|
Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) Βήμα προς βήμα εκτέλεση και παρουσίαση του τεχνητού μας υγροβιότοπου. Λίγα ή πολλά λίτρα δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, το μόνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
|||
|
|||
![]()
Άντρο τα έχουμε πει και από κοντά. Έχεις τώρα την ευκαιρία να μεταφέρεις της 2 αντλίες που φαίνονται απαίσιες στην λίμνη σου και δεν θα το κάνεις……………
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Πέστε του και εσείς ρε παιδιά τη άσχημο είναι να φαίνονται 2 αντλίες με τους σωλήνες εξαγωγής μέσα στην λίμνη σε βάθος 70-80 εκατοστά. ![]() ![]() ![]() Καλή συνέχεια σε ότι και αν κάνεις. |
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
![]() Σε καμια περιπτωση ομως δεν θα εκανα τον τροπο φυλτρανσης που εκανες εσυ..... οχι γιατι ειναι λαθος....αλλα κανει την μιση δουλεια απο οτι πρεπει...τα ξανα ειπαμε....ξεροκεφαλε ![]() ![]() Αυτο εγω δεν το κανω........ ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Καλά ο Άνδρος είναι γνωστό λαμογιο και βάζει φωτογραφίες τέτοιες που δεν φαίνονται οι ατέλειες.
Εσύ Γιαννο που μπορείς να την δεις την λίμνη του από κοντά . ![]() Τέλος Πιστεύω ότι αν δεν βιαστή να κάνει την επέκταση , λογού του ότι έχει πολύ μεγάλη αυλή μπορεί να κάνει παπάδες. Ας ξοδέψει και μερικές χιλιάδες ευρώ παραπάνω δεν χάλασε και ο κόσμος. Τόσα έριξε χα χα χα. ![]() Βάζω κάποιες φωτο που ίσως σε βοηθήσουν σε αυτό που σκέφτεσαι να κανείς.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Ναι ναι άπαικτος είσαι. Έλεγα να σου γράψω για αυτό και ξεχάστηκα. Έλεγα και εγώ ποιος θα μου φτιάξη ένα σχέδιο το πώς θα φαίνεται ο κήπος μου όταν θα κάνω την πέργολα????????????? Τα συχαριτήρια μου. ------------------------- Παράθεση:
Ζηλιάρη……….που θες να κάνεις και προέκταση. ![]() ![]() ![]() ![]() Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yiannossavva : 16-04-10 στις 21:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
|||
|
|||
![]()
Εντάξει τότε αφού δεν θες να απαντήσεις μένω μέχρι εδώ.
Ζηλιάρη……….που θες να κάνεις και προέκταση. ![]() ![]() ![]() ![]() Και να σου απαντησω δηλαδη τι θα βγει?? ![]() Ζηλιαρης εγω ρε?? ![]() Αν θυμαμαι καλα εφτιαξα πρωτος εγω τη λιμνη και μετα καποιος αλλος ![]() ΖΗΛΙΑΡΗ ![]() ------------------------- Παράθεση:
Εαν δειτε ξενους χομπιστες με εμπειρια στο χομπυ τι λιμνες εχουν ισως και να γελασετε. Το μονο που τους ενδιαφερει ειναι τα ψαρια και τιποτε αλλο.
MY POND ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ...ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Andros : 16-04-10 στις 22:48 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Από ενθουσιασμό κι έλειψη χώρου έφτιαξα βιαστικά μια ... γουρνομπανιέρα: http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Limni/ParLucy.htm. Υπάρχει τόσο καιρό χωρίς δείγμα φίλτρου, με φρεσκάρισμα του νερού, όταν ποτίζω τον κήπο, και το μόνο μου πρόβλημα είναι οι γάτες που ψαρεύουν. Εσείς με λίμνες σε διαστάσεις "μπαίνω να κολυμπίσω", γιατί τόσο φασαρία με τα φίλτρα; Ειλικρινά ΔΕΝ καταλαβαίνω!
