|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
πω πω ομορφιες!!!
![]() ζηλευω.....βρε παιδια να κανω μια ερωτηση..... μια λιμνη οπως αυτη...ας πουμε οτι αφηνουμε κατα μερος το κατασκευαστικο κομματι..... τι κοστος συντηρησης ενδεχεται να εχει?? ενα ευρος τιμων?? για νερο αποχλωριωση...δεη κ.τ.λ.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Αποστόλη δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά το νερό σου δεν μου φαίνεται καθαρό.
Φύτεψε όσο ποιο πολλά φυτά μπορείς και άσε την φύση να κάνει την δουλεία της. Τα φίλτρα πάντα βοηθάνε στην βιολογία του νερού. Ο λόγος που τα βάζουμε είναι επειδή θέλουμε να έχουμε πολύ ποιο περισσότερα ψάρια από ότι πρέπει αν έχουμε. Για να έχεις μια ποιο σωστή εικόνα αν το νερό είναι καθαρό πάρε 2 ποτήρια γυάλινα. Γέμισε το ένα με καθαρό νερό βρύσης και το άλλο από την λίμνη σου. Σύγκρινε το χρώμα. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αυτό ακριβώς. Μπορεί βέβαια να δημιουργήσουμε μια λίμνη, αποφεύγοντας οποιανδήποτε τεχνητή φίλτρανση, αλλά... Συνήθως όμως σε αυτές τις λίμνες βρίσκουμε πληθώρα φυτών σε όλα τα μήκη, πλάτη, βάθη της λίμνης, αποκλείοντας σημαντική ηλιακή ακτινοβολία. Έχουμε πολύ μεγάλη κυκλοφορία νερού. Η ποσότητα και τα είδη ψαριών είναι πάντα ελεγμένα (αν υπάρχουν). Επιτρέπουμε στη φύση να επιδράσει όπως αυτή γνωρίζει, ανάλογα πάντα να την πανίδα της περιοχής. Οι λίμνες αυτές ονομάζονται (wild life ponds).
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πρωτες μετρησεις | Πάνος | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 19-02-08 23:22 |
Οι πρωτες μου μετρησεις | taicom | Αρχάριοι γλυκού νερού | 17 | 31-01-08 22:57 |
Οι πρωτες μου Αφρικανες | fish_bill | Malawi | 27 | 25-01-08 13:37 |
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ-1 | wodan | Γλυκό νερό - Γενικά | 23 | 19-07-04 17:26 |
S.O.S ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΓΕΛΟΨΑΡO | kassianhv | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 20 | 05-11-03 12:40 |