|
|
||||
|
||||
![]()
1.μπολι δεν ειναι το νερο μεσα απο το ενυδρειο!ειναι μεσα στο φιλτρο!ειτε πρεπει να στιψει λιγο το σφουγγαρι μεσα σε μια σακουλα και να το ριξεις μεσα στο φιλτρο σου,η αν εχει βιολογικο υλικο να σου δωσει οσο μπορει και να το βαλεις μεσα!
2.με τα ψαρια που εχεις τωρα εισαι σωστα.μην βαλεις αλλα!δεν ταιριαζουν κιολας αφου ειναι κρυουν νερου τα χρυσοψαρα! 3.μαλλον εχεις αμμωνια!καθημερινες αλλαγες νερου μεχρι να βαλεις σωστα μπολι και να στρωσει το ενυδρειο σου!
|
|||
|
|||
![]()
Ωραία..
Παραγγέλνω ΑΜΜΕΣΑ τα τεστ της ΑΡΙ Δεν έχω μέσα γατόψαρα..Και τα χρυσόψαρα που έβαλα το μετάνιωσα αφού μου λέτε πως τα νούμερα δεν είναι καλά.. Οσο για το μπόλι,απλά είπα πως δεν πήρα το φίλτρο του φίλου μου Πήρα από το σφουγγέρι του όμως νερό,βρωμόνερο δλδ αφού το έστιψα.. Αρα είμαι σωστός σε μπόλι.. Απλά δεν ξέρω,επειδή είναι 60αρι το ενυδρείο του σε λειτουργία 2 χρόνια αν πήρα αρκετό.. Οσο αφορά τα γατόψαρα τώρα,είδα ότι είναι ΟΚ για κοινωνικό ενυδρείο.. Η θερμοκρασία του ενυδρείου μου είναι στους 24-25β. Μόλις κάνω για μια βδομάδα συνεχόμενες αλλαγές (20λτρ κάθε μέρα) θα ξαναμετρήσω και παράλληλα μόλις βρώ μπόλι θα ξαναβάλω.. Την αλλαγή σκέφτηκα να την κάνω με αλφαδολάστιχο και εναν κουβά που τον έχω ΜΟΝΟ για το ενυδρείο.. Είναι καλή λύση ή υπάρχει κάτι πιο εύκολο ?? Το καινούριο νερό που θα βάλω,να το ανακατέψω πρώτα με αντιχλώριο ή να το ρίξω αυτούσιο όπως το πάρω από τη βρύση ?? Εδώ έχω ακούσει στον Βόλο το νερό μας είναι μάπα με πολύ αντιχλώριο μέσα ήδη.. Υπάρχει κανά μέλος μας εδώ στο Βόλο να του πάρω μπόλι ?? |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
|||
|
|||
![]()
Aναφέρομαι σε αυτά Corydoras aeneus τα οποία είναι από τα πιο κοινά πλέον
σε κοινωνικά ενυδρεία νομίζω.. Τα έχω δεί με γκάπι-μόλυ-πλάτυ-ξιφοφόρους κτλ σε ενυδρεία φίλων χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής Ισα ίσα που καμμιά φορά τα κυνηγάνε κιόλας τα άλλα ψάρια !!! Περιμένω να μου έρθουν τα Τεστ αμμωνίας που παρήγγειλα πάντως Εκανα και 3 αλλαγές νερού επί καθημερινής βάσεως.. Αντε να δούμε.. Τα χρυσόψαρα μετά από 3 μέρες άρχισαν να αφοδεύουν.. Τα κόπρανα είναι καφέ ανοιχτό και καμμιά φορά καφέ-ασπρο-καφέ !!! Τα ταίζω κάθε μέρα από λίγο (όσο μπορούν να φάνε μέσα σε 3') Το υπολόγισα και πλέον το ρίχνω με το μάτι.. Καλά κάνω ή να τα ταίζω πιο αραιά ?? Ενας φίλος μου είπε πως ταίζει τα δικά του 10ψάρια περίπου μικρόσωμα 4-5 flakes τα οποία τα θρυμματίζει στα χέρια του και μετά τα πετάει μέσα.. Μπας και τα ψοφήσει ?? 'Η εγώ τα παραταίζω ?? Το pH του νερού μου είναι περίπου στο 7,5-7,8 οριακά πλέον Υ.Γ. Γιατί κάποιοι ρίχνουν ΑΛΑΤΙ μέσα στο ενυδρείο ? Υπάρχει κάποιος λόγος ? Μου είπανε να ρίξω κι εγώ και τους κορόιδευα !! |
|
||||
|
||||
![]()
To αλατι ειναι κατι καλο για τα γκαπακια και τα μολυ! Αλλα σε μεγαλες συγκεντρωσεις δεν το ανεχονται τα κορυ! Τα οποια κορυ θελουν πιο μαλακό νερο! Το οτι επιβιωνουν δεν σημαινει οτι ειναι και καλα κιολας! Επισης "θελουν" αμμο στο βυθο γιατι με το χαλικι τραυματιζουν τα μουστακια τους! Ακομα πιο σημαντικο ειναι οτι τα κορυ ειναι τροπικα ψαρια ενω τα χρυσοψαρα ειναι "κρυου" νερου δεν ταιριαζουν σε θερμοκρασιες δηλαδη!
Οσο για τη τροφη να ριχνεις τοσο ωστε να μην μενει χωρις να εχει φαγωθει γιατι μετα επιβαρυνει το νερο ακομα πιο πολυ! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ενα εχω να πω εγω.τα αρθρα των αρχαριων ειναι τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ ''υπομνηματα'' για πληροφοριες εδω μεσα
![]() Χωρις να θελω να προσβαλω τα υπομνηματα φυσικα φυσικα τα οποια ειναι καταπληκτικα. Απλα τα αρθρα των αρχαριων σχεδον παντα θ δωσουν καινουριες πληροφοριες.(Σε αρχαριους σαν κ μενα) |
|
|||
|
|||
![]()
Οπως σας είπα πήρα Τεστ αμμωνίας αλλά της ΤΕΤRA τελικά..
Εκανα προ ολίγου το τεστ όπως λένε ακριβώς οι οδηγίες και μου έβγαλε στον μετρητή ότι έχω 0mg/l Ηταν κάτω κάτω στο κίτρινο.. Τα υπόλοιπα τα πόσταρα πιο πάνω.. Πώς το βλέπετε τώρα το ενυδρείο ?? Εκανα μετά τη μέτρηση πάλι μία αλλαγή νερού 30λτ στα 120λτ.. Να βάλω μέσα ψαράκια ή πρέπει να φτιαξω κάτι ακόμα ?? Αύριο θα ξανακάνω ακόμα μία μέτρηση σε όλα με τα στικάκια + μία μέτρηση αμμωνίας.. Θα ξαναποστάρω αποτελέσματα !!! |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά! | Maverick | Bettas | 9 | 09-01-10 02:54 |
Καλή χρονιά σε όλους | Hasky | Ασθένειες - Θεραπείες γλυκού νερού | 1 | 04-01-08 14:22 |
Καλή αρχή!!!! | MiziGr | Φωτογραφία - Τεχνικά θέματα | 8 | 31-03-07 01:03 |