|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Κανεις δε ξερει! Ολες οι συσκευασιες υποχρεουνται να γραφουν στην ετικετα τους τι περιεχουν (ακομα και μπισκοτα να παρεις γραφουν απο τι φτιαχτηκαν) τα συγκεκριμενα δεν γραφουν τιποτα! ![]() Ακομα και να δεσμευουν την αμμωνια δεν κανουν την δουλεια που υποσχονται!
|
|||
|
|||
![]()
Λοιπόν απότι διάβασα εδώ και σε άλλα φόρουμ -καθότι είχα την ίδια απορία και το ψάχνω κι εγώ μιας και ξεκινάω το 2ο ενυδρείο μου αυτές τις μέρες
![]() ![]() α)Σαφέστατα το έτοιμο μπόλι κάνει καλύτερη δουλειά από το μπουκαλάκια.Έχει γρηγορότερη εφαρμογή και σίγουρη. Όμως έχει μεγάλη σημασία από που και τι παίρνεις. Πχ εάν σκοπεύει κάποιος να φτιάξει ενυδρείο πολλών λίτρων και μεγάλης ιχθυοφόρτωσης, εάν πάρει μπόλι και υλικά από μικρό ενυδρείο μικρής ιχθυοφόρτωσης τα βακτήρια είναι λίγα σε αριθμό. Δηλαδή εάν κάνει εισαγωγή ψαριών τα οποία βαραίνουν πολύ το ενυδρείο(πχ 2 χρυσόψαρα) ή είναι πολλά στον αριθμό,και έχει πάρει βιολογικό υλικό από μια μονομαχιέρα,τα βακτήρια δεν θα επαρκούν στην αρχή και θα έχει πρόβλημα σίγουρα,μέχρι και θανάτους.Επίσης εάν έχει φυτά στο άστρωτο ενυδρείο,θα του απορροφούν αμμωνία και τα βαλτήρια θα κρατιούνται οριακά. β)Τα έτοιμα μη ληγμένα βακτήρια του εμπορίου κάνουν καλή δουλειά όταν προκύψουν απρόσμενα προβλήματα σε μετρήσεις. Πχ σε συγγενικό μου πρόσωπο σε ενυδρείο νάνο,παρότι είχε τέλειες μετρήσεις πέθανε ψαρι ![]() Χρησιμοποιώντας βακτήρια εμπορίου, η αμμωνία έπεσε ΑΜΕΣΑ σε μεγάλο ποσοστό -δεν μηδενίστηκε,απλά έπεσε οπότε υποθέτω ότι δεσμεύτηκε- και προφανώς έδωσε και χρόνο στα ωφέλιμα βακτήρια του ενυδρείου να αντιδράσουν και να πολλαπλασιαστούν τις επόμενες μέρες. ¶ρα ίσως αυτό που αναφέρθηκε προηγουμένως να είναι σωστό και μία καλύτερη χρήση των έτοιμων βακτηρίων-ωφέλιμων η μη- να είναι όχι το στρώσιμο αλλά η γρήγορη αντιμετώππιση όταν δεν μπορούμε να βρούμε γρήγορα επαρκές έτοιμο μπόλι. Η άποψη και το συμπέρασμα μου βγήκε από διάβασμα και όχι τόσο από προσωπική εμπειρία οπότε μπορεί να κάνω και λάθος ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
το ζορι μας ομως ειναι οτι τα πουλανε για στρωσιμο και οχι σαν δεσμευτικα αμμωνιας.
|
||||
|
||||
![]()
Να σας πω και τη δική μου εμπειρία!
