Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Επιστροφή   Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου > Χρυσόψαρα > Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 21-01-10, 20:57
Το avatar του χρήστη kingrim
kingrim Ο χρήστης kingrim δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην kingrim
Προεπιλογή

υπαρχουν ψαρια (χρυσοψαρα που ζουν/επιβιωνουν σε γιαλες 10λ για χρονια και δεν μπορουν αν ζησουν σε ενυδρειο για 2 μηνες)
και λεω να κανουμε συζητηση οχι να λεμε αυτο φταιει και να μην ακουμε τπτ αλλο οσο για το ick το εχω ψαξει πολυ και δεν ειναι τοσο απλο οσο νομιζεις

2ον δεν εχουμε ξεκαθαρισει αν ειναι ick/ασθενεια/τραυματισμος/υπερπλυθησμος(αμμωνια) και καποιοι οχι απλα ειναι απολυτοι αλλα λενε και ενα καρο εξυπναδες

καλτς ή uv στο ick βοηθαει μονο στην φαση του κυκλου ζωης του ick που πεφτει απο το ψαρι και ψαχνει ενα μερος να αναπαραχθει
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-01-10, 21:02
Το avatar του χρήστη yannakis
yannakis Ο χρήστης yannakis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

ζητας να σε συμβουλεσουν για μια απορια σου!ο καθενας λοιπον λεει την αποψη του!πρεπει να την σεβαστεις!αν ηξερες απο την αρχη τι φταιει και τι οχι να μην εγραφες εδω περα..δεν μπορω να σε καταλαβω.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-01-10, 21:19
Senior Member

Προεπιλογή

yiannaki δεν λέω ότι ξέρω τι φταίει,αλλά δεν μπορώ να ακούω ένα ξερό φταίει ο υπερπληθυσμός κάτσε βλέπε να ψοφάμε τα ψαρια.

λες ότι φταίει ο υπερπληθυσμός δώσε επιχειρήματα άκου τις προτάσεις του άλλου και να βγάλουμε ένα συμπέρασμα.
εδω δεν γίνεται συζήτηση δική γίνεται επειδή έχω 7 χρυσόψαρα χωρίς να κοιτάμε ΤΠΤ αλλο<
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-01-10, 21:19
Το avatar του χρήστη Γιώργος Κ
Γιώργος Κ Ο χρήστης Γιώργος Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Δισκοπαθής

Περιοχή: Κολωνός
Send a message via Skype™ to Γιώργος Κ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kingrim Εμφάνιση μηνυμάτων
υπαρχουν ψαρια (χρυσοψαρα που ζουν/επιβιωνουν σε γιαλες 10λ για χρονια και δεν μπορουν αν ζησουν σε ενυδρειο για 2 μηνες)
και λεω να κανουμε συζητηση οχι να λεμε αυτο φταιει και να μην ακουμε τπτ αλλο οσο για το ick το εχω ψαξει πολυ και δεν ειναι τοσο απλο οσο νομιζεις

2ον δεν εχουμε ξεκαθαρισει αν ειναι ick/ασθενεια/τραυματισμος/υπερπλυθησμος(αμμωνια) και καποιοι οχι απλα ειναι απολυτοι αλλα λενε και ενα καρο εξυπναδες

καλτς ή uv στο ick βοηθαει μονο στην φαση του κυκλου ζωης του ick που πεφτει απο το ψαρι και ψαχνει ενα μερος να αναπαραχθει
Αν νομιζεις οτι λενε εξυπναδες ολοι γιατι ρωτας εξ αρχης?
Αν πιστευεις οτι τα κανεις ολα σωστα γιατι εχεις λαθος αποτελεσματα ?... Δεν ασχολουμαι αλλο ... καληνυχτα και κριμα για τα ψαρακια ...

