|
|
||||
|
||||
![]()
μπορεί να γίνει παραγγελία από κίνα . τα έχουν τσάμπα . το συγκεκριμένο από κίνα κάνει 3 ευρώ .
|
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
αν ψαξετε λιγο καλητερα θα βρειτε.... που να τρεχετε στην κινα ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Θελω να κανω μια προταση .Να γινει ενα sticky με τον φωτισμο led μια που πιστευω ειναι ενα θεμα που μας απασχολει ολους και το κυριοτερο αν βγαλουμε ακρη εχουμα τεραστια οικονομια.
|
||||
|
||||
![]()
MR16 AC/DC12V 4W
4 watt είναι παλικάρια όχι 400 . |
|
||||
|
||||
![]()
απο το σαιτ του πωλητη
=======100 spot LED ίδιας απόδοσης έχουν κατανάλωση μόνο 4 Χ 100 = 400W! και παράλληλα δεν θερμαίνονται !======== εκτος αν 1 σποτ = 100 λεντ |
|
||||
|
||||
![]()
Η ερωτηση εγινε και παραπάνω αλλά επειδη με καιει και μενα..
![]() Ξέρει κάποιος τα βατ των λεντ σε πόσα βατ φθορισμού αναλογούν? Δηλαδή αν λέμε οτι χοντρικά σε ένα ελαφρώς φυτεμένο χρειάζεσαι 0.5w/λιτρο με λάμπες φθορίου,το αντιστοιχο φως σε λεντ πόσο ειναι? ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
fishme1 στο site δινει ενα παραδειγμα και λεει:
Το καθε spot καιει 4 W. αν σε ενα χωρο εχεις 100 spot αλογονου τα οποια καινε 35W τοτε καταναλωνεις 3500W. Αν ομως βαλεις 100 spot led τοτε εχεις 4*100W = 400 W!!!! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
... είναι αναμφισβήτη άρα υπάρχει μεγάλη οικονομική και περιβαλλοντική ωφέλεια. Σίγουρα θα στραφούμε όλοι αργά ή γρήγορα σ αυτή την τεχνολογία.
Τα ερωτήματα όμως που θα πρέπει να απαντηθούν (έχουν τεθεί και παραπάνω) για να μπορέσει κάποιος να προχωρήσει σε αντικατάσταση των T5 φωτιστικών παραμένουν: Πόσα βατ/λίτρο φωτισμού led χρειαζόμαστε για να διατηρήσουμε την αναλογία πχ 0,5 βατ/λίτρο. Η αντιστοιχεία που αναφέρει το σάιτ (και ο Neoklis), 10 βατ φθωρισμού προς 1 βατ led, μοιάζει απλώς αριθμητική, χωρίς να βασίζεται σε μετρήσεις του πραγματικού φωτισμού. Επίσης τι γίνεται με τους βαθμούς Kelvin; Υπάρχει φωτισμός led σε Kelvin για φυτεμένα ενυδρεία ή πορευόμαστε με το warm white μέχρι να βγάλουν κάτι πιο εξειδικευμένο; Περιμένουμε με αγωνία τους έχοντες τεχνικές γνώσεις ή/και εργαλεία μέτρησης (φωτόμετρα κλπ) να μας δώσουν τα φώτα τους για να προχωρήσουμε σε αντικατάσταση! |
|
|||
|
|||
![]()
Ένα τέστ υπάρχει σ' αυτή την ανακοίνωση:
http://www.fish-street.com/fish_stre...hting_in_china |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Οσο για τα kelvin επειδη εχω στα χερια μου καταλογο με led υπαρχουν 3 "χρωματισμοι" kelvin τουλαχιστον στον καταλογο και οχι μονο warm. Τι χρειαζομαστε για να κανουμε σωστα τις μετρησεις? Πια εργαλεια?
|
||||
|
||||
![]()
Δηλαδή για αν καταλάβω, ένα σποτ αλογόνου αποδίδει ίδια ισχύ με ένα σποτ λεντ;
|
|
||||
|
||||
![]()
παιδια εγω εκανα εναν απλο χοντρικο υπολογισμο πως με 200 ευρω μπορω να εχω 84w led φως. οκ μεχρι εδω, αν το βαλω και το μετρισω με ποσα βατ φθοριου θα συγγρινοταν η φωτηνοτητα τους?
ρωταω γιατι ειμαι σε φαση να δωσω 200 χοντρικα ευρω για 2 glo απο 2*54w. και θα εχω 216w με αποδοση 0,5w ανα λιτρο και καταναλωση ρευματος (αστα να πανε...) γι'αυτο και ψαχνωμαι.... |
|
||||
|
||||
![]()
Αυτό που λέει (αν και το έγραψε ανάποδα ο Νεόκλας) είναι ότι το σπότ αλογόνου που έχει κατανάλωση 35watts αποδίδει το ίδιο φως με ένα σποτ-led κατανάλωσης 4watts.
|
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
εχει κανεις?? | Πάνος | Ψάρια για δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) | 11 | 17-02-10 00:30 |
το εχει κανεις ? | imichal | Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού | 16 | 17-11-08 22:03 |
ξερει κανεις??? | thanasis76 | Γατόψαρα Ν. Αμερικής | 21 | 29-11-07 16:07 |
Ξερει κανεις... | targas21 | Φυτεμένα Ενυδρεία Γενικά | 1 | 04-02-05 06:52 |