Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Γενικά > Άλλα ζώα

Άλλα ζώα Συζήτηση για άλλα κατοικίδια

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 24-02-10, 18:55
Το avatar του χρήστη potami
potami Ο χρήστης potami δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

exelix

εγω πηρα εναν 150W και δεν επαρκουσε για 50 λιτρα νερο σε χωρο χωρις θερμανση

αναγκαστηκα και εβαλα ενα 300αρι
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-02-10, 19:54
Το avatar του χρήστη exelix
exelix Ο χρήστης exelix δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Πάτρα-Αθήνα
Προεπιλογή

Εντάξει, μικρό το κακό με τον θερμοστάτη, πες ότι έχασα κάνα δεκάευρο.

Αυτό που πραγματικά με νοιάζει είναι το στρώσιμο αυτή τη στιγμή. Ξέρει κάποιος να μου πει αν έχει στρωθεί ή αν πρέπει να περιμένω κι άλλο; Με έχει μπερδέψει λίγο η ιστορία έτσι όπως εξελίχθηκε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-02-10, 20:03
Το avatar του χρήστη harris samos
harris samos Ο χρήστης harris samos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Σαμος
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην harris samos
Προεπιλογή

στη δικια σου περιπτωση ειμαι κατα το στρωσιμο του φιλτρου
αλλα θα ειναι στρωμενο αμα μετρας αμμωνια 0 no2 0 και νο3 5 πχ
Παλιά 24-02-10, 20:14
Senior Member

Προεπιλογή

Αν εννοείς ότι είσαι κατά γιατί πολλοί λένε ότι τις χελώνες δεν τις πειράζει το χλώριο πιστεύω ότι δεν κάνω κάτι λάθος, απλά αφού μπορώ να τους προσφέρω το καλύτερο το κάνω. Αν δω ότι δε δουλεύει το μόνο εύκολο είναι να ξεστρωθεί ένα φίλτρο! Αν εννοείς κάτι άλλο πες μου να ξέρω.

Από εκεί και πέρα, με αυτές τις τιμές να κάνω τη μεγάλη αλλαγή νερού και να βάλω τη χελώνα ή να τη βάλω έτσι όπως είναι τώρα; Ρωτάω γιατί έχω διαβάσει ότι τη μεγάλη αλλαγή μετά το στρώσιμο την κάνουμε για να διώξουμε τα άπειρα νιτρικά που κανονικά θα είχαν μαζευτεί, αλλά εγώ έχω λίγα.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-02-10, 20:27
Senior Member

Προεπιλογή

είμαι κατά γιατί σε λίγες μέρες θα αναγκαστείς να το πλύνεις όλο το ενυδρείο και τα φίλτρα σου με νερό βρύσης και όλη η βιολογία θα πάει τσάμπα στο είπα και στην αρχή
η χελώνα έχει πρόβλημα με το χλώριο όλα τα ζωντανά έχουν
το να στρώσεις το φίλτρο δε θα σταματήσεις να έχεις πρόβλημα με το χλώριο πρέπει να ρίχνεις αντιχλωριο στο νερό
κανε αλλαγή και βάλε τη χελώνα μέσα
το καθαρό νερό μονό καλο κάνει να το ξέρεις
η χελώνα δεν είναι ψάρι θέλει πολλές αλλαγές νερού γιατί βρωμάει
Παλιά 24-02-10, 20:40
Senior Member

Προεπιλογή

Πρέπει να σε έχουν εκνευρίσει πολλοί όσο καιρό ασχολείσαι με ενυδρεία! Το μεγάλο μου λάθος στην όλη υπόθεση είναι ότι αγόρασα χελώνες πιστεύοντας τον πετσοπά ότι δε θέλουν τίποτα. Από εκεί και πέρα έχουν μελετηθεί άπειρες πηγές και δεν έχω κάνει κανένα βήμα στα τυφλά, οπότε δεν μου αρέσει να μου μιλάνε όλοι σαν να μην έχω την παραμικρή ιδέα. Εντάξει, είμαι στην αρχή -προφανώς- αλλά δε θέλω να μου λένε μην προσπαθείς γιατί δε θα τα καταφέρεις. Κάτσε να τα σκατώσω και θα το γράψω για να με κράξεις! Μην με απογοητεύεις!

Ευχαριστώ πολύ πάντως! Θα την κάνω πιο βράδυ γιατί τώρα είμαι αλλού και θα γράψω για το πώς θα πάει από εδώ και πέρα.

