|
|
||||
|
||||
![]()
επειδη ειχα θαλασσινο 54λιτρο με 2 ανεμωνες μεσα...δεν αντιμετωπισα ποτε στρεςς σε αυτες καθως με τις καταλληλες αλλαγες και φυσικα την αναπληρωση της εξατμισης καθημερινα οι τιμες ηταν σταθερες....
δε το θεωρω καθολου δυσκολο με μια σωστη ρουτινα. εχω μια μικρη ανεμωνη 4 εκατοστα εδω και 5 μηνες και ειναι ακομη τοση...καποιο αλλο ειδος που εχω μεγαλωνει γρηγοροτερα αλλα η bulbtip μεγαλωνει παρα πολυ αργα. και γενικα δε θα ελεγα οτι οι ανεμωνες αναπτυσσονται τοοοσο γρηγορα. αντιθετα η ευφηλια αργα η γρηγορα θα χρειαστει και ασβεστιο και μαγνησιο (οποτε και σκευασματα και τα αντιστοιχα τεστ) καθως ειναι σκληρο κοραλλι και οι αλλαγες δε θα φτανουν να αναπληρωνουν τα συστατικα για το σχηματισμο του πετρινου σκελετου...ετσι αργα αλλα σταθερα το συστημα θα καταρευσει... κρατησα LPS χωρις σκευασματα για μερικους μηνες και οταν μετρησα μαγνησιο και ασβεστιο ειχαν πεσει σε οριακο επιπεδο...και ετσι αρχισα τα προσθετα...και ευτυχως προλαβα την καταστροφη γιαυτο του προτεινα μονο μαλακά κοραλια... υ.γ. εχω δει πετυχημενα nano (κατω απο 40 λιτρα) με ανεμωνες.. υ.γ.2 τα κλοουν μου αν και εχω 3 ανεμωνες πλεον (σε 120 λιτρα) συγκατοικουν με τις 2 ευφηλιες μου
|
||||
|
||||
![]()
τι να πω.....δεν επιμενω αλλο ισως να ξερεις κατι παραπανω
![]() οσο για τις εφυλιες,ειχα 75λιτρα με εφυλιες και σκληρα και ουδεποτε συμπληρωσα κατι ![]() σε τετοια λιτρα επειδη χρειαζονται αλλαγες καθε 10-15 μερες,τα λιγα ποσα ασβεστιου και μαγνησιου που χρειαζονται αναπληρωνονται πληρως....... |
|
||||
|
||||
![]()
δεν "ξερω"...γραφω την εμπειρια μου...που ειναι μικρη στο θαλασσινο...απειροελαχιστη ισως...απλα για οσα δοκιμασα μονο μπορω να μιλησω...
παντως με ευφηλιες...brain coral..funghia σε 120 λιτρα....κανοντας αλλαγη 25% καθε 15 μερες...δεν αναπληρωνονταν συστατικα και ειχε πεσει το ασβεστιο στο 280 και το μαγνησιο στο 1080 ![]() οποτε ακριβως λογω ελλειψης εμπειριας θα ελεγα οχι lps και μονο μαλακά και ανεμωνη. οτιδηποτε δηλαδη ΔΕΝ σχηματιζει σκελετο. απο την αλλη ειναι ωραια αφορμη αυτη η "διαφωνια" να κανει τον φιλο να ψαχτει λιγο παραπανω..να αναζητησει περισσοτερες πληροφοριες για οσα ειπωθηκαν (επιπεδα Ca-Mg, lps, μαλακά κ.α.) ωστα να αποφασισει πως θελει να κινηθει. επισης να ξερει πως δε σημωνει λαθη και αμελειες ενα θαλασσινο με τοσα λιτρα αν φιλοξενεις και αλλους οργανισμους εκτος απο ψαρια..
|
||||
|
||||
![]()
παντα υπαρχει κατι να κερδισεις μεσα απο τις συζητησεις....
με το καλο λοιπον ο φιλος μας να φτιαξει το ενυδρειακι του και να μας το παρουσιασει..... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Να σας πω την αλήθεια το βλέπω πόλυ δύσκολο για τώρα τουλαχιστον να αρχίσω μετρήσεις Ca, Mg...
Αν για μαλακά κοράλια δεν χρειάζονται αναπλήρωση στοιχείων και μετρήσεις θα βάλω περισσότερο φως για να τα βάλω... αλήθεια πόσο φώς θέλει?? (τι λάμπες και ποιές?) Εμπειρία απο Θαλασσινό έχω μόνο 5-6 φορές που τα έχω δεί στα pet-shop... ![]() ![]() ![]() ![]() Επίσης για να μην είπατε τίποτα για extra εξοπλισμό μάλλον δεν χρειάζεται? Φίλε chris_z3 στην παρουσίαση του ενυδρείου σου γράφεις οτι το skimmer κόστισε 30¤... μπορεις να μου πείς πιο είναι και απο πού το βρήκες? |
|
||||
|
||||
![]()
στο θαλασσινο ειναι καλο να εχουμε καπου 1 βατ/λιτρο αν επιθυμουμε και κοραλια εκτος απο ψαρια.
τι φωτιστικο εχεις?? ειναι καλος συνδυασμος να εχεις και λευκο και μπλε για να το πω απλα...μπορεις να εχεις μια λαμπα λευκη και μια ακτινικη (μπλε) ειτε αν το φωτιστικο σου παιρνει λαμπες pl να ειναι οι "μισες-μισες" (οπως αυτη http://www.lightbulbs-direct.com/con...e-5w-4-pin.jpg φαντασου την να αναβει η μιση μπλε και η μιση λευκο) ειτε αν βαλεις λεντ να εχει και "μπλε" και λευκα ledακια..
|
||||
|
||||
![]()
Το καπάκι έχει 1. Τ8 15w 10.000k
Αλλά θα βγεί για να μπεί το φίλτρο (και αν βρώ και skimmer γύρω στα 30¤ και αυτό... ) Οπότε θα μπεί καινούριο φωτιστικό και δεν ξέρω τι? |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Fish-Only | meni | Fish Only | 9 | 23-09-08 23:27 |
fish only | ginodim | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 66 | 29-03-07 11:10 |
Μεταφορά από 80 λίτρα σε 180 λίτρα | binational | Γλυκό νερό - Γενικά | 15 | 25-10-06 23:04 |
Fish ID | Manos M. | Malawi | 2 | 08-02-05 20:10 |