|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
έχω τεστερς επιδή διαθέτω και ένα μικρό ενυδρίο.Ευτυχώς είναι σε φυσιολογικά πλαίσια με μέτρηση που έκανα χθές.
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Καλωσορισες και απο μενα. Καταρχας κανε κατι με το λαινερ που φαινεται γιατι θα εχεις προβλημα. Μια νεα λιμνη θελει αρκετο χρονο για να αποκτησει καποιες ισορροπιες επομενως 2 βδομαδων λειτουργιας δεν εχει γινει κατι. Τι μετρησεις εχεις κανει και ποια τα αποτελεσματα?? Στο φιλτρο ροης που εχεις τι υλικα εχεις μεσα? Η αντλια που εχεις βαλει τι κυκλοφορια νερου (λιτρα ανα ωρα) εχεις? Επισης θα ηθελα να ρωτησω γιατι ισως να μην καταλαβα καλα ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Για το λαινερ σκοπεύω να βάλω κάποιες πέτρινες πλάκες και φυτά για να το καλύψω. Τώρα για το νερό όσο και να φαίνετε παράξενο οι μετρήσεις μου είναι σχετικά καλές(αν μπορούμε να εμπιστευτούμε τα sticks βεβαια): Νο3: 0-10 mg/l No2: 0 mg/l Gh: >7 d KH:20d pH:8.4 Το φίλτρο είναι εργοστασιακό και έχει τις σφαίρες στη βάση, σφουγγάρια, ένα φελλοειδές υλικό και βούρτσες στο πάνω μέρος. Η αντλία είναι για 3000λίτρα/ώρα. Η λίμνη δυστυχώς είναι μόνο 80 εκατοστά βάθος ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Με γεια τη λιμνη σου!
Εχω και εγω μια παρομοιου μεγεθους, και αυτο που θα σου προτεινα, ειναι να βρεις τωρα στην αρχη επιπλέοντα φυτά, τα οποία πολλαπλασιάζονται ταχύτατα και καλυπτουν την επιφάνεια, σκιάζοντας έτσι τη λιμνη ωστε να μετριάσεις τη θερμοκρασια όταν θα μπουν τα ψάρια και μεχρι να μεγαλωσουν τα νουφαρα, αλλα κυριως γιατι ειναι φυσικα φιλτρα, απορροφητήρες ![]() Το νουφαρο προφανως εχει στρεσαριστει απο το νεο περιβαλλον και θα συνελθει σε λιγο καιρο (παρατηρησε τη βαση του αν θα πεταξει νεους βλαστους). |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ευχαριστώ!!! Πρέπει να βρώ φυτά. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω από που να τα προμηθευτώ εδώ στη Κύπρο. Αυτά τα νούφαρα τα φερα από ebay σαν σπόρους ![]() Τώρα σκέφτομαι να κατασκευάσω ένα μικρό φράκτη για να έχει κάποιες ώρες της μέρας κάποια σκίαση η λίμνη και να αποφεύγω και λίγο από τον αέρα που κτυπά την επιφάνεια της λίμνης μήπως και μειωθεί η εξάτμιση ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ ωραία η λίμνη σου μπράβο.
Η γνώμη μου για την λίμνη σου είναι η εξής. 1. Αφαίρεσε την αντλία από τον πυθμένα της λίμνης γιατί αν ύπαρξη μια διαρροή νερού έξω από το φίλτρο το αποτέλεσμα θα είναι να πας μια μέρα στο σπίτι και να βρεις άδεια την λίμνη. 2. Βαλε όσα φυτά μπορείς. Κάποια μπορώ να σου δώσω. 3. Βάλε μια UV για να μειώσεις το πράσινο νερό. Όταν η λίμνη ωριμάσει το UV το κλείνεις και το έχεις στάντ πάη. 4. Η εξάτμιση είναι φυσιολογική. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Υπολογισμός λίτρων σε λίμνη | tonisgr | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 10 | 13-10-09 18:24 |
Ύψος στάθμης νερού στο ενυδρείο | stdev | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 07-04-09 23:16 |
Λίμνη 700 λίτρων | Genirous | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 14 | 25-06-07 16:14 |
Μείωση PH και GH | vouros | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 14-03-07 11:11 |
Μείωση θερμοκρασίας νερού το καλοκαίρι | Efi | Γλυκό νερό - Γενικά | 21 | 12-06-04 23:31 |