|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
#9
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
1. Παρέχουμε μετρήσημη αμμωνία (ΝΗ3) 2. Ξεκινάει η δημιουργία εστιών βακτηριδίων που οξυδώνουν την αμμωνία(ΝΗ3) 3. Ανάλογα με τις ποσότητες της αμμωνία στο νερό και σε συνδιασμό με την κυκλοφορία του και την θερμοκρασία, συνεχίζει η αύξηση των εστιών που την οξυδώνουν, ως του σημείου να υπάρχουν ανάλογες εστίες/αμμωνίας. 4. Η διάσπαση/οξύδωση αυτή παράγει μιαν άλλη ουσία, τα γνωστά μας νιτρώδη (ΝΟ2). 5. Αυξάνονται τα νιτρώδη (ΝΟ2) με επακόλουθο να μειώνονται τα ποσοστά της αμμωνίας(ΝΗ3) στο νερό. 6. Τα αυξημένα νιτρώδη (ΝΟ2) στο νερό αυξάνουν τις εστίες των βακτηριδίων που τα οξυδώνουν. Με την πάροδο του χρόνου, η αμμωνία μηδενίζεται πρώτη, αφού υπάρχουν διαθέσημα βακτήρια όσα και τα ποσοστά της στο νερό. 7. Η οξύδωση των νιτρωδών (ΝΟ2) δημιουργεί τα γνωστά μας νιτρικά (ΝΟ3). 8. Οι εστίες των βακτηριδίων που οξυδώνουν τα Νιτρώδη (ΝΟ2) αυξάνονται με αποτέλεσμα να υπάρχουν τόσες (εστίες) όσες για να οξυδώνουν τα διαθέσημα ποσοστά Νιτρωδών (ΝΟ2). 9. Τα νιτρώδη (ΝΟ2) είναι τα δεύτερα στη σειρά που μηδενίζονται με αποτέλεσμα να αυξάνουν τα ποσοστά των Νιτρικών (ΝΟ3). 10. Από την στιγμή που έχουμε ψάρια στο ενυδρείο μας, τα νιτρικά (ΝΟ3) δεν μηδενίζονται ποτέ, εκτός και αν έχουμε μεγάλη ποσότητα φυτών. 11. Οι αλλαγές νερού συνεχίζονται όμως έστω και αν έχουμε το τέλειο νερό, γιατί το ήδη υπάρχον νερό στερείται τώρα πια από άλλα σημαντικά συστατικά για την υγεία του κλειστού μας συστήματος. 12. Αυτό είναι και το κλείσημο του κύκλου του αζώτου.
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία... ![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|