|
|
||||
|
||||
![]()
ή τηλεκαρτα ή παραδεισος για σαλιγγαρια και γλυφτες
|
|
|||
|
|||
![]()
... Α!, εσύ με τέτοια παραγωγή co2 πας για...υψηλών απαιτήσεων!!!.....
Για αυτό όμως σου τελειώνει τόσο γρήγορα...(ή μου κρατάει περισσότερο, όπως θές!!). Θα το τιμήσω παιδιά το κόλπο σας με την τηλεκάρτα δεν το ήξερα.. Τα σαλιγκάρια τα σκέφτομαι εδώ και καιρό, νομίζω όμως θα χρειαστεί να ρίχνω και λίγο ασβέστιο γιατί είχα δεί κατι τρελές σκληρότητες( για μένα που έχω 4-5) στο φόρουμ σχετικα με αυτά... Στο μεταξύ είδα ένα σλιγκάρι μέσα κονικό σαν αυτά της θάλασσας, είναι στα φύλλα 2-3 μέρες αλλα δεν τα δαγκώνει..Μου έκανε εντύπωση γιατί όποιο φυτό μπήκε μέσα το είχα περάσει απο υπερμαγγανικό κάλιο και δεν περίμενα οτι θα υπήρχε περίπτωση να επιβιώσει σαλιγκάρι!!..Οι πέτρες απο ακουαφόρτε, τα ξύλα απο βραστό νερό,αν επιβίωσε απο όλα αυτά ,αυτο κανονικά σε λίγο πρέπει να αρχίσει να μου τρώει τα...τζάμια!!!! γλύφτες δε με αφήνει να πάρω ο Γιώργος είμαι οκ απο πληθυσμό... ¶σε μήπως μπορέσω αργότερα και βάλω κανένα...γαριδάκι!!!!! Η καφέ άλγη την έκανε( σε πολύ μεγάλο βαθμό), έχω ίχνη bga (στη τζάβα μοςς) και λίγο τριχοειδή σε μερικά φυλλα που είναι στην επιφάνεια του νερού.... Αυτή την εβδομάδα επιτέλους το ph δε με σύγχισε, με την προσθήκη 2ου μπιτονιού με διοξείδιο είχα μέτρηση 6,8 ΠΡΙΝ την αλλαγή με απιονισμένο (που μου ρίχνει 0,2) και την προσθήκη φρέσκιας τύρφης ....(ΟΛΕ!!!!!!!!!!) |
|
||||
|
||||
![]()
αν εβαλες ψαρι με το ελαχιστο νερο που αναγκαστικα εριξες μπορει να μπηκε αυγο
|
|
|||
|
|||
![]()
...μια ερωτησούλα ακόμα παιδιά, γενικά απο οτι έχω διαβάσει τα βυθόψαρα- γατόψαρα(?), είναι ομαδικό είδος...
Ειδικά όμως, υπάρχουν είδη που ζούν κατα μόνας ή σε ζευγάρια και στη φύση αλλα και στο ενυδρείο????????? |
|
||||
|
||||
![]()
Tα κορυ εννοεις? Ναι πρεπει να ειναι σε ομαδες!! Αλλα πρεπει να εχουμε αμμο στο βυθο!!
Γατοψαρα ειναι και οι πλεκο ... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
α, οκ. Ενοούσα γενικά ότι ζεί και περιφέρεται κατα κύριο λόγο στο βυθό......
|
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μια πολύ συγκεκριμένη ερώτηση σε άτομα που γνωρίζουν.
Αφορά το απιονισμένο νερό. Απο όσα διαβάζω εδώ και πολύ καιρο , γενικά κρατάω 2 βασικά σημεία. Α) οτι δεν είναι νερό στο οποίο μπορεί να ζήσει οργανισμός. Β) γίνεται όμως με την προσθήκη κάποιων στοιχείων που βρίσκονται ΚΑΙ στις τροφές. ΕΡΩΤΗΣΗ Το ενυδρείο μου έχει γεμίσει με νερό βρύσης και έκτοτε(εδώ και τρείς μήνες) οι αλλαγές γίνονται ΜΟΝΟ με απιονισμένο σε μια προσπάθεια να πετύχω συγκεκριμένες παραμέτρους. ΔΕΝ χρησιμοποιώ ΚΑΝΕΝΑ συμπλήρωμα για το νερό γιατί έχω σχηματίσει την εντύπωση απο οτι έχω καταλάβει οτι οι τροφές που ρίχνω πρωί- βράδυ , το γενικό λίπασμα και τα συμπληρωματικά λιπάσματα και nitrogen όπως και η χρήση τύρφης στο φίλτρο, αναπληρώνουν επαρκώς αυτά που λείπουν... Με ανησυχισε όμως το εξής " ΤΥΧΑΙΟ" γεγονός. Πήρα 3 μηλοσαλίγκαρα με σκοπό να τα κρατήσω κάποιο διάστημα και μετά θα τα χάριζα άν δεν πρόκοβαν λόγω έλλειψης σκληρότητας στο νερού. Και τα 3 λοιπόν ψόφησαν εντός 15-20 ημερών περίπου 1-2 24άωρα μετά απο τις αλλαγές νερού (30% και σωστή θερμοκρασία), σε συνθήκες χωρις ΝΟ2 και ΝΗ4, με ΝΟ3 =15, Gh=6, Kh=5, Ph= 6,8 ( πρίν την αλλαγή νερού). Μήπως αυτό είναι προμύνημα για το νερό και πρέπει να προσθέσω κάτι συγκεκριμένο πρίν έχουμε...και άλλα??????????? Υ.γ. μία δόση εξέλ με την αλλαγή νερού και μία στα μέσα της εβδομάδας. |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Είμαι νέος, ξεκινάω σήμερα... ελπίζω σωστά | Paminos | Αρχάριοι γλυκού νερού | 12 | 28-04-09 23:03 |
Επιτέλους!!! | Alusa | Χρυσόψαρα | 4 | 09-01-08 14:56 |
Επιτέλους | johnny98130 | Δίσκοι | 9 | 04-09-03 15:45 |