|
|
||||
|
||||
![]()
μπορεις να βαλεις φυτα πριν ολοκληροθει ο κυκλος του αζωτου
οστοσο νομιζω οτι τα λιτρα ειναι λιγα για 2 ζευγαρια γκουραμι και ενα κοπαδι μπαρμους καλο ειναι να βαλεις πετρες και αμμο που να μη σου επηρεαζουν σκληροτητες οτι ψαρια και να βαλεις μπορει στο μελον να θες κατι αλλο και να θες να αλλαζεις υποστροματα διακοσμησεις κλπ ------------------------- ξεχασα ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Ένας βλάκας που περπατάει, αξίζει πιο πολύ από δέκα διανοούμενους που κάθονται... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 30-05-10 στις 18:10 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Ευχαριστώ για το καλοσώρισμα και τις απαντήσεις έως τώρα, είναι κατατοπιστικότατες
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Καλώς ήρθες φίλε, μπράβο σου που το ψάχνεις από την αρχή.
Και τώρα οι απαντήσεις σύμφωνα με την (εντελώς υποκειμενική) γνώμη μου: 1. Με ψαροτροφή, μπορεί να σου πάρει 30-40 μέρες να στρώσει, ζήτα "μπόλι" με μια αγγελία και βάλε ψάρια αυθημερόν, εκτός κι αν δεν βιάζεσαι. 2. Φυτά βάζεις όποτε θέλεις, δεν είναι ανάγκη να περιμένεις, απέφυγε όμως στην αρχή το κερατόφυλλο και την εγκέρια, γιατί δεν θα δεις ποτέ νιτρικά. 3. Εγώ θα έβαζα άνετα τα ψαράκια που αναφέρεις, αφού η φίλτρανσή σου είναι επαρκής και τα φυτά βοηθούν, αρκεί να ταΐζεις με μέτρο. 4. Μερικά εύκολα φυτά (ανούμπιες, βαλισνέριες, εχινόδωροι, κρυπτοκορίνες, πίστια στρατιώτες κλπ) για αρχή νομίζω πως θα σε βολέψουν. ¶ντε καλή αρχή και καλό κουράγιο μ' εμάς που έμπλεξες. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
αν το κανεις με μπολι
τα ψαρια σιγα σιγα μη τα βαλεις ολα μαζι θα τρεχεις με καθημερινες αλλαγες
|
|||
|
|||
![]()
Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δε βιάζομαι να βάλω ψαράκια (ή τουλάχιστον το παίζω ψύχραιμος
![]() ![]() Πριν λίγο τελείωσα το στήσιμο του ενυδρείου (ειδικό υπόστρωμα για φυτά, χαλικάκι ψιλό, φίλτρο, θερμόμετρο κτλ), το τράβηξα μερικές φωτογραφίες κατά την διαδικασία και τώρα χαλαρώνω. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα φίλε μου,
Νέος κι εγώ στο χόμπυ...σκέφτομαι να αγοράσω νεο ενυδρείο λίγο πιο μεγάλο απο το δικό σου...από τα λίγα που ξέρω είναι ότι πρέπει να συμπεριλάβεις και κάποια ψαράκια που τρώνε τις άλγες(Otocinclus affinis,Crossoheilus siamensis..)Codydoras ,apple snails και κάποιες γαρίδες japonica...τέτοια θα βάλω και εγώ στο δικό μου.. Επίσης μου είπαν πως αν χρησιμοποιησεις μπόλι από άλλον υπάρχει ένας κίνδυνος να μεταφέρεις κάποιες αρρώστιες από το άλλο ενυδρείο...οποτε πρέπει να εισαι σίγoυρος για την προελευση του μπολιού...αλλά αν έχεις χρόνο είναι καλύτερα να το στρώσεις μόνος σου με τα φυτά πρώτα και ένα δυο ψάρια ανθεκτικά και τα κατάλληλα υγρά απο το εμπόριο...αυτό θα κάνω και εγώ στο δικό μου... Πάντως φυτά να βάλεις...όσο πιο πολλά καλύτερα αλλά ανάλογα με τις συνθήκες που θες να εχεις στο ενυδρείο σου,απο φωτισμό και CO2...η Τropica προτείνει λύση για χαμηλο φωτισμό και CO2 oσο και για high tech aquariums.. Εύχομαι καλή επιτυχία με κέφι και όσο γίνεται λιγότερα λάθη....Φιλικά Βαγγ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Χελώνες Νερού (Red Ear Sliders): Πολλές απορίες ενός αρχάριου | exelix | ¶λλα ζώα | 6 | 20-12-09 17:16 |
Πρώτο ενυδρείο | ΜΗΤΣΑΡΑΣ | Αρχάριοι γλυκού νερού | 56 | 03-07-08 09:46 |
Το πρώτο μου ενυδρείο | etomis | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 25-06-08 22:18 |
Απορίες αρχάριου | stratosxios | Γλυκό νερό - Γενικά | 14 | 07-12-07 22:38 |
Αρχάριος+Στρώσιμο=Απορίες! | LeeHook | Αρχάριοι γλυκού νερού | 20 | 01-10-07 12:08 |