|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Να και τα δικά μου.
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Γιαννο εχεις μεγαλα και ανεπτυγμένα φυτα .Μπορείς ανετα να κοψεις κομμάτια των φυτων(κατα προτίμηση απο το νεπενθη να εχουν ριζες πανω )και να τα φυτέψεις ξεχωριστά .Θα μεγαλώσουν οι ρίζες και θα σου δώσουν νεα φυτά . Ειδικα από την venus μπορεις να παρεις αρκετά μοσχεύματα και μπορεις να εισαι ο πρωτος που θα το τεστάρει στη λιμνη ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Έχω πάρει μεγαλύτερη κρεμαστή γλάστρα για να το μεταφυτέψω. Έχω και κάποιο σημείο που είναι σκιά στην λίμνη. Θα το βάλω εκεί, τουλάχιστον για αυτή την περίοδο για να δούμε πως θα εξελιχτεί. Το venus μου είχε κάνει λουλουδάκια πέρση αλλά δεν φύτεψα τους σπόρους μετά που άκουσα ότι θέλουν 2 χρόνια να γίνουν φυτά!
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Το διασταυρωσα τωρα .. Μπορει να κανει οντως 2 χρονια να φυτρωσει ..Τοτε αφου δεν θα παρεις τους σπορους κοβε το λουλουδι επειδη σπαταλα πολλη ενεργεια το φυτο Παντως πιστεψε με αν χωρισεις καλα τη venus σου θα εχεις πολλα φυτα ευκολα και γρηγορα .
|
||||
|
||||
![]()
To nepenthes το είχα ένα χρόνο κάτω από το κιόσκι μου, χωρίς βασικά καθόλου άμεσο ηλιακό φως. Έγινε τεράστιο πραγματικά και ξεκίνησε να "πιάνει" πάνω στο κιόσκι, όπως ακριβώς τα αναρρυχητικά φυτά. Υπήρχαν βλαστοί πέραν των 60εκ. Παρατήρησα όμως ότι στη σκιά κάνει πολύ λιγότερα ασκιά και μεγαλύτερα φύλλα χωρίς να αναπτύξουν το ασκί.
Προσωπικά, δεν προτείθεμαι τώρα να αγοράσω τέτοια φυτά και προορίζομαι στην εύρεση και αγορά πιο δύσκολων στην εύρεση φυτών για λίμνη. Βρήκα ήδη κάποια από αυτά και ήδη βρίσκονται σε ανάπτυξη στη μικρή λίμνη που διαθέτω.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βασιλη τον χειμωνα τι εγινε με το φυτο?Επεσε σε χειμερια ναρκη? Τελικα ολοι οσοι ασχολουντε με λιμνες εχουν και μια ταση προς τα εντομοφαγα φυτα για καποιο περιεργο λογο !
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Ναι όντως, τα σαρκοφάγα φυτά είναι αλλόκωτα, έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ταιριάζουν υπέροχα με το περιβάλλον της λίμνης και το τρεχούμενο νερό. Η εικόνα σε μεταφέρει σε ένα τροπικό όνειρο. Δεν είναι έτσι?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Εντωμεταξυ εψαξα και για τις Sarracenia που λεει και ο japetus .Αυτα τα φυτα μπορουν να αντεξουν και στο χιονι με λιγη φροντιδα . Για αυτο εβγαλαν το χειμωνα και σε εσενα Γιαννο! Ενταξει μετα απο αυτη την πληροφορια οπωσδήποτε θα μπει κατι τέτοιο καπου περιμετρικά της λιμνης αφου μενει ζωντανο ολο το χρονο !
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Βασιλη μιλας για το εκπληκτικο Black Princess που μ ειχες ξαναπει? Τι γινετε σου ηρθε ? ?? Ρωτησα δεν υπαρχει αλλου στην Κυπρο . Εχεις κανενα αλλο σπανιο φυτο στα υποψιν???????? ------------------------- Παράθεση:
Αυτα ειναι! ![]()
![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MIXALIS CYPRUS : 15-06-10 στις 13:40 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Μιχάλη πήρα επίσης τα: Orontium aquaticum, Iris versicolor Rosea, το Equisetum hyemale, το Houttuynia cordata, το Marsilea mutica. Το τελευταίο είναι όλα τα λεφτά στο σημείο όπου θα πέφτει το νερό σε μια λιμνούλα κάτω από τον καταρράκτη. Τα πήρα από τώρα ώστε τον Ιούλιο που θα τα χρειαστώ να είναι έτοιμα μεγάλα φυτά. Μέχρι τότε ίσως να μοιράσω και κάποια κλαδέματα.
|
||||
|
||||
![]() ![]() Παράθεση:
![]() Θα μας παλαβωσεις παντως οταν τελειωσεις !Εχεις φοβερο γουστο !
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
λιμνη με κοι | katamagias | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 2 | 07-08-09 17:51 |
κουνουποψαρα και λιμνη..... | Pritanis | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 1 | 10-07-08 12:25 |
Λιμνη | jimfytakis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 45 | 28-11-07 00:08 |
Λιμνη | Θεοδωρος | Γλυκό νερό - Γενικά | 4 | 16-09-07 13:13 |
Η λιμνη μου.. | kingelvis | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 12 | 06-06-07 12:40 |