|
|
||||
|
||||
![]()
τζενη...ποσα λιτρα εχεις?? γιατι 2 σαπια φυλλα ανουμπιας να σου σηκωνουν αμμωνια το βλεπω υποπτο...
εχει πεσει η ροη του φιλτρου?? ειχες καποιο θανατο ψαριου-σαλιγκαριου? μηπως το φιλτρο σου επαρκει οριακα για το ενυδρειο σου και με λιγο τροφη παραπανω εχεις αμεσως αμμωνια?? εγω αυτα θα εψαχνα στη θεση σου...αν εχω καταλληλο φιλτρο..καλη ροη...τι αλλαξε στη ρουτινα μου.... διαφορετικα απο σαπια φυλλα.....θα επρεπε να ειχε ξεκληριστει το φουλ φυτεμενο μου τουλαχιστον 100 φορες... ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Πανω με φοβιζεις ,η ροη του νερου μου σαν να ειναι πιο χαμιλο σε σκεση με αλλες φορες εχω 7 ψαρια συνολικα σε 160-170λ καθαρα .ψαχνομαι συνεχεια αλλα επιδη τα νταισω και λιγο παραπανω τα ατιμα ,αλλα τα τρωνε δεν αφηνουν τπτ τα λεμαργα,καλα να ειναι δηλαδη ,αλλα τι αλλο να κοιταξω μηπως να παρω εξωτερικο φυλτρο ;
|
|
||||
|
||||
![]()
σε καθαρα 160-170 λιτρα δε μου φαινεται λογικο να ανεβαζουν αμμωνια 2 σαπια φυλλα ανουμπιας....
![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Τζενη..επειδη ειμαστε παρα πολλοι στο φορουμ...δε θυμαμαι τι ενυδρειο εχεις..τα λιτρα οκ...ποιο φιλτρο εχεις σε αυτα τα λιτρα?? τι υλικο εχεις μεσα?? τι ψαρια ειναι τα 7 ψαρια??
λες οτι επεσε η ροη...αρα πολυ πιθανον να μην επαρκει και να θελει καθαρισμα των υλικων του. μηπως τα φυλλα δεν ειναι μονο 2 αλλα χαλασαν μαζικα αρκετα φυτα?? ολα αυτ απαιζουν ρολο. σιγουρα παντως θα πρεπει να αποκαταστησεις τη ροη...ποτε καθαρισες το φιλτρο σου τελευταια?
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
ευχαριστω πολυ |
|
||||
|
||||
![]()
αρα εχεις ενα ενυδρειο με χαμηλη ιχθυοφορτιση....αυτα που θα κοιτουσα ειναι τα εξης...
α) αν το μακαρονι ειναι μηχανικο να το αλλαξεις με βιολογικο (siporax, substrat pro και αλλα τετοια καλουδια) β) να βγαλεις τα υλικα απο το φιλτρο και να δεις αν υπαρχει καποιο φυλλο η αλλες βρωμιες που "φρακαρουν" τη ροη..και αν θελουν καθαρισμα τα υλικα να τα καθαρισεις σε νερο ενυδρειου. ειδικα αν εχει τον μαμισιο υαλομαβμακα...αυτος πολυ συχνα "στουπωνει" και θελει καθαρισμα ή αντικατασταση... απο ποτε τρεχει το ενυδρειο?
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Πότε ταίζω | alexhs | Χρυσόψαρα | 9 | 09-04-10 20:26 |
ΠΑΙΔΙΑ S.O.S | tedy069 | Αρχάριοι γλυκού νερού | 13 | 21-02-10 19:55 |
παιδια......... | GENITORAS | Γλυκό νερό - Γενικά | 20 | 14-10-09 17:39 |
Παιδια ! | ΠΟΠΟ | Γλυκό νερό - Γενικά | 23 | 03-06-06 13:12 |