|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Ανώτερα βία (ευχάριστη βεβαία ) με ανάγκασε να σταματήσω τις εργασίες στην λίμνη. Ευελπιστώ κάποια στιγμή όταν βρω χρόνο και όταν πάρω έγκριση και από την γυναικά ![]() ![]() Τελικά σήμερα κατέβηκα λίγο και συμμάζεψα των χώρο έβγαλα αρκετό νερό από την προλιμνη πέταξα φυτά άλγες κτλ. Και Ναι Επιτελούς Φανήκαν 2 Πορτοκαλί Ψαράκια. ![]() Τελείωσα αργά από την αυλή και μετά έπιασε και βροχή οπότε δεν μπόρεσα να βγάλω φωτογραφίες. (όχι πως έχω να δείξω και κάτι αξιόλογο ![]() Οπότε αύριο αν μπορέσω θα βγάλω μερικές.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Μονό στην μια διακρίνετε λίγο το ένα ψαρί μια και κρύβονται συνεχεία. ![]() Ορίστε και μερικές φωτογραφίες.
|
|||
|
|||
![]()
Πολύ ωραία.
Θα σου πρότεινα να αφαιρέσεις εντελώς τις γλάστρες και να βάλεις σε όλο το προ-φίλτρο χώμα 30 εκατοστά. Έτσι και αλλιώς οι κύπερη που έχεις θα γεμίσουν της γλάστρες με ρίζες και θα βγάλουν έξω όλο το χώμα. Άντε πιάσε δουλειά να τελειώσεις την πολύ υποσχόμενη λίμνη σου. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σκοπός μου με της γλάστρες είναι να υπάρχει ελεγχόμενη ανάπτυξη τους. (λογική των μπονσαι= λίγο βάθος σε χώμα = μικρή αναπτύξει του φυτού) Ακόμα θέλω να φαίνονται τα σημεία από θα γίνετε η επιστροφή του νερού. Συν ότι θέλω κενά ώστε να φαίνονται τα φυτά που έχουν μπει η θα μπουν στης χτιστές γλάστρες στο πάνω μέρος του τοιχίου. Σε ευχαριστώ αν και δεν θεωρώ ότι είναι πολλά υποσχόμενη η λίμνη μου. Βάζω και μια φωτο απογεματινή φρέσκια. ![]() Ίσως μπορέσεις και δεις από την φωτογραφία ότι έχω βάλει διαφορετικές ‘γλάστρες’ και σε μέγεθος και σε ποσότητα χώματος. Οπότε για μένα είναι ένα τεστ αυτή την στιγμή η ανάπτυξη του κυπέρου. [Oλες η γλάστρες που φιλοξενούν κυπερο μέσα στην προλιμνη μπήκαν στο ίδιο μέγεθος μοσχεύματος και τοποθετηθήκαν ταυτόχρονα. Ώστε να είναι αξιόπιστη η σύγκριση τους.] Έχεις απόλυτο δίκιο σε ότι αφορά της ρίζες εχτές έβγαλα όλες της γλάστρες έξω και έκοβα αβέρτα. Το καλό είναι ότι αν δεν υπάρχει χώμα να φτιάξει το φυτό βαθιές ρίζες δεν πρόκειται να ψηλώσει αρκετά.
|
|||
|
|||
![]()
Από δικιά μου εμπειρία θα σου πω ότι τον κύπερο δεν τον κράτα ούτε γλάστρα ούτε τίποτα. Μεγαλώνοντας θα δεις ότι οι ρίζες του θα βγουν έξω από την γλάστρα και θα συνεχίσει την ανάπτυξη του περιμετρικά. Απλά πρέπει να του κόβεις την φόρα κλαδεύοντας τον συχνά.
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο μπράβο μπράβο.τα λόγια περιττά....
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Αυτοί οι κύπεροι στην φυσική τους μορφή μπορούν να καλύψουν μια ακτίνα αρκετών τετραγωνικών μέτρων. Οι δε πάπυροι στον Νείλο σχηματίζουν ολόκληρα νησιά που κινούνται στο ρέμα. Έτσι μεταναστεύουν και σε άλλες περιοχές. Συμφωνώ με τα παιδιά..."αντιπαράθεση" ναι, αλλά πάντα φιλική χωρίς κακίες!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Ομορφος ο τροπος που το δειχνεις ![]() Να σου ζησουν φιλε μου και τελειωνε επιτελους με τη λιμνη καλοκαιρι ερχετε.......
|
||||
|
||||
![]()
Θα σου κανω καμια αιφνιδιαστικη επισκεψη ... και απο τη πολυ μουρμουρα
![]() ![]() Ειναι υποσχεση και οχι απειλη!! ![]() ![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Ωραίο στήσιμο φυτεμένου βήμα βήμα | mafia | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 7 | 28-04-09 09:19 |
Το νέο μου ενυδρείο βήμα-βήμα... | Shark | Αρχάριοι γλυκού νερού | 23 | 12-07-08 08:25 |
Η λιμνούλα μου | eon123 | Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 13 | 19-04-08 14:40 |
Βήμα-Βήμα Παρουσίαση Φυτεμένου | melli | Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων | 49 | 24-03-08 09:50 |
Το επόμενο βήμα; Παρακαλω τη βοήθειά σας. | manoussos | Malawi | 4 | 03-11-06 22:41 |