|
|
||||
|
||||
![]()
1.διαφωνώ μαζί σου.κάνε μια αναζήτηση στο φόρουμ και θα δεις ότι τα ψαράκια χρειάστηκαν χιλιάδες χρόνια για να δημιουργήσουν αντισώματα για τις ασθένειες που ζουν στο περιβάλλον τους και δεν μπορούν να δημιουργήσουν νέα μετά από λίγα μόλις χρόνια εκτροφής.τα χημικά αυτα δεν τα συνιστώ.καλύτερα τύρφη
![]() 2.μια χαρά είναι το 900άρι.μέσα βαλε 1 η 2 σφουγγάρια μια στρώση υαλοβάμβακα και το υπόλοιπο σιποραξ ![]() 3.ναι θεωρούνται πιο ανθεκτικά αλλά αν δίνουμε τις σωστές συνθήκες στα ψάρια μας είναι μια χαρά ![]() 4.τα νιτρικά τα κατεβάζεις με τις αλλαγές νερού.αν ακολουθείς σωστά τη ρουτίνα δεν θα έχεις πρόβλημα Τέλος κοίτα στα ηλεκτρονικά καταστήματα (petcumulus, osmosisaquariums κτλ.)και ίσως βρεις καλύτερες τιμές σε αυτα που θέλεις ενώ συχνά κάνουν και εκπτώσεις ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Καλως ηρθες κι απο μένα.
Επίσης να ξέρεις οτι σε ένα πυκνοφυτεμένο ενυδρείο δεν θα βρίσκεις έυκολα νικτρικά (ΝΟ3) καθώς τα φυτά τα χρησιμοποιούν ως τροφη. Για να μαλακώσεις το νερό όντως οι τρόποι είναι μετρημένοι. 1. Α/Ο, 2.Χημικά (buffer) 3. τύρφη στο φίλτρο μέσα και ρίζες μοπανι. Φυσικά η τρίτη λύση είναι η λιγότερο αποτελεσματική στα ενυδρεία μας, μιας και χρειάζονται τεραστιες ποσότητες που εμεις απλα δεν μπορούμε να βάλουμε... ![]() Επίσης να προσθέσεις την ψαροσύνθεση σου σταδιακά για να μην έχεις κανενα spike και να δίνεις χρόνο στο βίλτρο να αυξάνει την βιολογία του για να σηκώνει την ιχθυοφόρτιση. Καθώς προλάβανε οι γείτονες μου να γράψουνε δεν θα πώ αλλα με κάλυψαν σε πολύ μεγάλο βαθμο. Πάντως το πας πολύ καλά κατα την γνώμη μου! Σταθερα βηματα και καλό ψαξιμο. Well done! |
|
|||
|
|||
![]()
Όπως σου τα είπαν τα παιδιά παραπάνω. Μόνο να προσθέσω:
1. Πάρε μια Α/Ο (αντίστροφη όσμωση) κάποια στιγμή, με 60κάτι ευρουλάκια http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=29858 θα έχεις πιο ευτυχισμένα και υγιή ψάρια και το κεφάλι σου ήσυχο από προβλήματα, αρρώστιες και τρεξίματα, ενώ το κόστος είναι ένα πάγιο έξοδο που αξίζει τον κόπο και μακροπρόθεσμα θα σου βγεί πιο φθηνά από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο μαλακώματος του νερού (χημικά, τύρφη, απιονισμένο κλπ). 2. Μια χαρά είναι το 900άρι για τα λίτρα και την ψαροσύνθεσή σου, αν κι εγώ θα σου πρότεινα να πας είτε σε 1 μεγαλύτερο, είτε σε 2 μικρότερα. Αν τα βγάζω σωστά και τα λίτρα σου είναι 270 (περίπου 220-230 καθαρά), τότε εγώ θα έπαιρνα φίλτρο που να γυρνάει 1200-1500 λίτρα/ώρα (καθόλου χαζή ερώτηση και καλή πρόταση από το μαγαζί) ή 2 μικρότερα των 600-700 λίτρων/ώρα, ώστε κι αν στο μέλλον αυξηθεί πολύ η ιχθυοφόρτιση ή βάλω πιο ρυπογόνα ψάρια (πχ κιχλίδες) να είμαι καλυμένος από φίλτρανση και να μην ανησυχώ. Το πιο δυνατό δεν είναι πρόβλημα, η κατανάλωση βέβαια είναι. Τα 2 αντί για 1 είναι πιο ευέλικτη επιλογή και μπορείς να τα καθαρίζεις εναλλάξ, χωρίς να ανησυχείς για την βιολογία, ενώ κι αν το 1 σταματήσει, θα σε καλύπτει το άλλο για αρκετό διάστημα. Αυτά, υπό την προϋπόθεση ότι έχεις πού να κρύψεις 2 φίλτρα, 4 σωλήνες κλπ αντιαισθητικά εξαρτήματα. Σιποράξ χρειάζεσαι όσο ακριβώς θα χωρέσει το φίλτρο σου, ανάμεσα σε 2 σφουγγάρια και μια λεπτή στρώση ενυδρειακό βαμβάκι (υαλοβάμβακα). 