Δεν ξέρεις πόσο με έκανες να χαρώ πάντως που μου είπες ότι είναι έτοιμο! Πέρασα πολλά για να το στήσω κι ας ακούγεται αστείο για τόσο μικρό ενυδρείο.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-02-10, 20:49
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από exelix Εμφάνιση μηνυμάτων
Πρέπει να σε έχουν εκνευρίσει πολλοί όσο καιρό ασχολείσαι με ενυδρεία! Το μεγάλο μου λάθος στην όλη υπόθεση είναι ότι αγόρασα χελώνες πιστεύοντας τον πετσοπά ότι δε θέλουν τίποτα. Από εκεί και πέρα έχουν μελετηθεί άπειρες πηγές και δεν έχω κάνει κανένα βήμα στα τυφλά, οπότε δεν μου αρέσει να μου μιλάνε όλοι σαν να μην έχω την παραμικρή ιδέα. Εντάξει, είμαι στην αρχή -προφανώς- αλλά δε θέλω να μου λένε μην προσπαθείς γιατί δε θα τα καταφέρεις. Κάτσε να τα σκατώσω και θα το γράψω για να με κράξεις! Μην με απογοητεύεις!

Ευχαριστώ πολύ πάντως! Θα την κάνω πιο βράδυ γιατί τώρα είμαι αλλού και θα γράψω για το πώς θα πάει από εδώ και πέρα.

Δεν ξέρεις πόσο με έκανες να χαρώ πάντως που μου είπες ότι είναι έτοιμο! Πέρασα πολλά για να το στήσω κι ας ακούγεται αστείο για τόσο μικρό ενυδρείο.
ισα ισα δε γραφω εκνευρισμενα σε κανεναν
καλα κανεις και το στρωνεις δε λεω
αμμωνια και νιτρικα και νιτροδι μπορεις να μην εχεις κανοντας σιχνες αλλαγες
αρα δε χρειαζετε να στρωσεις φιλτρο
υπαρχουν ατομα που δε στρωνουν ενυδρεια με δισκους αλλα κανουν καθε μερα αλλαγες νερου οποτε καταλαβαινεις τη λεω
και μιλαμε για ψαρια πολυ ευαισθητα οχι για χελωνα που δε καταλαβαινει τιποτα σε βουρκο να την βαλεις

και στο ξανα λεω
γιατι ειχα χελωνες καθε 3 μερες θελουν καλο καθαρισμα
αλλιως θα εχεις εσυ προβλημα οχι αυτες
Παλιά 09-04-10, 19:35
Το avatar του χρήστη kokos125
kokos125 Ο χρήστης kokos125 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΠΑΤΡΑ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από potami Εμφάνιση μηνυμάτων
exelix

εγω πηρα εναν 150W και δεν επαρκουσε για 50 λιτρα νερο σε χωρο χωρις θερμανση

αναγκαστηκα και εβαλα ενα 300αρι
Εγω εχω εναν jager 150w σε 260 λιτρα και δουλευει ρελαντι....Μαλλον δεν ειναι καλιμπραρισμενος ο θερμοστατης σου φιλε.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-04-10, 19:46
Το avatar του χρήστη marin0s
marin0s Ο χρήστης marin0s δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: lemeso
Προεπιλογή

Ψάχνεις τον λόγο και τις αιτίες που πέθανε το χελωνάκι γιανα μην απαναληφθή.
Παλιά 09-04-10, 19:57
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kokos125 Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγω εχω εναν jager 150w σε 260 λιτρα και δουλευει ρελαντι....Μαλλον δεν ειναι καλιμπραρισμενος ο θερμοστατης σου φιλε.

Φίλε μου τι να σου πω. Τον είχα καλιμπράρει κανονικά και δεν ήταν το ζήτημα ότι μου το πήγαινε σε άλλη θερμοκρασία από τη ρυθμισμένη. Αν δεις τι λέω πήγαινε μέχρι μία θερμοκρασία και δεν μπορούσε να πάει παραπάνω. Δούλευε όλη μέρα στο φουλ χωρίς να κλείνει ποτέ και ήταν σταθερή η θερμοκρασία, που σημαίνει ή ότι δεν έφτανε για τα λίτρα μου (ήταν για τα διπλά) ή ότι είχε πρόβλημα και από τη στιγμή που δεν τον έστειλε πίσω η αντιπροσωπεία όπως μου είχαν πει αν έβλεπαν ότι δούλευε κανονικά πιστεύω ότι δε δούλευε σωστά. Αλλά αυτό δεν με νοιάζει γιατί έχω έναν κατοστάρη Jager (όχι Eheim-Jager) και όλα δουλεύουν κανονικά. Πάει αυτό το πρόβλημα ήταν πριν μήνες!

