|
Δίσκοι Κατά πολλούς οι βασιλιάδες του ενυδρείου. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
άν δεν φύγουν όλα αυτά (άντε κράτα τα cory να καθαρίζουν υπολείμματα τροφών και αυτά με βαριά καρδιά ) δεν θα δείς δίσκους όπως πρέπει να τους δείς ... σύν όλα τα παραπάνω ...
|
||||
|
||||
![]()
ξεκινα αλλαγες νερου και αρχισε να χρησιμοποιεις νερο απο α.ο.
ποτε δε ξερεις το βροχινο νερο τι εχει μεσα καθε φορα που βρεχει και (πχ αν ειναι γεματο κοκκινη σκονη αφρικης ) ειναι κριμα να χασεις ψαρια που τα εχεις πολυ καιρο
|
|||
|
|||
![]()
Βρε παιδιά στη γωνία με βάλατε(το ξέρω για το καλό μου βέβαια
![]() Δεν είμαι σίγουρα ο ποιο έμπειρος(άλλωστε ποιος μπορεί να το πει αυτό,στο χόμπι μας),αλλά υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές που πρέπει να ακολουθούνται.Μια από αυτές είναι,ότι ενυδρείο που τρέχει χωρίς προβλήματα ,δεν το αλλάζεις σε μια μέρα(θα παρακαλέσω εδώ τα σχόλιά σας να μην είναι επιθετικά). Τι εννοώ Νερό βρόχινο----Ναι το ξέρω ότι παρασύροντας τα αιωρούμενα σωματίδια που βρίσκονται στον αέρα,γίνεται επικίνδυνο.Αυτό βέβαια απλώς με κάνει να μην μαζεύω ότι κατεβάζει.Δηλαδή ποτέ την πρώτη βροχή ή σε περιπτώσεις παράξενων καιρικών συνθηκών(βλέπε σκόνη από αφρική,φωτιά κλπ.).Πέρα από τα τεστ(που γίνονται βέβαια),υπάρχει και όραση και η οσμή που βοηθάνε να αποφεύγουμαι τις κακοτοπιές[ Έλεγχος του πόσιμου νερού Το πόσιμο νερό πρέπει να εξετάζεται φυσικώς (θερμοκρασία, διαύγεια, γεύση, οσμή), χημικώς (ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος ουσιών, σκληρομετρία), μικροσκοπικώς (έρευνα μικροοργανισμών), βακτηριολογικώς (καλλιέργεια των μικροβίων του νερού) και τοπογραφικώς (θέση πηγής, διαδρομής του νερού) http://el.wikipedia.org/wiki/Νερό ]. Φανταστήτε τους χομπίστες με τις λίμνούλες,δεν θα τους είχε μείνει ούτε ένα ψάρι(το παράδειγμα είναι τραβηγμένο,όπως τραβηγμένο θεωρώ το συμπέρασμα ότι για όλα τα προβλήματα φταίει το βρόχινο(αλήθεια τόσο μεγάλα προβλήματα θεωρήτε ότι έχω στο ενυδρείο μου; ). Σε μια περιοχή που βρέχει μέρες ολόκληρες ασταμάτητα όλο το χειμώνα,πιστεύω ότι δεν είναι ακατάλληλο το νερό.Αν ήταν σε τελική ανάλυση θα είχα μεγάλα προβλήματα εδώ και χρόνια. Το θέμα δεν είναι βέβαια τα παραπάνω λεφτά που θα δώσω για την όσμωση(άλλωστε έχω μια),αλλά θέμα σπατάλης φυσικών πόρων. Ιχθυοφόρτηση----Σύμφωνα με τα λίτρα του ενυδρείου μου,ναι έχω κάποια παραπάνω,αλλά έχω και καλή φίλτρανση(2 EHEIM 2228.Οσο αφορά τις αλλαγές,ίσως θα έπρεπε να κάνω ποιο συχνά(αν και διάβασα μέσα στο φόρουμ ότι δεν είναι πανάκεια,διστυχώς δεν βρίσκω το λινκ).Είναι θέμα χρόνου και σε γενικές γραμμές είμαι μέσα στα πλαίσια και αρκετά πάνω από το μέσο όρο. Συμβατότητα ψαριών----αν βάλουμε στην άκρη τα sae(που είναι αρκετά κινητικά) δεν νομίζω να υπάρχει θέμα συμβατότητας στα ψάρια μου).Μου αρέσει το κοινωνικό φυτεμένο,με δίσκους και εκεί βαδίζω.Ξέρω ότι στο φυσικό τους περιβάλλον,έχουν μόνο ρίζες και λάσπη,αλλά ....... Και να ήθελα να δώσω τα sae για παράδειγμα,απλώς δεν γίνεται.Στο νησί είμαι αποκομμένος και παλεύω μόνος μου(όσο και αν ακούγεται υπερβολικό),για να κάνω κάτι καλό. |
|
||||
|
||||
![]()
φιλε σε καταλαβαινω ειμαι και εγω απο νησι με πολυ κοπο απο μονος μου γιναμε 5
ουτε εγω πιστευω οτι φταιει το βροχηνο βεβαια ειμαι της αποψης οι δισκοι να ειναι μονοι τους χωρις φυτα λιπασματα κλπ σε θερμοκρασια 29 30 ολα τα αλλα απλα ταλαιποριουντε πολυ φαγητο και καθημερινες αλλαγες αν μπορεις και μη φωβασε τιποτα
|
||||
|
||||
![]()
δε σε βαλαμε στην ακρη μη το βλεπεις ετσι ...ολα τα παιδια απο ενδιαφερον γραφουν και σκοπο εχουμε να λυσουμε προβλημτα καινα βελτιωνουμε τα ενυδρεια μας...μεσα απο εμπειριες και γνωσεις
|
|||
|
|||
![]()
Ναι ρε παιδιά,κουβέντα κάνουμε.Απλά θεωρώ λογικό ότι για το συγκεκριμένο πρόβλημα πρέπει να εστιάσω πρώτα στο τάισμά τους.
Ισως πέρα από τις φορές που τα ταίζω,να φταίει και η ποσότητα.Απ'ότι ξέρω το σωστό ταισμα είναι η ποσότητα της τροφής που καταναλώνεται μέσα σε 5 λεπτά.Ετσι είναι;(Αν και θεωρώ δύσκολο να διακρίνει κανείς) Επίσης έχω διαβάσει ότι σε ποσότητα η τροφή πρέπει να είναι ίση με το μέγεθος του ματιού του ψαριού(που είναι κατά προσέγκιση και το μέγεθος του στομαχιού του).Αυτό πάντως το θεωρώ μάλλον ανέφικτο |
|
||||
|
||||
![]()
οι δισκοι ειναι τεμπελιδες με το φαει
αλλα αν ειναι ορεκσατοι τρωνε του σκασμου οσο ειναι το ματι του χ5
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |