|
Γλυκό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Απίστευτο, Kh συνέχεια 0? Πρώτη φορά το ακούω. Να υποθέσω ότι θα έχεις πολύ χαμηλά επίσης το ΡΗ και την γενική σκληρότητα?
|
#2
|
|||
|
|||
![]()
Γενική είναι καλή, pH > 7.6 (το μέγιστο στο υγρό test είναι το 7.6 και φτάνει στο τέρμα). Υπόστρωμα είχα της sera για φυτά. Τα αφαίρεσα όλα πριν από κάποιους μήνες, αφού τα σαλιγκάρια είχαν γίνει εκατομμύρια! Τώρα δεν έχω υπόστρωμα για φυτά, Έχω ψιλό χαλίκι. έχω ένα 36λιτ + 15 λιτ με τιμές φυσιολογικές (Kh βρύσης - καμιά μείωση) και δεν έχω παρατηρήσει σαλιγκάρια σε αυτά. Λίπανση: υγρή κάθε 7 μέρες.
__________________
|
#3
|
|||
|
|||
![]()
...στο δισκοενυδρειο μου ph-5,5 , kh-0(-1) , gh-1(-2)
![]() Τι ψαρια εχεις στο ενυδρειο σου?Πες μας με τι τεστ μετρας,αν εχεις ξυλα (mangrove π.χ) μεσα στο ενυδρειο. Με τετοια kh ειναι λιγο απιθανο να εχεις ph>7,6 ,κανε ενα τεστ στο νερο δικτυου για επιβεβαιωση ![]() Διαβασε και εδω.
__________________
«Το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρος σοφου» |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Το pH του δικτύου είναι το ίδιο με το pH του ενυδρείου. Επειδή όπως προανέφερα είναι το τεστ μετραει μέχρι ενός σημείου πήγα σε petshopa και κάναμε μετρήσεις σε νερό δικτύου και νερό ενυδρείου.
Έχω ρίζα, έβαλα+κάποια κοχύλια από κάποια λίμνη που βρήκα (μπας και ανέβει η ευλογημένη σκληρότητα) και από ψάρια μου έμειναν κανά δύο guppies, ένα γατόψαρο, έναClown loach,οι ξιφοφόροι και τα πλάτυ απεδήμησαν εις κύριον. τα τεστ που χρησιμοποιώ είναι της api
__________________
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Γιατί όλα μηδέν??? | StelMex | Αρχάριοι γλυκού νερού | 34 | 02-02-09 23:41 |
νιτρικά μηδέν!! | theodosis | Γλυκό νερό - Γενικά | 16 | 28-01-09 00:03 |
Ξεκινώντας απ το απόλυτο μηδέν | sifnos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 24-11-08 10:15 |
Oρατότης... μηδέν ! | filoxenos | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 23 | 21-03-06 22:03 |