|
Περιβάλλον δεξαμενής (τεχνητής λίμνης) Η άγρια πανίδα που συγκεντρώνεται περιμετρικά της δεξαμενής μας. Ποιά η σωστή διαχείρηση, η μέριμνα και η υπευθυνότητα του ιδιοκτήτη? |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αν θελετε να βλεπετε συχνα Μαχαονες ,φυτεψτε αμαραντους (Μαραθα). Φαινεται να ειναι τα φυτα που προτιμουν για εναποθεση των αυγων τους.
Βασιλη μπραβο για το αρθρο, με βρισκει απολυτα συμφωνο. Στο κτημα μου στην Σαμο εχουμε να ριξουμε φυτοφαρμακα εδω και 2 δεκαετιες. Ουτε λιπασματα, μονο κοπρια για λιπανση. Ειναι ολα βιολογικα και το κτημα εχει γινει μια οαση ζωης. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μια ριζούλα μαϊντανός από ένα φυτώριο στοιχίζει μόνο 20 λεπτά. Μια ζαρτινιέρα δίπλα στη λίμνη που να ποτίζεται καθημερινά είναι αρκετό. Υπόσχομαι φωτογραφίες από αυτό το γεγονός σήμερα ή αύριο. Αλέξανδε, το κτήμα σας πολύ απλά ανέπτυξε από μόνο του στο χρόνο, τον απαιτούμενο μηχανισμό της φύσης, για τον έλεγχο ολόκληρης της πυραμίδας ζωής, από την κορυφή μέχρι τη βάση. Αν κάποιος διαταράξει ποτέ αυτόν τον μηχανισμό έστω με ένα απλό ψέκασμα, πάει τελείωσε. Θα χρειαστούν πολλά έτη για να ξαναορθοποδίσει.
|
||||
|
||||
![]()
Δεν είναι τα πράγματα καθόλου έτσι.
Το τι κάνει η φύση σε ένα κουβά νερό ουδεμια σχέση έχει με μια τεχνίτη λίμνη Σε κατοικημένη περιοχή. Οποίος ραντίζει δεν ραντίζει κάθε μέρα. Και ναι μπορεί να ραντίσει άφοβα αρκεί να σκεπάσει την λίμνη με ναύλων. Δε νομίζω ότι αν καποιανού η λίμνη πιάσει άλγη η τριχοειδές άλγη να πει κοιτά δεν κάνω τίποτα έτσι θέλησε η φύση οπότε έτσι την αφήνω. Η Τεχνίτη λίμνη στην αυλή μας γίνετε για των άνθρωπο. Και όχι για τα ζωύφια γύρο της. (δεν έχουν όλοι την ιδία ευαισθησία) Αν κάποιο από τα φυτά σου πιάσει αρρώστια θα ρίξεις φάρμακο να διώξεις το σκουλήκι. Αν κάποιο φυτό δεν τρέφετε σωστά θα ρίξεις εμπλουτισμένο χώμα. Κτλ. Το ίδιο θα κανείς αν κάποιες ισορροπίες μέσα στην λίμνη δεν πάνε όπως τις θες θα παρεμβείς. (καλό είναι να καταλάβουμε ότι έχουμε να κάνουμε με περιορισμένο κύκλωμα που όλα όσα υπάρχουν μέσα και έξω από την λίμνη μας τα τοποθετήσαμε εμείς.) Όλα εξαρτώνται που έχεις την λίμνη σου. Στην πόλη. Στο χωριό. Στο βουνό. Αν έχεις λίμνη στην πόλη δεν θα ρίξεις τίποτα . Αν μένεις σε χωριό που έχει κουνούπια για να χαρείς την λίμνη σου το απόγεμα θα αναγκαστείς να ψεκάσεις για τα κουνούπια. Αν μένεις σε βουνό που μπορεί να έχεις επιδρομές και από ερπετά και θειάφι θα ρίξεις και ασβεστώματα θα κανείς. Και φυτά που προσελκύουν περίεργα έντομα και τρωκτικά θα φροντίσεις να μην έχεις κτλ. Ψεκάζουμε αν χρειαστεί αρκεί να προστατεύσουμε την επιφάνια της λίμνη. Σε μια αυλή δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Αν πάλη κάποιος θέλει να τα έχει όλα. θα πρέπει να ανεχτή και τα ωφέλιμα έντομα αλλά και τα βλαβερά προς των άνθρωπο. Καθώς και Ποντικάκια – πουλιά- ερπετά κτλ. Δηλαδή αν έχει κάποιος υπόνομο κοντά στο σπίτι του,και είναι γεμάτο ποντίκια να μην βάλει παγίδες μέσα στην αυλή του με φάρμακο γιατί και τα ποντίκια είναι μέρος ενός φυσικού συστήματος. Για μένα μια τεχνίτη λίμνη μεγάλη ή μικρή με μικρό ή μεγάλο περιβάλλοντα χώρο θα διαμορφωθεί πάντα συμφωνά με τα θέλω του ιδιοκτήτη της λίμνης.
