|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Με την βοήθεια του Θεού έχω αποπερατώσει το δυσκολότερο κομμάτι της ανακατασκευής της λίμνης μου, την εκσκαφή. Ομολογώ ότι κατά την διάρκεια της, άλλαξα ελαφρώς τα πλάνα μου, δίνοντας έτσι ακόμα λίγο ζωτικό χώρο στα ψάρια μου, αυξάνοντας τα λίτρα μου σε σχεδόν 12,000. Πρόβλημα έτσι και αλλιώς δεν θα υπάρξει, γιατί τα δύο eazypots με καλύπτουν απόλυτα. Κάποια μικροφυτά μετακινήθηκαν σε άλλους χώρους, αλλά το σχήμα δεν ενόχλησε μεγάλα φυτά στο χώρο.
Είναι περιττό να πω ότι η εκσκαφή με το χέρι μιας τόσο μεγάλης λίμνης, είναι ιδιαιτέρως δύσκολη με αποτέλεσμα με δυσκολία να μπορώ να κλείσω την παλάμη μου από τις εκδορές που έπαθα από τα σκαπτικά εργαλεία. Το επόμενο βήμα αύριο: 1. Θα είναι το σκάψημο μικρού καναλιού στη βάση της λίμνης ώστε να τοποθετηθεί το bottom drain aeration και οι σωλήνες του. 2. Αναδημιουργία υποδαπέδιας σωλήνωσης για την εξαγωγή των ωμβρίων υδάτων από την αυλή. 3. Επικοινωνία με (φίλο) ηλεκτρολόγο για την απαραίτητη ηλεκτρική εγκατάσταση στη λίμνη. 4. Πρώτα ο Θεός, την τετάρτη έρχεται ο σιδεράς για τη πλέξη βάσης και πλευρών της λίμνης με σιδεροσύνδεση. (Θα περάσει και ο ηλεκτρολόγος για τις διάφορες πρόνοιες). Σας παρουσιάζω λοιπόν την τελική εμφάνιση της εκσκαφής. ![]() Μιά άλλη πλευρά... ![]() Και ο χώρος φίλτρανσης... ![]()
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 29-05-10 στις 21:15 |
|
||||
|
||||
![]()
Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010.
Αφού τοποθετήθηκε το bottom drain aeration με τις σωληνώσεις του, η σωλήνα του skimmer και οι σωλήνες μεταφοράς του ηλεκτρισμού στο χώρο του φίλτρου. (Για το bottom drain aeration θα δημιουργηθεί ειδικό θέμα με φωτογραφίες και κείμενο) Σήμερα, ανάλαβαν έργο οι ειδικοί της σιδεροσύνδεσης... Μια μικρή απροσεξία μου είχε αποσυνδέσει την ήδη κολλημένη σωλήνα του αέρα. Βγήκε εντελώς, αφαιρέθηκε προσεκτικά η παλιά κόλλα με τη χρήση γυαλλόχαρτου και αφού επαλήφθηκε ξανά με καινούρια κόλλα επανασυνδέθηκε καλώς! Ακολουθούν οι φωτογραφίες... Bottom drain χωρίς το καπάκι παροχής του αέρα. Μπορείτε να ξεχωρήσετε την λεπτή σωλήνα από την οποία θα περάσει ο μικρός σωλήνας του αέρα, όπως επίσης και τον χοντρό σωλήνα 110mm από τον οποίο θα περνά το νερό προς τα φίλτρα. ![]() Η πρώτη σειρά του σίδερου 10mm έχει ήδη απλώσει... ![]() ¶ποψη με τελειωμένη βάση και πλευρά. Τα χαλικάκια που βλέπετε κάτω από τη σιδεροσύνδεση, τοποθετούνται εκεί για να μην πιέζει η σιδεροσύνδεση τους σωλήνες με ύπαρξη ενδεχόμενου να σπάσουν ή να ξεκολλήσουν.... ![]() Στην απέναντι πλευρά του bottom drain έχει εφαρμωστεί το skimmer... ![]() Ακολουθεί αύριο η τοποθέτηση μπετόν στην βάση της λίμνης...
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 29-05-10 στις 22:36 |
|
||||
|
||||
![]()
Σάββατο, 29 Μαΐου 2010.
Πρωί-πρωί, όλα έτοιμα. Μπήκαν και τα νάιλον στα πλευρά, κυρίως για να μην υπάρξει το ενδεχόμενο να πέσουν χώματα από τα πλευρά στην εσσωτερική πλευρά της βάσης. Αφαιρέθηκαν επίσης οι βίδες από το bottom drain που συγκρατούσαν το άνω καπάκι που χρησιμοποιείται στην περίπτωση λίμνης από λάινερ. Ελέκτηκαν προσεκτικά όλες οι ενώσεις, και ραντίστηκε η βάση με αρκετό νερό, ώστε να έχει υγρασία για να περιοριστεί το πολύ γρήγορο στέγνωμα με αποτέλεσμα να υπάρξουν ρωγμές. Πλάνο... ![]() Το "βάπτισμα του πυρός"... ![]() Αφού κρατήθηκαν σημεία κατάτροχου για φυσική ροή από όλα τα σημεία της βάσης προς το bottom drain, κυριολεκτικά φαίνεται μια εντελώς επίπεδη επιφάνεια χωρίς ατέλειες. Το πάχος της βάσης κυμάνθηκε από 20 μέχρι 25 εκατοστά σκυροδέματος. ![]() Εννοείται ότι σήμμερα, λίγες ώρες μετά την αποπεράτωση της βάσης, ράντιζα την επιφάνεια της με νερό για να αποτρέψω τη δημιουργία ρωγμών από το απότομο στέγνωμα του σκυροδέματος. Ήταν όντως ζεστή μέρα με αρκετή σκόνη στην ατμόσφαιρα. Με την βοήθεια του Θεού, αύριο θα μπορέσω να κατεβώ στη βάση για να καθαρίσω το bottom drain. Θα ακολουθήσει γωτογραφικό υλικό.
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 29-05-10 στις 22:37 |
|
||||
|
||||
![]()
Γνώμη μου, από προσωπική εμπειρία και συζητήσεις.
Εχω καταλήξει ότι ο πάτος είναι το τελευταίο που πρέπει να πέφτει όταν έχουμε να κάνουμε με λίμνες. Καλή επιτυχία και σου εύχομαι όλα να πάνε καλά.
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ωραιος!!!!! καλη συνεχεια......
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο σου!
Καλή συνέχεια κι απο μένα!! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Vivarium βήμα βήμα! | Γιώργος Κ | Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού | 82 | 22-10-16 19:26 |
Η Λιμνούλα μου (βήμα-βήμα) | POURITANOS | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 110 | 03-12-13 01:28 |
Ωραίο στήσιμο φυτεμένου βήμα βήμα | mafia | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 7 | 28-04-09 09:19 |
Βήμα-Βήμα Παρουσίαση Φυτεμένου | melli | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 49 | 24-03-08 09:50 |