|
Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Όμως υπάρχει και η erythromycin base. Δεν είναι φάρμακο αλλά καθαρή ερυθρομυκίνη (χωρίς τα έκδοχα που περιέχουν τα φάρμακα) σε σκόνη που την χρησιμοποιούν οι φαρμακοποιοί για να παρασκευάζουν κρέμες για την ακμή. Χθές το απόγευμα ξεκίνησα την θεραπεία του ενυδρείου μου με τέτοια σκόνη και ήδη το πρωί τα αποτελέσματα ήταν ορατά. Τα ψάρια είχαν απολύτως φυσιολογική συμπεριφορά. Θα σας ενημερώσω για το τελικό αποτέλεσμα μόλις ολοκληρωθεί η θεραπεία. Την σκόνη αυτή την αγοράζεις με το γραμμάριο (1,25 ευρώ/γρ). Το πρόβλήμα βέβαια είναι να χωρίσει κάποιος την απαραίτητη ποσότητα της καθημερινής δόσης που χρειάζεται για την θεραπέια. Αυτό μπορεί να γίνει με το μάτι, εκτός κι αν έχει κάποιος ζυγαριά που έχουν στα φαρμακεία που μετράει μικρογραμμάρια (πράγμα μαλλον απίθανο). |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Τα ψάρια, δεν έδειξαν σημάδια αλλαγής συμπεριφοράς. Όλα πήγαν μιά χαρά και το κυανοβακτήριο εξαφανίστηκε σχεδόν από την πρώτη ημέρα. |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό που πρέπει να κάνεις τώρα όμως είναι να λύσεις και την αιτία για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο.
|
||||
|
||||
![]()
Ναί έχεις δίκιο. Είχα την εντύπωση οτι μετά από θεραπεία δεν επανέρχεται.
Η αιτία μάλλον είναι το οτι αφαίρεσα την παροχή DIY CO2 που είχα, γιατί εμφανίστηκε λίγο μετά. Παρόλο που γύρισα την έξοδο του φίλτρου για να "γυρνάει" καλύτερα το νερό ειδικά στο σημείο που εμφανίστηκε το κυανοβατήριο, αυτό δεν έλυσε το πρόβλημα. |
|
||||
|
||||
![]()
Κοιτα τα νιτρικα σου.Το κυανοβακτηριο εμφανιζεται σε ενυδρεια και λιμνες με χαμηλα νιτρικα.
|
|
||||
|
||||
![]()
..και ίσως υψηλά ΡΟΡ4
|
|