Gab at Facebook:
https://www.facebook.com/GreekAquaristsBoards/
https://www.facebook.com/groups/GreekAquaristsBoards/
Knowledge is having the right answer
Intelligence is asking the right question
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-01-10, 21:38
Senior Member

Προεπιλογή

Kleovoulos: Φίλε μου σε 100 λίτρα 7 χρυσόψαρα? (χωρις κανενα αλλο σχολιο)

γεοργαρασκ: Πες στο και στα ψαρια σου αυτο που υποφερουν!
Τι θελεις να σου πω?? Αυτο νομιζω ειναι το προβλημα! Απο εκει και περα κανε οτι νομιζεις! Με τσαντισες! (ωραιο επικοδομιτικο σχολιο πες το στα ψαρια σου..... λες και εισαι ο μονος φιλοζωος)
ο ιδιος: καληνυχτα και κριμα για τα ψαρακια ... (κριμα που δεν κανουμε συζητηση)

ο ιδιος: Γιατι ψαχνεις φαντασματα ??? (μια προταση εκανα)

fishme1: αν βαριεσαι να αλλαξεις νερο μην ζητας βοηθεια βλεπε τα απλα να πεθαινουν εσυ φταις (δεν βαριεμαι κανω μετρησεις και βλεπω οτι δεν εχουν ανεβει τα No2 no3 για αμμωνια θα δω σημερα αλλα και παλι το σχολιο ηταν βοηθητικο.....)

γιαννακις: αν ηξερες απο την αρχη τι φταιει και τι οχι να μην εγραφες εδω περα (δεν ξερω ψαχνω ακομα και θελω να ακουσω και αλλες προτασεις το να μην εγραφα εδω επισεις ειναι ένα σχολιο που θα βοηθουσε πολυ.....)

εδω υποτίθεται οτι λεμε την αποψη μας ακουμε επιχειρήματα διαφωνούμε και βρισκουμε λυση δεν σχολιαζουμε τον αλλον λες και δεν ενδιαφερεται/η λεμε τις παραπανω εξυπναδες για να δειξουμε ότι αγαπαμε παραπανω τα ψαρια εαν δεν με ενοιαζε θα περιμενα να ψοφησουν θα εδινα 10ε και θα έπαιρνα άλλα
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-01-10, 21:41
Το avatar του χρήστη yannakis
yannakis Ο χρήστης yannakis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

φυσικα και λεμε αποψεις!ο αλλος ειπε την αποψη σου!εσυ ειχες τελειως ειρωνικη διαθεση!μπορουσες απο την αρχη να πεις παιδια κατανοω που λετε για τον υπερπλυθησμο αλλα μπορειτε να επιχειρηματολογησετε η να μου εξηγησετε καλυτερα??και εστω αν δεν ειχες ειρωνικη διαθεση ξερεις οτι ο γραπτος λογος παρεξηγειται οποτε καλμαρε λιγο..

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-01-10, 21:50
Δισκοπαθής

Προεπιλογή

Μα ολοι σου λενε τι φταιει και εσυ λες τα δικα σου!
Εσυ θες να το συζητησουμε η να σωσεις τα ψαρακια σου?
Για να εχεις προβληματα κατι ειναι λαθος! Ολοι στο λενε αυτο το λαθος καθως και το τι πρεπει να κανεις!
Μετρα αμμωνια, κανε συχνες αλλαγες, φροντισε να τα μεταφερεις συντομα στη λιμνη!! Απλα .-
Δεν υπαρχει καμια εξυπναδα σε ολα αυτα ...

Gab at Facebook:
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-01-10, 21:54
Senior Member

Προεπιλογή

αμμωνια 0 σε αυτα που λες τωρα δεν υπαρχει καμια εξυπναδα.σε αυτα ομως που σου επισημανα πριν υπαρχει.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-01-10, 21:58
Δισκοπαθής

Προεπιλογή

Σου εγραψα παραπανω τι σε συμβουλευω να κανεις !

