|
Παρουσιάσεις Φυτεμένων Ενυδρείων Υποβρύχιοι κήποι - aquascaping |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
πολυ ομορφο!
![]() γενικοτερα διαφωνω με τη χρηση 2 διαφορετικων πετρωματων (εχεις βοτσαλο και λαβα) αλλα ετσι οπως τα εχεις τοποθετησει φαινεται να περνας απο μια ζωνη π.χ.οχθης ποταμου σε μια παρακτια ζωνη....κανεις εναν σαφη διαχωρισμο οτι δεν προκειται για τον ιδιο βιοτοπο αλλα 2 διαφορετικους. γιαυτο το λογο και δε θα εβαζα αριστερα κανενα φυτο για να κρατησω το διαχωρισμο αυτο. μονο στο δεξι "συγκροτημα". τι ψαρια θα βαλεις??
|
||||
|
||||
![]()
Συμφωνώ και εγώ με τον διαχωρισμό. Πίσω δεξιά μπορούν να μπούν βαλισνέριες, στη ρίζα να δεθεί και κανά μικροσόρουμ και χαμηλά στο χαλικι γύρω από τη ρίζα, μικρά φυτά τύπου ελεόχαρις παρβούλα, ή εχινόδωροι τενέλους.
Τώρα στην αριστερή πλευρά για να μην φαίνεται τόσο διαφορετική, ίσως να μπορούσε πάνω στις πέτρες να δεθεί λίγη τζάβα μος. Το στήσιμο στις πέτρες είναι πολύ ωραίο. Μοιάζει φυσικό !!! |
|
|||
|
|||
![]()
Πιστευω οτι αν και ομορφο στο ματι, τωρα που δεν εχουν μπει ακομα τα φυτα, αργοτερα οι πετρες απο την μια και τα ξυλα απο την αλλη, θα δειχνουν εκτος τοπου εντελως.Οταν εχουμε 2 εντελως διαφορετικης υφης υλικα, καλο ειναι να τα συνδυαζουμε και οχι να τα χωριζουμε γιατι τοτε το στησιμο διαχωριζεται σε 2 διαφορετικα ενυδρεια.
Στην θεση σου και στον περιορισμο των 90 λιτρων, θα εκανα στησιμο "πυραμιδας". Δηλαδη θα εβαζα τις πετρες πρωτα κοντα στα 1/4-3/4 και θα εμπλεκα πανω τους τα ξυλα. Ας εφταναν τα κλαδια μεχρι την επιφανεια..με λιγη moss πανω-πανω και ανουμπιες μεσα στο συμπλεγμα θα εδειξνε πιστευω τελειο. Πισω απο αυτη τη πυραμιδα θα αφηνα χωρο και θα εβαζα μια κουρτινα απο βαλισνεριες, ή καποιο αλλο ψηλο φυτο οπως πχ μια Nymphaea rubra. Δεξια κι αριστερα μικροσωμα ευκολα επισης φυτα και μπροστα ενα ευκολο γρασιδι. Νομιζω οτι το αποτελεσμα αυτο θα ηταν πολυ φυσικο και εντυπωσιακο ταυτοχρονα. Ασχετα ομως απο το τι λεμε εμεις, τον τελικο λογο τον εχεις εσυ, σε συνδυασμο με το τι θες να κανεις και τι ζωντανα θα φιλοξενησει το ενυδρειο ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
σας ευχαριστω ολους...η γνωμη σας μου ειναι πολυτιμη
![]() ![]() ![]() ισως να ειναι αυτο που δεν μου καθετε καλα στο ματι(η χρηση διαφορετικων υλικων)... ![]() ενα αλλο λαθος ειναι που προσπαθω να γινει ομορφο με της πετρες και τα ξυλα χωρις να υπολογιζω τα φυτα...δεν ξερω εχω μπερδευτη. οσο για τα ψαρια για γκαπαγκια λεω...αλλα και εδω θα δω τον οκτωμβριο θα βαλω ψαρια...θελω το Acuascape να μου αρεσει πρωτα μετα ειναι δυσκολο να γινουν αλλαγες το ενυδριο ειναι 600 λιτρα...λαθος μου που δεν το αναφερα και απλα εβαλα ενα λινκ απο την κατασκευη του. |
|
||||
|
||||
![]()
ισως θα μπορουσες να ελαφρυνεις την αποκει γωνια απο τις τοσες πετρες με προυποθεση να μπουν εκει τα περισσοτερα φυτα...(ανετα ακολουθεις το μοτιβο των νησιων πετρες αριστερα ριζες δεξια) αλλιως φροντιζεις ωστε και τα 2 υλικα να βρισκονται και στις δυο μεριες
|
|
||||
|
||||
![]()
πρωτου το χαλασεις προσθεσε καποιες απο τις πετρες που εχεις στο κατω μερος των ριζων και ενδιαμεσα στις δυο ντανες καποιες χωμενες μεσα στην αμμο διασπαρτες οχι σε ευθεια και ριξε μια ματια παλι
λεω μηπως
|
|||
|
|||
![]()
ευχαριστω για της ιδεες....σημερα θα ξανα δοκιμασω.
αν καταλαβα καλα ειναι δυσκολο να μπουν δυο διαφορετικα υλικα. ![]() θα κανω της αλλαγες και θα ανεβασω φωτο... |
|
|||
|
|||
![]()
συνεχεια του project...
![]() σημερα αναγκαστηκα να βαλω τα χρυσοψαρα στο ενυδρειο,γιατι πηρα φυτα πολλα και επρεπε καπου να τα βαλω με τα γλαστρακια και ετσι μπηκαν στο παλιο... ![]() πηρα και το βιολογικο υλικο που ειχα εδω και δυο χρονια μεσα στο αλλο και ειναι περιπου 2 λιτρα substrat pro καπως ετσι λεγετε και το εβαλα στο σαμπ. εκανα και καπιες αλλαγες δειτε παρακατω και πειτε μου την γνωμη σας... ![]() τα φυτα δεν ξερω τη ειναι αν ξερει καποιος ας πει... με επιασε μια τρελα και πηρα οτι βρηκα(δεν εχει και πολλα φυτα στην πολη) τον ειχα πει να φερει τζαβα και δεν εφερε. για πειτε καμια γνωμη... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
τα φυτα σου 4η, 7η φωτο και το "γρασιδακι" στη περιοχη με τις πετρες ειναι υδροφιλα και οχι υδροβια οποτε και ακαταλληλα για ενυδρεια. θα σου χαλασουν και θα σηκωσουν αμμωνια...βαλε μια αγγελια για κλαδεματα
![]()
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
βοηθεια!!!!! | LunaDark | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 34 | 29-10-09 14:15 |
βοηθεια | βαγγελης καραγιαννη | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 24-02-08 22:26 |
βοηθεια | pauloskostas | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 16-04-07 23:32 |
Κατηγορία Acuascape | gaia | Greek Aquarist's Boards | 2 | 07-03-07 09:23 |
βοηθεια | GP250381 | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 3 | 01-07-06 21:22 |