Αυτό που με νοιάζει είναι αν αρκεί μια ολική αλλαγή νερού τώρα που χάνω τη χελώνα από βακτηριακή λοίμωξη του αναπνευστικού για να βάλω άλλη. Μην την αρρωστήσω με το που τη βάλω. Ρωτάω γιατί δεν ξέρω αν είναι κάτι το μεταδοτικό.
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από marin0s Εμφάνιση μηνυμάτων
Ψάχνεις τον λόγο και τις αιτίες που πέθανε το χελωνάκι γιανα μην απαναληφθή.

Δυστυχώς δεν πέθανε ακόμα και ταλαιπωρείται ακόμα, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ξέρω την πάθησή του, ξέρω τη γιατρειά, αλλά επειδή δεν το είχα στα χέρια μου όταν το έμαθα δεν μπορούσα να την εφαρμόσω. Το χελωνάκι ζούσε σε άριστες συνθήκες και όσους ρώτησα μου είπαν ότι ήταν κάτι τελείως τυχαίο και απρόβλεπτο στην περίπτωσή μου, δεν έκανα κάτι λάθος. Αυτό που είπες για να μην καλύπτεται τελείως το ακούω πρώτη φορά από εσένα και δεν είναι γραμμένο πουθενά. Είναι κάτι που κάνουμε όταν εφαρμόζουμε κάποια θεραπεία για μύκητες, από όσο έχω διαβάσει. Για αυτό σε ρώτησα ποιος σου το είπε.

Τελικά η αλλαγή νερού είναι αρκετή;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη exelix : 09-04-10 στις 19:57 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 09-04-10, 20:02
Το avatar του χρήστη marin0s
marin0s Ο χρήστης marin0s δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: lemeso
Προεπιλογή

Συγνώμη που ανακατέβομαι.
Μια εξέταση του νερού για βάκτηρια και παράσιτα νομίζω κάτι θα έκανε.
Παλιά 09-04-10, 20:07
Senior Member

Προεπιλογή

Άμα μπορείς να βοηθήσεις ανακατέψου! Πού να το κάνω αυτό που λές όμως και πόσο θα κοστίζει; Είναι απαραίτητο; Νόμίζω ότι είναι κάτι που το κολλάει από τον αέρα όχι το νερό. Νομίζω.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 13-04-10, 11:49
Senior Member

Προεπιλογή

μισο ποτιρακι χλωρινη και ολα ειναι σα καινουρια αλλα να τα πλινεις μετα πολυ καλα και να προσθεσης αντιχλωριο και ξανα απο την αρχη
Παλιά 19-04-10, 15:32
Senior Member

Προεπιλογή

Λοιπόν, ήρθε η ώρα να δείξω κι εγώ κάτι από αυτό που αποκαλώ ενυδρείο, τώρα που έχει τους νέους του ενοίκους. Πάει μία εβδομάδα που άρχισε να ξαναλειτουργεί με δύο "φρέσκες" χελωνίτσες, δύο apple snails, δύο zebra nerite και δύο γαριδούλες amano, οι οποίες προς το παρόν δεν έχουν αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, παραδόξως.

Οι χελώνες αυτή τη φορά αγοράστηκαν πολύ μικρές, λίγες μέρες αφότου παρέλαβε το μαγαζί, και ελπίζω να μην είναι άρρωστες, όπως οι προηγούμενες. Έχουν προσωπικότητα και δεν πρόλαβαν να ζήσουν άσχημα για να τους έχει σπάσει το ηθικό!

Ο Indy, ως άλλος Indiana Jones γουστάρει να σκαρφαλώνει από τα πιο δύσκολα σημεία. Από το πιο ψηλό σημείο της πέτρας (από την πίσω μεριά!), από το κάθετο από δεξιά ξύλο και η αγαπημένη του ασχολία είναι να ανεβαίνει ψηλά στο ξύλο, να κοιτάει δεξιά... αριστερά και να βουτάει από πίσω στο νερό μπροστά στο φίλτρο! Αν και ο μεγάλος της παρέας (8gr ) είναι ο ντροπαλός μας, δηλαδή δύσκολα θα μείνει στην πέτρα όταν λιάζεται και δε θα βουτήξει να σωθεί από... αυτούς που τον ταΐζουν! Δείχνει μια προτίμηση στις ταμπλέτες βυθού των σαλιγκαριών, τα οποία τρώνε γρήγορα πριν τα προλάβει! Είναι εκπαιδευμένος να έρχεται για τάισμα όταν κουνάς μπροστά του το κουτί της τροφής!