Gab at Facebook:
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-01-10, 13:15
Το avatar του χρήστη potami
potami Ο χρήστης potami δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Προεπιλογή

τελικα το ψαρι γιατι εχασε το ματι του; (και δικια μου απορια )
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 24-01-10, 21:45
Το avatar του χρήστη evita
evita Ο χρήστης evita δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Ηρακλειο Κρητης
Προεπιλογή

ισως αυτο που θα σου πω ειναι βλακεια αλλα παλιότερα ειχα ενα 35 ενυδρειο με 2 Bubble Eye goldfish αυτα που κατω απο τα ματια τους εχουν φουσκες....μια μερα σηκωνομαι κ βλέπω οτι το ενα ψαρακι ειχε κολλησει στο φίλτρο με αποτελεσμα να σκασει η μια φουσκαλιτσα του.... ειμαι εντελως ασχετη απο ψαρια τωρα προσπαθω να μαθω και εγω.... απλα σ στελνω την προσωπικη εμπειρια που ειχα για να ψαξεις μηπως συνεβει κατι αναλογο κ με το δικο σου
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 25-01-10, 00:06
Senior Member

Προεπιλογή

panos/andros εχεις δικιο για την ταχυτητα ειναι προβλημα...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 21-01-10, 21:48
Senior Member

Προεπιλογή

μολις εγινε μετρηση no3 no4 και ειναι 0 ακουω τα σχολια σας (ευχαριστω τον bokosta που μου δανεισε το τεστ)

γιαννακη επειδη ο γραπτος λογος παρεξηγειτε ευκολα οπως λες ας προσεχουμε ολοι τι λεμε ιδικα οταν ο αλλος εχει το προβλημα οσο για το ειρωνικος μπορεις να μου πεις που σου φανηκα ειρωνικος γιατι δεν ειχα καμια τετοια διαθεση
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 22-01-10, 02:10
Το avatar του χρήστη theodor72
theodor72 Ο χρήστης theodor72 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Καλαμαριά/Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Καλά από τον bokostas πήρες τεστάκια; Τι του χάρισες για αντάλαγμα;

Πέρα από την πλάκα... Η μέτρηση μηδενικής αμμωνίας με εκπλήσει. Με ποιό τεστ έκανες την μέτρηση; Τα τεστ τις sera να ξέρεις δεν θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόπιστα, ιδίως της αμμωνίας. Κάπου διάβασα οτι έδειχνε μηδέν σε καθαρή αμμωνία . Πάντως επανέλαβε την μέτρηση και δες μήπως έχει λήξει το τεστ.

Πες μας λοιπόν λίγα πραγματάκια ακόμα, για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα :

Γράφεις 7 χρυσόψαρα. Τι είδους χρυσόψαρα και τι μεγέθους περίπου;

Τι φίλτρο-φίλτρα έχεις και με τι βιολογικό υλικό;

Μήπως έχεις αιχμηρό διάκοσμο στο ενυδρείο σου;

Γνωρίζεις αν το exit καταστρέφει ή όχι την βιολογιά σου;

Μπορείς να ανεβάσεις κάποια φωτογραφία του ψαριού και του ενυδρείου σου;

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kingrim Εμφάνιση μηνυμάτων
υπαρχουν ψαρια (χρυσοψαρα που ζουν/επιβιωνουν σε γιαλες 10λ για χρονια τα περισσότερα ζουν στις γυάλες από λίγες μέρες ως μερικούς μήνες. Και μιλάμε για ένα ψάρι που και ανθεκτικό είναι και σε κανονικές συνθήκες ζεί πάρα πολλά χρόνια. Νομίζω πάνω από 20 πραγματικά απόρω με αυτή σου την άποψη και δεν μπορουν αν ζησουν σε ενυδρειο για 2 μηνες) ίσως να μπορούν να επιβιώσουν, αλλά όχι με μια αλλαγή νερου στις 15 ημέρες. Δηλαδή αν τα είχες σε 200 λίτρα, θα άλλαζες νερό μια φορά το μήνα;
και λεω να κανουμε συζητηση οχι να λεμε αυτο φταιει και να μην ακουμε τπτ αλλο οσο για το ick το εχω ψαξει πολυ και δεν ειναι τοσο απλο οσο νομιζεις αν το προλάβεις έγκαιρα και με καλές συνθηκές ακόμα και μόνο η αυξηση της θερμοκρασίας μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Βέβαια εδώ μιλάμε για ψάρια κρύου νερού και ίσως το φάρμακο να είναι απαραίτητο. Δεν το γνωρίζω. Πάντως δεν είναι από τις ζόρικες ασθένειες