«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει.» [B]Helen Keller [ |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Πως στο καλό διατηρούμε ΣΤΑΘΕΡΕΣ συνθήκες για την βιολογία και πως αναπτύσσεται? ![]()
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το ενυδρείο δεν έχει φυτεμένα τόσα πολλά φυτά και προπαντός δεν το χτυπά το ηλιακό φως! Αν εγώ δηλαδή κλίσω το φύτρο μου και αφήσω λίγα ψάρια στην λίμνη μου μια χαρά θα είναι………..μην σου πω και καλύτερα! Άντρο ΔΕΝ χρειάζεται να τραβάς νερό από κάτω…………μην ξεχνάς ότι το βαθύτερο σημείο της λίμνης σου είναι 70 άντε 80 εκατοστά. Εχεις 2 αντλίες και η ροί του νερού είναι αρκετή. Δηλαδή με τόση κυκλοφορία που έχεις δεν οξυγονώνετε το νερό από κάτω??????????? Έλα ρε μεγάλε σύνελθε……… Σε περιμένω για φραπεδάκη. |
|
|||
|
|||
![]()
Άντρο επειδή είμαι νέος στο χόμπι θα ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορώ να δω από κοντά το έργο σου και αν θέλεις μου δίνεις και κάποιες συμβουλές μιας και είμαστε σχεδόν γείτονες. Μένω Δευτερά
|
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
![]() Φοβερος!!!! ![]() ------------------------- Παράθεση:
![]() ΞΕΡΟΚΕΦΑΛΕ ![]()
MY POND ΕΝΑΣ ΑΝΟΗΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ...ΕΝΑΣ ΣΟΦΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Andros : 16-04-10 στις 21:41 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Γιάννο, το θέμα με την αντλία και το από που θα τραβάμε νερό το συζητήσαμε άπειρες φορές και δεν δύναται να ακολουθήσω για μια ακόμα φορά την συζήτηση. Αυτό που υποστηρίζεις μόνο εσύ το κάνεις. Ο Άντρος υποστηρίζει αυτά, γιατί φαίνεται καθαρά ότι έψαξε το θέμα αρκετά καλά. Δεν είναι τυχαίο που έχει αλλάξει τρόπο σκέψης μέσα σε λίγους μήνες, γιατί τα όσα διαβάζει έχουν γραφτεί από κόσμο που έχει χρόοοοοονια σε αυτόν τον χώρο, είτε μιλάμε για τους κατασκευαστές είτε για τον επιστημονικό κόσμο. Το κάθε ένα κομμάτι είναι φτιαγμένο για λύνει προβλήματα πολύ πιο περίπλοκα από ότι μπορούμε να συζητούμε εμείς σε αυτό το φόρουμ. Για να τα καταλάβεις αυτά πρέπει να εμβαθύνεις τις γνώσεις σου περί του θέματος τούτου. Σκοπός του φόρουμ είναι να πάρει μπροστά την κατηγορία σε σχέση με τις νέες τεχνολογίες υποστήριξης όπως κάνουν και οι άλλες κατηγορίες και όχι να πειραματιζόμαστε με τεχνικές και αντιλήψεις παλαιότερων δεκαετιών. Δε λέω ότι η λίμνη σου δεν είναι καλή ή ότι δεν δουλεύει το όλο σύστημα της. Η μοναδική μας διαφωνία είναι και θα παραμείνει το θέμα των ΚΟΙ (δεν πρέπει να υπάρχουν στη λίμνη σου, γιατί δεν τα σηκώνει. Απαιτούν καινό ζωτικό χώρο να κινηθούν χωρίς γλάστρες και κοτσάνια φυτών). Είναι βέβαια δικαίωμα σας να εφεύρετε νέες λύσεις και να τις εφαρμώζετε στα κυκλώματά σας, αλλά τουλάχιστον μην προσπαθείτε να πείσετε και τους νέους φίλους που προσπαθούν να μπουν στον κόσμο της τεχνητής λίμνης να πράξουν το ίδιο, ιδικότερα όταν μιλάμε για λίμνες ΚΟΙ. Δεν είναι τόσο επιφανειακό το θέμα.
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Και επειδή μπορεί να μην αστειεύτηκες θα σου πω ότι το φως είναι και αυτό από τα σημαντικότερα που παίζουν ρόλο στην βιολογία του νερού. Δεν μας είπες τα συστήματα που συστήνεις για πόσο βάθος λίμνης είναι??????????? Τώρα ότι η λίμνη μου δεν είναι κατάλληλη για ΚΟΙ αυτό σίγουρα είναι αστείο και ας μην το σχολιάσω……….. Και ξέρεις κάτι Βασίλη?????????? Μιλάω πάντοτε για κάτι που έχω δοκιμάσει και ΟΧΙ για κάτι που έχω διαβάσει. Κάνε και εσύ την δικιά σου λίμνη κάνε τους πειραματισμούς σου και μιλά θα μπορείς να μιλάς με αποδείξεις………. Πάντα φιλικά………….σε περιμένω για φραπεδάκη. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
πρωτη φορα σημερα? | chriskousis | Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου | 8 | 06-06-08 10:42 |
ειχε προβλημα το gab σημερα; | orck | Greek Aquarist's Boards | 3 | 16-01-08 19:32 |