|
Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Ποιά είναι τα ιδανικότερα ψάρια για την δεξαμένη μου και ποιές απαιτήσεις έχουν? |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Επίσης να προσθέσω ότι στις υψηλές θερμοκρασίες όχι μόνο μειώνεται η διαλυτότητα του οξυγόνου στο νερό αλλά και η ικανότητα των ψαριών να το απορροφήσουν από τα βράγχιά τους, οπότε χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη οξυγόνωση το καλοκαίρι. Ακόμα, υπάρχουν σχετικά φτηνά οξυγονόμετρα για όσους θέλουν, συγκεκριμένα έχω δοκιμάσει το OxyGuard Handy Gamma (το είχαμε στο εργαστήριο) που είναι αρκετά φτηνό και πολύ ανθεκτικό (το χρησιμοποιούσαμε και σε θαλασσινό νερό χωρίς προβλήματα) http://www.aquamerik.com/catalogue/p...xyguard&lg=eng
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Μια απλή ανατάραξη της επιφάνειας δεν μπορεί να σου παρέχει ομοιόμορφη κατανομή του οξυγόνου σε μια λίμνη με μεγάλο βάθος και κάθετα τοιχώματα (τύπου δεξαμένη). Πρέπει να συνοδεύεται από καλή κυκλοφορία του νερού τουλάχιστον 12 φορές τον ολικό όγκο το 24ωρο. Μιλάμε πάντα για ΚΟΙ.
|
|||
|
|||
![]()
Η δικιά μου γνώμη είναι πως το παρατραβάμε!
Αλλά επειδή δεν μου αρέσει να μιλάω με θεωρίες θα πάω να πάρω ένα τεστ Ο2 και θα κάνω μετρήσεις στην επιφάνια και τον πυθμένα της λίμνης μου που είναι 1 μέτρο. Η κυκλοφορία μου είναι 14,000 λίτρα/ώρα αλλά λέω 10,000 αφού περνάει από φίλτρα και αρκετές γωνίες. Η λίμνη μου είναι περίπου 6,500 λίτρα. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει διαφορά και αν υπάρχει θα είναι ελάχιστη. Όταν θα μπει για καλά το καλοκαίρι θα επαναλάβω το τεστ. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ίσως τελικά το μεγάλο βάθος για ΚΟΙ να είναι μύθος! Έχεις δει πόσο τεράστια είναι τα ΚΟΙ τους εκεί και το βάθος της λίμνης δεν ξεπερνά το 1-1,20! Ίσος τελικά αυτό που παίζει σημαντικότερο ρόλο να είναι η ευκολία κίνησης και όχι το βάθος. ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Είναι αυτό που έχω προαναφέρει νωρίς το πρωί. Είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος που οι λίμνες μικρές για ΚΟΙ (<15.000λίτρων) γίνονται επίπεδες στον βυθό.
|
|||
|
|||
![]()
Γνωριζετε εαν παιζει ρολο στην οξυγονωση του νερου σε πιο βαθος βρισκεται η αεροπετρα?βλεπω οτι οσο πιο βαθια την βυθιζω τοσο λιγοτερο αερα βγαζει λογω της πιεσης.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΕHEIM 2075 prof 3, η γνώμη σας μετράει! | lingistis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 05-01-12 19:17 |
Koi Pond-Underwater | thanos12345 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 101 | 13-10-10 13:37 |