καλτς ή uv στο ick βοηθαει μονο στην φαση του κυκλου ζωης του ick που πεφτει απο το ψαρι και ψαχνει ενα μερος να αναπαραχθει όλα τα φάρμακα αυτό κάνουν. Μόνο τότε μπορούν να εξουδετερώσουν το παράσιτο. Δεν έχω ακουσει ποτέ πως η uv μπορεί να βοηθήσει στην θεραπεία του ick. Έχεις κανένα link;
Αφού ασχολείσε με χρυσόψαρα και έχεις σκοπό να φτιάξεις και λίμνη, πρέπει να γνωρίζεις πως δεν ζουν όλα τα χρυσόψαρα στις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατουν στην Ελλάδα. Όσον αφορά το Black Μοοre μάλλον δεν κάνει για λίμνη και με ένα πρόχειρο ψάξιμο βρήκα ότι συνιστούν κατ' ελάχιστον 40 λίτρα ανά ψάρι.

Εσύ ποιά θεωρείς ότι είναι τα ελάχιστα λίτρα που θα πρέπει να δίνουμε σε ένα χρυσόψαρο;

Διάβασε λίγο και αυτά τα αποσπάσματα :

...Κανένα ενυδρείο μικρότερο από 100 λίτρα (καθαρό νερό) δεν είναι κατάλληλο για να κρατάμε χρυσόψαρα. Σε ένα τέτοιο ενυδρείο μπορούμε να βάλουμε μέχρι 3 ψάρια, αφού πρέπει να τα κρατάμε σε ομάδα. Όσο πιο μεγάλο είναι φυσικά το ενυδρείο, τόσο καλύτερα για αυτά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε βέβαια ότι και τα είδη όπως τα oranda μεγαλώνουν το ίδιο πολύ με τα κοινά χρυσόψαρα...

...Υπάρχει η εντύπωση ότι τα χρυσόψαρα βρωμίζουν το νερό πιο πολύ από τα άλλα ψάρια και γι αυτό χρειάζονται πιο ισχυρό φιλτράρισμα. Αυτό είναι ένας μύθος που ξεκινάει από την συνήθεια να βάζουν οι πιο πολλοί, περισσότερα ψάρια σε ένα ενυδρείο από ότι θα έπρεπε και από το γεγονός ότι συνήθως τα κρατούν σε μεγαλύτερες από ότι πρέπει θερμοκρασίες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα χρυσόψαρα μεγαλώνουν πολύ και άρα χρειάζονται μεγάλο ενυδρείο και βέβαια περιορισμένο αριθμό ψαριών. Το ίδιο ισχύει και για άλλα είδη όπως τα Όσκαρ. Κανένας δεν μπαίνει στην ιδέα να βάλει σε ένα ενυδρείο 80 λίτρων 7-8 Όσκαρ, αλλά πολλοί το κάνουν με τα χρυσόψαρα!!! Αφού πρόκειται για ψάρι που δεν θέλει ψηλές θερμοκρασίες, όταν το κρατάμε στους 25-26 C ο μεταβολισμός τους είναι πολύ έντονος και άρα τρώνε πολύ και φυσικά αντίστοιχα πολλά είναι και τα απόβλητά τους. Ένα καλό εξωτερικό φίλτρο ή ένα φίλτρο τύπου Αμβούργου, είναι αρκετό για να υποστηρίξει ένα σωστό ενυδρείο με χρυσόψαρα...

πηγή : http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/goldfish.htm
μπερδεύω το τζουκ μποξ με τη λατέρνα.
πάνω απ του τάφου μου το κυπαρίσσι
μαύρη χελώνα με έχει κατουρήσει
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Δικαιώματα - Επιλογές