Είμαι αρχάριος και την Παρασκευή τελειωσα με τον απαραίτητο εξοπλισμό γέμισα το ενυδρείο και πρόσθεσα αντιχλώριο stress coat+ και Reef evolution bio-degrader. Μετραω εδώ και τρεις μέρες με τα υγρα τεστ και μου βγάζει την αμμωνία στο μηδέν και στα νιτρικά το χρώμα δεν είναι καν στην κλίμακα λίγο πιο ανοιχτό από την ένδειξη του μηδέν. Όταν στο πετ σοπ μου έδωσε τα βακτήρια, επειδή είχα διαβάσει εδω ότι καλό είναι να στρώσουμε με αμμωνία από φαρμακείο( να προσθέτουμε 3mg/l κάθε μέρα) αν δεν έχουμε έμπιστο για μπόλι, τον ρώτησα αν θα πρέπει να ρίξω και αμμωνία. Η απάντηση ήταν πως δεν χρειάζεται. Να ρίχνω κάθε μέρα ένα καπάκι απο to reef evolution για μια βδομάδα περίπου. Τα πρώτα βακτήρια θα πέθαιναν και θα γίνονταν τροφή για τα υπόλοιπα και θα άρχιζε ο κύκλος. Μήπως να πάρω και αμμωνία να ρίχνω βοηθητικά? Λέω να αδειασω το νερό και να αρχίσω από την αρχή. Με αμμωνία και καθημερινές μετρήσεις. Εσείς τι λέτε? Δεν έχω και καποιο γνωστό να μου δώσει μπόλι. Και κάτι τελευταίο που νομίζω ότι την πάτησα αν και δεν είμαι σίγουρος. Πήρα υπόστρωμα, ο πετ-σοπάς μου είπε να μην το ξεπλύνω, εγώ το ξέπλυνα, και πολύ πολύ ψιλή άμμος που και αυτή μου είπε να μην την ξεπλύνω, προσπάθησα να την ξεπλύνω αλλά έγινε σαν λάσπη. Τωρα μέσα στο ενυδρείο επικρατεί κάθε τοσο μια ελαφριά θολούρα όταν αναταράσσω λίγο το στρωμα για να του δώσω μια κλίση. Και όταν κάτσει το περισσότερο, πάλι κάποιοι κόκκοι πρέπει να επιπλέουν. Είναι φυσιολογικό? Μήπως να το πετάξω να κοσκινίσω το υπόστρωμα και να βάλω τελικά χαλίκι? ΥΓ. Δεν φταίει ο πετ σοπάς για την άμμο εγώ την επέλεξα λόγω χρώματος αλλά θεωρώ ότι φταίει όταν τον ρώτησα αν θα με δυσκολέψει σε σχέση με το χαλίκι. Γενικά είχε μια στάση ότι προτιμά ο καθένας... |
|
|||
|
|||
![]()
Γεια σας,
αρχαριος κ εγω. Ξεκινησα με tetra safestart. Για μια εβδομαδα εβαζα κ τροφη σε αποχη μιας που ετσι ειπε καποιος σε αλλο φορουμ αλλα δε νομιζω να χρειαζεται. Οι μετρησεις για ολη τη βδομαδα σταθερες κ μηδενισμενα ολα τα ΝΟ. Μετα εβαλα 4 ροδοστομα, τα οποια φαινονται οκ. Πριν τρεις μερες εβαλα κ 2 apple snails τα οποια επισης φαινονται μια χαρα. Δλδ μετα απο 2 εβδομαδες ολα καλα κ ολα τα NO εξακολουθουν να ειναι 0, χωρις πολλη θολουρα κ χωρις καθολου αλγη. |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() Αν εχεις ΝΟ3 = 0 τοτε κατα πασα πιθανοτητα εχεις αστρωτο φιλτρο! ![]() Θα πρεπει να κανεις μετρησεις αμμωνιας ωστε να βεβαιωθεις!
|
||||
|
||||
![]()
Αχ, αν είχα 1 ευρώ για κάθε φορά που άκουγα αυτά με τα βακτηρίδια...
![]() Αν έχεις μηδεν ΝΟ2 και ΝΟ3>0, τότε έχει στρώσει το φίλτρο σου και καλώς έβαλες τα ψάρια. Αν έχεις ΝΟ2=0 ΚΑΙ Νο3=0, ΔΕΝ έχει στώσει το φίλτρο σου, και από τη στιγμή που έβαλες ήδη ψάρια, παρακολούθα ΝΗ3 και ΝΟ2 συχνά (1-2 μέρες) και κάνε αλλαγές νερού αν χρειαστεί, γιατί υπάρχει κίνδυνος να ανεβούν. |
|
||||
|
||||
![]()
Να κανω μια ερωτηση?
Λεγονται ζωντανα βακτηρια.. Κατα ποσο μπορει να υπαρχει κατι ζωντανο, μεσα σε ενα εμφιαλωμενο, συσκευασμενο και κλειστο αεροστεγως μπουκαλακι, το οποιο μενει για αγνωστο χρονικο διαστημα επανω σε ενα ραφι καταστηματος? ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
χρηση κολλας logo | Μικρος | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 06-11-07 13:29 |
ΧΡΗΣΗ DI ΣΕ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ? | ΠΟΛΑΤΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 6 | 14-05-07 11:00 |
ΣΚΑΛΑΡΙΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΓΕΝΝΑ | PSILOS | ¶λλες κιχλίδες Ν. Αμερικής | 9 | 25-05-04 22:04 |