Η Lara, η Lara Croft της παρέας (ή αλλιώς η κοιΛΑΡΑ!) τρώει τα πάντα όλα και κυνηγάει τα τέρατα του ενυδρείου (σαλιγγάρια!). Δύο φορές δοκίμασε να τα φάει από το κέλυφος (αν είναι δυνατόν) και άλλες δύο δάγκωσε το σωλήνα αναπνοής των μηλοσαλίγγαρων, αλλά χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο άλλο πρόβλημα. Όταν λιάζεται δε χαμπαριάζει μία κι ας την κοιτάς στους 10 πόντους (με ξένους δεν έχουμε δοκιμάσει). Θα φάει το φαΐ της όποια μορφή κι αν έχει αυτό και όπως και να της το δώσεις. Μια φορά της δώσαμε, ενώ ήταν πάνω στην πέτρα, και επειδή μόλις είχε ανέβει και ήταν βρεγμένη μπόρεσε να καταπιεί. Μια άλλη επειδή είχε στεγνώσει την άρπαξε από το χέρι, βούτηξε για να την καταπιεί και ξανανέβηκε! Δε διστάζει όταν σε βλέπει κοντά στο ενυδρείο να βουτάει και να σε κοιτάει με τα μεγάλα της μάτια μέχρι να την ταΐσεις!. Αγαπημένη ασχολία η αερόβια άσκηση πάνω κάτω για να διατηρήσει τη σιλουέτα της.

Προς το παρόν ταΐζονται με γαρίδες της JBL, οι οποίες είναι πιο μικρές από τις άλλες και μπορούν να τις καταπιούν άνετα και είναι και φουλ στη βιταμίνη. Τρώνε πάρα πολύ και ζητάνε κι άλλο, αλλά δε θέλουμε να τους κόψουμε το φαΐ τώρα που είναι μικρές μέχρι να στανιάρουν ή να δούμε ότι παχαίνουν. Παράλληλα τους δίνονται δειλά δειλά μακαρονάκια πάλι της JBL (εννοείται κι αυτά φουλ στη βιταμίνη) και λίγες της Sera για να συνηθίζουν σε ποικιλία. Σιγά σιγά θα αρχίσουμε και τις έξτρα βιταμίνες και τα χορταρικά για να είναι άρχοντες και να γίνουν πέτρα τα κελύφη τους.

Οι amano δεν μπήκαν για ζωντανή τροφή, μπήκαν δοκιμαστικά για να δούμε αν υπάρχει πρόβλημα στη συμβίωση και ευτυχώς όλα κοιλούν ομαλά. Κολυμπάει ο ένας δίπλα στον άλλο και δεν ενοχλούνται. Άμα δω επιθετικές τάσεις και το προλάβω θα τις χαρίσω.

Πήρα ο κακομοίρης ένα ξύλο με λίγη Java Moss, αλλά ενώ όλα πήγαιναν καλά κάποια, δε λέω ποια (!), ξέχασε ένα βράδυ να ρίξει ταμπλέτες στα σαλιγγάρια και έγινε λες και την ξύρισες. Άμα ζήσει έζησε.

Επίσης, και αυτές οι χελώνες δείχνουν το μίσος τους στο καλαμάκι που χρησιμοποιούμε για να τους δείχνουμε την τροφή τους και το έχουν μαδήσει!

Ελπίζω όλα να πάνε καλά αυτή τη φορά, γιατί δε νομίζω ότι τους λείπει κάτι!

Ακόμα ζητώ να μεταφερθεί το θέμα στα πιράνχας, γιατί αυτές δεν είναι χελώνες! Σε λίγο θα φάνε κι εμάς!

Άμα τα καταφέρω θα ανεβάσω και ένα βίντεο από τον ντεμέκ ντροπαλό να τρώει από το χέρι μου, απλά κάτι έχει πάθει το youtube τώρα ή κάτι κάνω λάθος.
Η καλύτερη φωτογραφική-κάμερα που έχω στην κατοχή μου είναι του κινητού, οπότε ζητώ κατανόηση για τις φωτογραφίες.
-------------------------
Ορίστε και το βίντεο:

BORKED

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη exelix : 19-04-10 στις 15:32 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές