|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Λοιπόν λέω να σας ξαναπαρουσιάσω τις γλαστρολίμνες μου, μια και άλλαξαν πολλά από τότε, αλλά πιο συγκεκριμένα τα φυτά που έχω σ' αυτές, γιατί σαν διακόσμηση δεν έκανα τίποτα.
Τα μικρούλια φυτά που επιπλέουν είναι Limnobium laevigatum και pistia stratiotes που δεν προοδεύουν γιατί τα καίει ο ήλιος, σε άλλη γλάστρα στην σκιά το Limnobium έγινε πολύ ωραίο. Το pistia φέτος δεν έγινε τίποτα. Ακόμα υπάρχει Spirodela polyrrhiza. ![]() Σ' αυτή τη γλάστρα έχω Potamogeton Perfoliatus (ποταμογείτονας) ![]() και trapa natans (νεροκάστανο) ![]() Γι αυτά τα φυτά δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω τίποτα όσο κι αν έψαξα! ![]() μεγάλος έρωτας κι αυτό, αλλά ανώνυμο προς το παρόν! ![]() σαν κλαδάκια δέντρου που πέσαν στο νερό! ![]() Το παρακάτω φυτό ζει σε ένα ... πιατάκι γλάστρας!!! όταν το είχα σε γλαστρα έγινει ... γίγαντας και δεν ανθίσε ποτέ! ![]() ![]() .... συνεχίζεται!!!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
|||
|
|||
![]()
Παρα πολυ ομορφη η λιμνουλα και με τα φυτα επαθα πλακα !
![]() Στην 5η φωτο αυτο που μοιαζει με δεντρακι εχει χαρακτηριστικη αναπτυξη Polygonum με ενα φυλλο μονο αντικριστα σε καθε μισχο. Τα pistia και η φακη μαλλον δεν καιγονται απο τον ηλιο, κι εμενα κιτρινιζαν αλλα πρεπει να ειναι περισσοτερο ελλειψη θρεπτικων. |
|
||||
|
||||
![]()
loysi!!!!!!!!!!!
ειναι φανταστικα ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Συμφωνώ ! Τα δικά μου πιστια πάθαιναν το ίδιο ώσπου έβαλα τα ψαράκια μέσα στη γλαστρολιμνη και τα τάιζα . Απο τα περιττώματα των ψαριών και την τροφή που περίσσευε έχουν επανέλθει 100/100! Επίσης αν τα βάζουμε απευθείας στον ηλιο ενω ηταν καπου πιο σκιερά πριν το παθαίνουν κ παλι αυτο .Ειναι προσαρμογή στο νεο περιβάλλον.
|
|||
|
|||
![]()
Lucy Κάθε πότε αλλάζεις νερό?
Ψάρια να φανταστώ δεν έχεις μέσα έ? Που θα βρούμε αυτά τα 2 τα ωραία φυτά? ![]() Αν έρθεις πχ στην επόμενη συνάντηση φέρε κανένα κλάδεμα. |
|
||||
|
||||
![]()
ο ποταμογειτονας μου αρεσε πολυ απο το ελληνικο βιοτοπικο τοτε...
το νεροκαστανο δε το ειδα ποτε αλλα ειναι επισης πανεμορφο!!!
|
||||
|
||||
![]()
Όμορφα φυτάκια!
Πάντως αν αποφασίσεις να το φας σε κανένα κινέζικο να είσαι προετοιμασμένος για την πιθανότητα να το φτύσεις! Ψιλομπλιάχ, αλλά άμα πεινάς κατεβαίνει! |
|
||||
|
||||
![]()
πάρα πολύ όμορφη η γλαστρολίμνη σου Lucy και πολύ όμορφα φυτάκια….
![]() ![]() ![]()
|
|