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=POURITANOS;456948]
Αν έχεις λίμνη στην πόλη δεν θα ρίξεις τίποτα . Αν μένεις σε χωριό που έχει κουνούπια για να χαρείς την λίμνη σου το απόγεμα θα αναγκαστείς να ψεκάσεις για τα κουνούπια. Εαν βαλεις χρυσοψαρα στη λιμνη δεν θα εχεις κουνουπια με τπτ. Εχω δεξαμενη στο χωριο και μαλιστα 2 φορες μας την ψεκασαν απο την κοινοτητα της περιοχης χωρις να μας ρωτησουν και πεθαναν ολα τα ψαρια ![]() ![]() ------------------------- Βασιλη ωραια κατηγορια ! Ωραιο αρθρο ! ![]() Μπραβο!
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MIXALIS CYPRUS : 16-06-10 στις 21:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]()
ειναι θεμα προσωπικης προσεγγισης...
η δικη μου ταυτιζεται με του συγγραφεα...γιατι απλα δε θα εκανα μια λιμνη για να εχω ψαρια...μπορω να τα εχω και σε ενυδρεια (τα χρυσοψαρα τουλαχιστον)... θα το εκανα για να εχω αυτη την εξαρση ζωης στον κηπο μου...χωρις να πρεπει να μετακινηθω μακρυα απο το σπιτι μου.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Ενα search για Ruta graveolens (απήγανος) και Papilio machaon θα σας πεισει.... Χθεσινη φωτογραφία ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
...και μια δική μου με το μαϊντανό
![]() ![]() Είναι πραγματικά μια από τις ομορφότερες κάμπιες... ![]() Στο κουκούλι... ![]() Η μετάλλαξη... ![]() Και τέλειο έντομο... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
πω πω ομορφιες!!!
![]() αλλα εσεις ξερετε και να φωτογραφιζετε....εγω αν πιασω καμερα γινομαι ο δολοφονος με τη φωτογραφικη... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Δεν ήθελα πολύ ... μπήκα κι εγώ στο λούκι! Και τι ευχάριστο πετα(λούκι)δες!
Μήπως ξερετε ποιά είναι η πυρόξανθη καλλονή που γευματίζει στα φύλλα του νούφαρου; Όχι δεν την σκότωσα, αλλά δεν την ξαναείδα! Μάλλον δεν της άρεσε η φωτογράφιση ![]() ![]() ![]() ![]() Έχω παραγγείλει κι εγώ 4 ρίζες απήγανο!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ζηλιάρα... ![]() ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Φυτά στο φυσικό τους περιβάλλον | theodor72 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 13 | 19-08-10 18:48 |
Διάφορα φυτά στο φυσικό τους περιβάλλον (Ταϋλάνδη) | Τσιόνογλου Σταύρος | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 4 | 15-04-10 16:31 |
Μόλυνση του νερού απο τα χέρια και το περιβάλλον. | Stathis.k | Αρχάριοι γλυκού νερού | 14 | 19-06-08 00:19 |