|
Θαλασσινό νερό - Γενικά Οτι δεν εμπίπτει στις εξειδικευμένες κατηγορίες. |
![]() |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|
||||
|
||||
![]()
Και οι 2 αθόρυβες ήταν
![]()
|
||||
|
||||
![]() Επειδή πάει να γίνει σαν το ανέκδοτο με την άσπρη και την μαύρη αγελάδα ![]() ![]() 50.000 ώ δηλ. 5,7 χρόνια ; και μετά τι ; Και κάτι ακόμα , θέλω να έχω μαύρο φόντο και χρησιμοποιούσα χαρτόνι που το άλλαζα κάθε χρόνο. Τώρα όμως με το σκιμμερ στην πλάτη του ενυδρείου χαρτί δεν παίζει . Τι να κάνω , να πάρω μαύρο πλέξι και τι πάχος ώστε να μην επηρεάζονται οι μαγνήτες των αντλιών ; Τι να πρωτοθυμηθώ... θέλω η προετοιμασία του νερού των αλλαγών να γίνεται σε γυάλινο δοχείο διαστάσεων περίπου 40 Χ 40 Χ 40 δηλ. να παίρνει 50 λίτρα , μία αντλία και θερμοστάτη. Μπορώ να χρησιμοποιώ το ίδιο δοχείο και για αναπλήρωση την οποία απλά θα ακυρώνω όταν ετοιμάζω νερό για αλλαγή. Βασικά το πρόβλημα που βλέπω είναι το θαλασσινό νερό που θα μένει στον πάτο. Μπορούμε με ειδική κατασκευή του δοχείου όπως κλίση στον πάτο να πετύχουμε να μένει ποσότητα νερού που δεν θα επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του νερού της αναπλήρωσης ; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
|
||||
|
||||
![]()
Ωραία , κρίνω και προχωρώ ελπίζω από βδομάδα σε κάποιες αγορές.
Έχω βαρέλι 70 λίτρα αλλά ο μόνος διαθέσιμος χώρος είναι το μπάνιο και τώρα με μπρίζες από θερμαντήρα και κυκλοφορητή στο μπάνιο με τα παιδιά δεν λέει. Θα δώ μήπως χωρέσω κι ένα μικρότερο για την αναπλήρωση και μόνο σε περίπτωση καλοκαιρινών διακοπών να καθαρίζω καλά το μεγάλο και να το χρησιμοποιώ για αναπλήρωση. |
|
||||
|
||||
![]()
με τοσες ωρες ζωης αν καις το φωτιστικο 10 ωρες τη μερα...13 χρονια
αν το καις 12ωρο....11 χρονια.... ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Είμαι στην άχαρη φάση να περιμένω τις παραγγελίες μου που είναι καθ' οδόν . Δεν έχω κάνει ακόμα κάτι για αλάτια και πρόσθετα. Πείτε μου τι θα χρειαστώ , ειδικά για τα πρόσθετα .
Επίσης παρακαλώ μία καθοδήγηση για το πως να κινηθώ με το θέμα ζωντανού βράχου δηλ. από που να ψάξω να πάρω και σε τι μεγέθη να είναι αυτός ώστε να διευκολύνει το aquascape σε ένα ενυδρείο 100 Χ 50 Χ 50 , ας πάρουμε για μέτρο μια ανδρική γροθιά ![]() Σκέφτομαι να βάλλω αρχικά μόνο τον βράχο μέχρι να αποφασίσω για την τελική του θέση και αργότερα να προσθέσω 2 εκ. αραγωνίτη. |
|
||||
|
||||
![]()
Απο πρόσθετα θα χρειαστείς για αρχή μόνο Kh buffer (πχ http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=641)αργότερα όταν και αν βάλεις κοράλια συζητάμε για ασβέστιο , μαγνήσιο ιωδίνη κτλ!
Για βράχο τώρα θα σου πρότεινα, αν έχεις υπομονή, να πάρεις ψόφιο ο οποίος θα ζωντανέψει με τον καιρό.Αλλιώς αν θές ζωντανό θα πάρεις καμια 10-15 κιλά base rock (δλδ χοντροκομμένα κομμάτια για βάση) και άλλα τόσα plates ώστε να φτιάξεις εξέδρες για τα κοράλια σου!Προσοχή όμως καθώς ο ζωντανός βράχος κρύβει εκπλήξεις συνήθως δυσάρεστες ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ψόφιο που θα βρώ γιατί στα καταστήματα εδώ που ψιλοείδα δεν βρήκα.
Πόσο καιρό θέλει να ζωντανέψει αν πάνε όλα καλά ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Νέο ξεκίνημα... | stefan | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 136 | 29-03-10 13:48 |
Ξεκίνημα.. | vega | Θαλασσινό νερό - Γενικά | 1 | 22-12-07 08:07 |
Νέο Ξεκίνημα !!! | gnostos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 16 | 23-09-07 23:11 |
Νέο ξεκίνημα | AXEL | Αρχάριοι γλυκού νερού | 3 | 17-01-07 20:35 |