ξεχνάμε όμως οτι τα κοινωνικά ενυδρεία είναι σάν ένας όμορφος ζωγραφικός πίνακας με πολλά χρώματα και είναι μόνο για τα μάτια του κατόχου του....δυστυχώς...και οι προτιμήσεις των ψαριών μας μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Γι αυτό τον λόγο και όποιος προσπαθεί να φτιάξει ένα κοινωνικό ενυδρείο πρέπει να έχει πολλές γνώσεις και να προσπαθεί να βρίσκει τις "χρυσές τομές" όσο αυτό μπορεί να είναι εφικτό. Στην Ελλάδα πάντως Αλέξη, έχεις απόλυτο δίκιο για το νερό. Το πιό συνηθισμένο είναι το σκληρό νερό και η ταλαιπωρία για να παρασκευάσεις το κατάληλο υγρό περιβάλον για τους μικρούς μας φίλους είναι αρκετά μεγάλη. Με σεβασμό στις απόψεις σας ο φίλος Δημήτρης. |
|
|||
|
|||
![]()
Διάβασα όλα τα παραπάνω post και έχω να πώ ότι....στο δικό μου ενυδρείο,σε 6,2 ph,4-5 gh kai 30c...ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ οι δίσκοι μου(πάνω από 20) μαζί με 10 cardinal,25 ροδόστομοι,2 angistrus,1 clown....KAI KAMIA 50-60 GAMBY,τα οποία αναπαράγωνται σαν κουνέλια,έχουν φανταστικά χρώματα και κυκλοφοράνε ανάμεσα στους δίσκους Α Ν Ε Τ Α. Δέν προέρχονται από καμία άκρη του κόσμου αλλά έχουν γεννηθεί,όλα σε ενυδρεία.Το ίδιο και οι δίσκοι που όλοι έχουμε,δεν έχουν καμία σχέση με τους άγριους και έχουν όλλοι γεννηθεί σε ενυδρεία.
Αγαπητοί φίλοι αυτές οι θεωρίες είναι όλες καλές(αν και λίγο κουραστικές) αλλά για μένα μετράει μόνον η πράξη και αυτό που βλέπω στο ενυδρείο μου. Και όποιος θέλει ευχαρίστως να έρει να δει από κοντά τους δίσκους με τα γκαμπάκια και τα μωρά τους. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
δεν αμφισβητω οτι μπορει να πανε καλα και σε αλλο νερο...αλλα δε νομιζω πως χωραει αμφισβητηση οτι σε αλλο ενυδρειο με σκληρο νερο θα ειναι ακομη καλυτερα. οπως κουραστικο φιλε χρηστο ειναι και να ξαναλεμε..."αν θελει καποιος ας το κανει !!!"... αλλα να μην επιμενει οτι ειναι και πιο σωστο απο αυτο που προτεινεται (να προσομοιαζουμε το νερο απο οπου προερχονται)
|
|||
|
|||
![]()
[/QUOTE]οπως κουραστικο φιλε χρηστο ειναι και να ξαναλεμε..."αν θελει καποιος ας το κανει !!!"... αλλα να μην επιμενει οτι ειναι και πιο σωστο απο αυτο που προτεινεται (να προσομοιαζουμε το νερο απο οπου προερχονται)[/QUOTE]
Σωστό αυτό.Εγώ όμως δεν επιμένω ότι η σύνθεση του ενυδρείου(δίσκοι με γκάμπυ) μου είναι η σωστή και θα πρέπει να την εφαρμόσουν όλοι.Απλά επιμένω ότι διατηρώ δύο διαφορετικά σε παραμέτρους νερου(στην φύση πάντα) είδη σε άψογη κατάσταση.Και φυσικά αυτό στο οποίο επιμένω πιο πολύ είναι ότι όλα τα ψάρια τού ενυδρείου μου αλλά και χιλιάδων άλλων φίλων είναι ενυδρειόψαρα και δεν έχουν καμία σχέση με την άγρια φύση. ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
δεν καταλαβαινω γιατι το αν θα χρησιμοποιησω μια τετοια λιστα ως αφετηρια θα με κανει να μην ψαξω παραλληλα και σε βιβλια, ιστοσελιδες, φορουμ, συζητησεις με αλλους χομπιστες? και δεν καταλαβαινω γιατι μια τετοια λιστα να μην ειναι αποσταγμα πληροφοριων απο βιβλια, ιστοσελιδες, φορουμ, και συζητησεις? μια τετοια λιστα δεν ξερω ποιο κοινο εξυπηρετει, ισως εμενα και μονο, που οταν θα στησω κατι νεο, κανω πιθανους συνδυασμους με τα λιτρα τα φιλτρα και την ιχθυοφορτιση και ιχθυοσυνθεση και απο κει κι επειτα το ψαχνω με περισσοτερη ενδελεχεια για το πως μπορω να το κανω πιο επιτυχημενα.. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Προετοιμασία & συντήρηση φυτεμένου ενυδρείου - Πρόγραμμα λίπανσης EI - Dry start | Γιώργος Κ | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 81 | 25-11-15 14:56 |
Ανακοίνωση Σεμιναρίου R.Shimek-προγραμμα | NPS | Παραλία - Beach Bar | 9 | 28-10-07 08:23 |
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙ SHOW 2007 | eon123 | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 0 | 12-06-07 13:22 |