|
Paludarium - Vivarium - Καλλιέργειες εκτός νερού Μισό νερό, μισό γη και αέρας, σε όλους τους συνδυασμούς! |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
απο τον πατο της γυαλας μεχρι την αρχη της κατω τρυπας ειναι 3 εκ
...θα δω πως θα το στεγανοποιησω///τα νησακια θα αποτελουνται απο μεγαλες πετρες οι οποιες θα καταληγουν σε μικροτερες και απο πισω θα υπαρχουν ριζες.... |
|
||||
|
||||
![]()
Τι διαστάσεις έχει? Μου φαίνεται λίγο στενό για τα νησάκια που λες...
|
|
||||
|
||||
![]()
xmm..ειναι 55χ26χ40 (μ,π,υ) πισω και αναμεσα στις πετρες θα βαλλω τυρφοχωμα και θα φυτεψω εκει τα φυτακια
|
|
|||
|
|||
![]()
Με γεια η γυαλα !
Καλυτερα να το κανεις αμιγως Vivarium και να μην βαλεις καθολου νερο μεσα. Για φυτα μπορεις να επιλεξεις αναλογα με αυτο που θες να στησεις: 1. Καθαρα τροπικο -αναπαρασταση τροπικου δασους. Οποτε θα διαλεξεις τροπικα φυτα και moss. Το μονο μειον ειναι οτι θα πρεπει τον χειμωνα η θερμοκρασια να μην πεφτει κατω απο τους 15-18 βαθμους μεσα στο σπιτι. 2. Ελληνικο βιοτοπο. Διαλεγεις φυτα απο την ελληνικη φυση. Κανουν τα φυτα που βρισκονται κοντα σε πηγες , ρεματα, ορεινες τοποθεσιες και γενικα, μερη με αυξημενη υγρασια. Εδω να ξερεις οτι πολλα απο τα δικα μας φυτα περνουν μια περιοδο υφεσης το καλοκαιρι και την εποχη της ξηρασιας. 3.Αναμεικτο, οτι ναναι. Οποτε βαζεις ο,τι σου γυαλισει και βλεπεις τι παει και τι οχι. Για υγρασια μπορεις να ψεκαζεις καθημερινα και να βαλεις και ενα fogger μεσα σε ενα δοχειο με απεσταγμενο νερο. Καλη συνεχεια. Ειμαι σιγουρος οτι η μανα σου θα το λατρεψει ! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω αλεξ...μαλλον θα προτιμησω το ελληνικο βιοτοπικο..(κυριες πηγες μου θα ειναι πρωτα οσοι εχουν βιβ εδω μεσα κ μετα η φυση..) υπαρχει πληθωρα επιλογων αλλωστε ..νερο ?/ το χαλικι δεν πρεπει να ειναι σκεπασμενο?? απο νερο..οκ...θα δω τι μπορω να μαζεψω.....και ναι ..η μανα μου ηδη το εχει λατρεψει ...χαχα
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλορίζικο Τάσο…
![]() Θα συμφωνήσω με τον Αλέξανδρο μην βάλεις καθόλου νερό μέσα θα σε διευκολύνει περισσότερο στο landscape …προσωπικά πιστεύω πως το ποιο εύκολο είναι να δημιουργήσεις ένα "ανάμεικτο" έτσι θα έχεις περισσότερες επιλογές φυτών … ![]() Από φυτά μπορείς να βάλεις οτιδήποτε κάνει για emersed π χ moss, stem plants κλπ....καθώς και διάφορα φυτά από την φύση …διάβασε την λίστα στο άρθρο δες πια σου αρέσουν και σου απαντάμε…πια είναι εύκολα, δύσκολα κλπ…. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
ευχαριστω αντωνη..λοιπον εχουμε και λεμε...θα βαλλω cuba,micranthemoides,java moss ελληνικες μος,ελληνικες φτερες και γενικα οτι ευκολο θα μπορει να επιζησει σε τυρφοχωμα ...απο φωτισμο εχει 2 θεσεις για λαμπες βιδωτες..εχετε να προτεινετε κατι?? αντωνη και αλεξανδρε .θα σας κανω επισκεψουλα για κλαδεμμα χεχεχεχ
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Επιτελους | mentor50 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 15 | 17-01-10 17:09 |
Επιτελους η αρχη εγινε!!! | johnvidras | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 49 | 09-06-07 10:19 |
Επιτελους | petros | Bettas | 2 | 08-04-06 00:51 |