3. Ναι, είναι πιο ανθεκτικοί, αν δεν σε ενοχλεί βέβαια το γεγονός ότι μεγαλώνουν περισσότερο από τους οτόκυκλους. 4. Εκτός από σιποράξ, σφουγγάρια και υαλοβάμβακα, θα χρειαστείς και λίγο ενεργό άνθρακα μόνο για τις πρώτες 1-2 εβδομάδες, μετά τον πετάς. Τα υπόλοιπα δεν είναι απαραίτητα. Η τύρφη βοηθάει (εγώ χρησιμοποιώ), αλλά θέλει συχνή αλλαγή και μακροπρόθεσμα κοστίζει. |
|
||||
|
||||
![]()
Mα τα λίτρα του ενυδρείου μου φίλε θεωρητικά ειναι 240λ. και ωφελιμα θα μεινουν μετα τα διακοσμητικά και τα φυτά 180-190 περίπου όχι 270...άρα νομίζω το 900αρι με υπερκαλύπτει...
Όσον αφορά τωρα τα Τέτρα,η Sera σε προτασεις της για τους βιοτόπους της 60λιτ και 130λιτρ. όπου προτεινει έτοιμες λυσεις με φυτα και ψάρια βάζει μαζί καρδιναλιους με Colisa lalia και άλλα Τετρα(πχ. Blue Emperor Tetra)χωρίς να δινει οδηγίες για χρηση τύρφης και/ή Μορενα...μονο Aquatan και nitrivec..και υποτιθεται ότι ειναι επιστημονικα στησιματα ενυδρειου οσον αφορα το ειδος και τον αριθμό των ψαριων και φυτων και βεβαια θα ηθελε να πουλησει και τυρφη και Μοrena...anyway θα το ξαναδω προσεκτικα Ο ενεργος ανθρακας στην αρχη γιατι? Απορροφα αμμωνια-νιτρωδη-νιτρικα?Μα αυτα θελουμε να κανουν τον κυκλο τους φυσιολογικα και να αναπτυχθουν τα βακτηριδια.. Επισης τα φυτα στην αρχη που θελουν αζωτο και φωσφορικα και βεβαια δεν υπαρχουν στο νερο ακομα αλλα ουτε στο Flourite γιατι αν καταλαβα καλά εχει κυριως ιχνοστοιχεια ή μηπως κανω λάθος,πού θα τα βρουν?Μήπως κανα Floursih Nitrogen?Εννοώ δηλαδη τη μεταβατικη περιοδο με φυτα μεχρι να μπουν ψαρια αν τα φυτα ειναι πολλα θα υπαρχει ελλειψη νιτρικων ...ευχαριστω...Βαγγ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Υπομονη,διαβασμα και ρωτα οτι θες...Η αρχη ειναι σημαντικη.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
The more I see, the less I know. ------------------------------- Φάκα addidas μου πιασε την φτέρνα μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα. πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει |
|
||||
|
||||
![]()
Ειλικρινά ευχαριστώ και τους δυο παραπάνω φίλους για τα σχολια σε καθεμια απορία..Θα αρχίσω με τα φυτά και μετά από κανα δυό τρεις εβδομάδες θα εχω καταληξει και σε ποια ψάρια θα βάλω...!!!
Αυτό με τον ενεργό ανθρακα στην αρχη δεν το ηξερα...ευχαριστώ |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νεο Ξεκίνημα... | _tm_ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 8 | 23-08-08 19:47 |
Ξεκίνημα.. | vega | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 22-12-07 08:07 |
Νέο Ξεκίνημα !!! | gnostos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 23-09-07 23:11 |
Νέο ξεκίνημα | AXEL | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 17-01-07 20:35 |