|
|
|||
|
|||
![]()
Σε καλό δρόμο είσαι.
Τα ψαράκια που σκέφτεσαι είναι ΟΚ, αλλά προτιμούν να ζουν σε (μικρά έστω) κοπαδάκια των 5-6 ατόμων τουλάχιστον, ενώ κάποια από αυτά είναι γρήγοροι κολυμβητές και θέλουν μεγάλο μήκος ενυδρείου για να πηγαινοέρχονται. Οπότε αν επιλέξεις 1 κοπαδάκι από 1 είδος, θα είσαι σχετικά καλά, αλλά δεν θα μπορείς να έχεις ποικιλία ψαριών. ------------------------- Θα σου πρότεινα 2 κατά τη γνώμη μου καλύτερες λύσεις: 1. Ιδανικά ψάρια για τα λίτρα σου (και συγχωρούν και πολλά λάθη) είναι τα γκάπυ, τα πλάτυ, τα μόλυ, τα έντλερς (όχι με γκάπυ όμως), που είναι ζωοτόκα, δηλαδή γεννούν μικρά ψαράκια, όχι αυγά, έχουν πανέμορφα χρώματα και ζουν σε νερό βρύσης με αντιχλώριο. 2. Ρίξε μια ματιά στα Carrefour, αυτές τις μέρες έχουν αξιόλογα ενυδρεία 100 λίτρων σε προσφορές-εκπτώσεις και ξεχνάς πολλούς περιορισμούς. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη bokostas : 16-06-10 στις 02:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Επίσης, στο μαγαζί που πήγα, μου είπε να βάλω φίλτρο βυθού (αν κατάλαβα καλά), ένα πλαστικό υπόστρωμα που στρώνω από πάνω το χαλίκι. Από κάποια πράγματα που διάβασα εδώ μέσα, δεν το συστήνετε.
Τι παίζει με το φιλτράρισμα γενικά...;;; ------------------------- Και να προσθέσω ότι σκέφτομαι για αρχή να βάλω κάποια πλαστικά φυτά και όχι ζωντανά, προσπαθώντας να κρατήσω χαμηλά το επίπεδο δυσκολίας... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Blokatos : 16-06-10 στις 10:19 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Τα φιλτρα βυθου τα χρησιμοποιουσαμε την δεκαετια του 80. Εχει εξελιχθει το χομπι.. Για τα λιτρα σου υπαρχουν οικονομικα εσωτερικα φιλτρα, κρεμαστα τυπου hang on , καθως και μικρα εξωτερικα τα οποια ειναι λιγο πιο ακριβα αλλα θα βρεις πολλους υπερμαχους εδω μεσα.
Τον μεγαλυτερο ρολο παιζει η χωρητικοτητα του φιλτρου, η σωστη ροη για τα λιτρα σου, και τα υλικα φιλτρανσης. |
|
||||
|
||||
![]()
Ο κύριος στο μαγαζί που πήγα ήταν αρνητικός στο θέμα της άμμου. Μου είπε "Ότι και να κάνεις, σε ένα μήνα θα είναι μαύρη και θα έχεις πρόβλημα".
Επ' αυτού, τι παίζει; |
|
|||
|
|||
![]()
Δεν ισχυει ακριβως. Αναλογα τι θες να κανεις. Αν θα βαλεις φυτα και τι ψαρια θα φιλοξενησεις.
Σε μερικες περιπτωσεις η αμμος δεν συστηνετα και τοσο (φυτεμενα ενυδρεια), ενω σε καποια αλλα στησιματα oπως πχ γατοψαρα βυθου, θεωρειται must. |
|
||||
|
||||
![]()
Όπως είπα και πιο πάνω, λίγα μικρά ψαράκια, π.χ. ένα κοπαδάκι των 5 από αρλεκίνους, ένα ζευγαράκι πλάτυ (Xiphophorus maculatus) και ένα ή δύο Ancistrus. Πλαστικά φυτά για αρχή και άμμο θα μου άρεσε πολύ. Αυτά σκέφτομαι για αρχή και με αυτά να προσπαθήσω να φτιάξω τέλειες συνθήκες νερού.
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
προτεινω ζωντανα φυτα απο την αρχη. υπαρχουν πανευκολα και φτηνα φυτα στην αγορα τα οποια μονο ευκολια θα προσφερουν.. τα πλαστικα μπορει να σου δημιουργησουν προβληματα κατα την δικια μου γνωμη ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Blokatos;456815]Επίσης, στο μαγαζί που πήγα, μου είπε να βάλω φίλτρο βυθού (αν κατάλαβα καλά), ένα πλαστικό υπόστρωμα που στρώνω από πάνω το χαλίκι. Από κάποια πράγματα που διάβασα εδώ μέσα, δεν το συστήνετε.
Ο ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ σου το προτεινε;
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=stav;456834]
Παράθεση:
Όχι, ένας στην Νεάπολη... |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Elephant nose fish me "cloudy eyes" (thola matia m | AlGOUR | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 2 | 17-01-05 06:21 |
"Βιολογική" vs "χημική" λίπανση | Fonamstel | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 2 | 28-08-04 18:59 |
"Επίσημη" έκδοση "υπολογιστή" ενυδρείου | Fonamstel | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 27 | 07-06-04 04:23 |
ΠΕΡΙ "ΖΟΥΜΙΩΝ" ΚΑΙ "ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ" (Συνεχει | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 18-12-02 21:29 |