|
|
||||
|
||||
![]()
Τραβάει ζόρια το fishbase, για δοκίμασε τώρα πρέπει να ειναι ok.
|
|
||||
|
||||
![]()
Και μόνο με το εσωτερικό φίλτρο δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα(της juwel είναι από τα καλύτερα με μεγάλο όγκο) από τη στιγμή που στρώσει, η επιφάνεια των σφουγγαριών που περιέχει είναι υπεραρκετή ακόμα και για μεγάλη ιχθυοφόρτιση. Βάζουμε εξωτερικό φίλτρο ή καλύτερο βιολογικό υλικό για ακόμα καλύτερα.
Αν δεν θέλεις να ξοδευτείς δεν υπάρχει λόγος, επίσης υπάρχει μετρητής αμμωνίας αν θέλεις να το παρακολουθείς.
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Aφήνεις μόνο ένα μπλε σφουγγάρι στον πάτο και λίγο υαλοβάμβακα πάνω πάνω και το ενδιάμεσο το γεμίζεις με σιποράξ.
|
|
||||
|
||||
![]()
Θα βελτιωνόταν η απόδοση του φίλτρου αν άλλαζα την υπάρχουσα αντλία (600 λίτρα/ώρα) με μια δυνατότερη (1000 λίτρα/ώρα ας πούμε) ή το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο?
|
||||
|
||||
![]()
Την αντλια μην την αλλαξεις αλλιως αν θες να δωσεις 40 ευρω παρε ενα εσωτερικο ή με κατι τις ακομα κοιτα καμια αγγελια απο το φορουμ με εξωτερικα (με ενα 50αρικο μπορεις να βρεις κατι για τα λιτρα σου.
Αν θες να κανεις αναβαθμιση στο εσωτερικο εχει η juwel βιολογικο υλικο τυπου siporax που κανει ειδικα για το φιλτρο σου
|
||||
|
||||
![]()
Η προσωπική μου εμπειρία: κι εγώ με το εσωτερικό ξεκίνησα, και άρχισα να ψάχνομαι για αναβαθμίσεις. Αρχικά άλλαξα τα υλικά σε σιποραξ, μετά πήγα σε εξωτερικό φίλτρο. Μετά από όλα αυτά η γνώμη μου είναι ότι βασικά δε χρειάζεται να το πειράξεις - μια χαρά ειναι και τα υλικά του - εκτός αν πας σε πολύ μεγάλη ιχθυοφόρτιση.
Ένας λόγος να το ξηλώσεις έιναι το αισθητικό θέμα (εγώ γι'αυτό το έβγαλα). Αλλά λάβε υπόψη σου τα εξής: 1. η αντλία του η μαμίσια βγάζει πολύ καλή ροή (δεν έχει σωλήνες και δε χρειάζεται να ανεβάζει το νερό ψηλά όπως το εξωτερικό) την οποία μπορει να μην έχεις με το εξωτερικό. Σαν παράδειγμα: το JBP e900 και το eheim ecco pro 300 μου βγάζουν γύρω στα 400-450λ/ώρα, αρκετά κάτω από τις ονομαστικές τους τιμές (600-700λ/ώρα). Το εσωτερικό της Juwel λέει 600λ/ωρα και βγάζει κάτι πολύ κοντά σε αυτό. 2. Με το εσωτερικό φίλτρο δεν έχεις διαρροές από βανάκια, σωλήνες κλπ. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Μετατροπή σε εσωτερικό φίλτρο! | StelMex | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 8 | 23-11-09 01:07 |
Υλικά για φίλτρο Juwel Compact (εσωτερικό) | xontros | Γλυκό νερό - Γενικά | 41 | 05-02-09 15:14 |
εσωτερικό φίλτρο | pipis | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 5 | 11-07-08 10:57 |
DIY εσωτερικό φίλτρο στο νεο ενυδρειο | Nik25 | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 10 | 16-01-07 22:37 |
CO2 και εσωτερικό φίλτρο | Tolis | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 0 | 15-12-02 04:55 |