|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Αυτα τα σκευασματα ειναι κατα κυριο λογο κατι σαν blackwater δηλαδη απλα γεν αφηνουν πολλη ποσοτητα φωτος να εισελθει στο νερο. Μπορεις να επιτυχεις το ιδιο μειωνοντας τη φωτοπεριοδο η ακομη καλυτερα αφησε το ενυδρειο χωρις καθολου φωτισμο για 4-5 μερες.Οπως ζητηθηκε και πιο πανω παρε τις μετρησεις (κυριως απο φωσφορικα) για να υπαρχει μια καλυτερη εικονα.
ΥΓ πολυ ομορφο το αποτελεσμα |
|
||||
|
||||
![]()
αυτο πηγα να σου πω και εγω...οπως ο φιλος Lucas123
απο τα δικα μου ενυδρεια οταν ξεκινησα να εχω προβλμα με την αλγη, μειωσα τον φωτισμο στις 8 ωρες μειωσα το λιπασμα που εριχνα στα φυτα και ολα πανε μια χαρα τωρα, εχει σχεδον εξαφανιστει. Τα σαλιγκαρακια κανουν επισης δουλεια..
|
|||
|
|||
![]()
Ναι Liz, ιδιαιτερα τα zebra snails
|
|
||||
|
||||
![]()
απο φωτα και τετοια εχο δοκιμασει διαφορα.. δεν..
μου κανει εντυπωση που καποια φυτα μεγαλωνουν χωρις κανενα προβλημα και καποια αλλα ειναι κουτσα στραβα και με λιγα φυλλα ενω πριν καιρο ηταν τελεια και πλουσια σε χρωμα και αναπτυξη. φρικαρα γτ ολα αλαξανε μεσα σε λιγες μερες. και λεω δεν μπορει.. θα κανω μετρηση φωσφορικων... σημερα θα παω να κανω κατι αγορες απο πετ σοπ. να παρω και ενα seachem nytrogen? χτες στο 1 ενυδρειο εβαλα και ενα κοματι κερατοφυλλο απο εναν φυλο που θα το πεταγε. και μιας που βλεπω οτι η polysperma συνεχιζει να μην την πολυ παλεβει. (ειναι σε καλητερη κατασταση αλλα και παλι) |
|
|||
|
|||
![]()
Το γεγονος οτι καποια φυτα αναπτυσονται κανονικα ενω καποια αλλα οχι, σημαινει οτι τα φυτα που αναπτυσονται αποροφουν τις θρεπτικες ουσιες και δε μενει τιποτε για τα αλλα. οπως στο ζωικο, ετσι και στο φυτικο βασιλειο υπαρχει ανταγωνισμος. Ετσι ειναι φυσικο τα φυτα με χαμηλη αναπτυξη να εχουν προβλημα αλγης.Κατα τη γνωμη μου υπαρχουν 2 λυσεις 1)μετατροπη σε high tech φυτεμενο 2)αφαιρεση καποιων φυτων. Προσωπικα προτιμω τη δευτερη λυση μεχρι να ερθει η καταλληλη εμπειρια, αλωστε πολλα minimal ενυδρεια ειναι πανεμορφα
|
|
||||
|
||||
![]()
οταν λες high-tech μαλλον εννοεις με co2 και τπτ τρελα συστηματα?
πφφφφφ. εχει ιδη λιγα φυτα ομως ρε συ. θελω να πω οτι δεν ειναι καν στην μεση του λεγομενου τιγκα. ειναι αδεια. και τα 2 ενυδρεια. σε σχεση με πριν τουλαχιστον. αμα βγαλω τα φυτα στο μπαλκονι θα παρουν καθολου τα πανο τουσ με το φως του ηλιου? |
|
|||
|
|||
![]()
Ναι αυτο εννοω οταν λεω high tech.Ποσα απο αυτα τα φυτα ειναι χαμηλης και ποσα υψηλης αναπτηξης ? Αν βγαλεις τα φυτα στον ηλιο σιγουρα θα γεμισεις αλγες.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ποιο ph control ειναι ο καλύτερο? | BAGELIS | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 11 | 31-12-09 08:18 |
Brown algae | harris samos | Γλυκό νερό - Γενικά | 24 | 30-12-09 18:13 |
Marine Algae Control Secrets by Bob Goemans | manosdr | Βιβλιογραφία θαλασσινού νερού | 0 | 26-06-05 21:49 |
Algae, algae prevention, algae eaters, | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 05:36 |