|
|
||||
|
||||
![]()
Γι αυτό χρειάζεται ένας σαμάνος
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Θαυμάσιες φωτογραφίες και ιδιαιτέρως κατανοητό κείμενο .
Εν ολίγοις, εξαιρετικό άρθρο. |
|
|||
|
|||
![]()
Τα θερμα μου συγχαρητηρια!
|
|
||||
|
||||
![]()
Μπράβο φιλαράκι το άρθρο σου ήρθε τη κατάλληλη στιγμή. Αυτό τον καιρό σκεφτόμουν να ασχοληθώ με αναπαραγωγή αυτών των πολύ όμορφων ψαριών και πάνω που ήμουν έτοιμος να ξεκηνήσω το ψάξιμο εμφανήστικε το άρθρο και είναι πολύ κατανοητό που ακόμα και εγώ, ( άσχετος ), ίσως να τα καταφέρω.
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
απλα απιστευτο το αρθρο~!απολυτα κατανοητο...μεχρι σε σημειο που με εκανε να πιστεψω οτι κ γω...(καινουργιος στο χωρο) μπορω να το επιχειρισω!
σιγουρα ομως θελει πολυ ακομη διαβασμα κ υπομονη!!! συγχαρητηρια φιλε! |
|
|||
|
|||
![]()
πολύ καλό το άρθρο σου και πολύ κατανοητό. Βέβαια έχω μια απορία αν θα μπορούσες να μου την λύσεις. στο χώρο του σπιτιού πως κάνεις αποκελυφοποίηση της αρτέμιας? τι διαδικσία ακολουθείς? ποσοστό εκκολαψιμότητας των κύστεων της αρτέμιας γνωρίζεις? σήμερα έβαλα τον πρώτο μου μονομάχο σε ενυδρείο των 13 λίτρων ενας μικρούλης αρσενικός και σκέφτομαι σε κάποια φάση να αναβαθμίσω το ενυδρείο σε μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο και να ξεκινήσω την πρώτη μου αναπαραγωγή. αν θα μπορούσες να με διαφωτίσεις θα σου ήμουν ευγνώμων πολύ!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ! Απ'ό,τι κατάλαβα, αυτό που με ρωτάς είναι πως γίνεται η "εκκόλαψη" Artemia (δηλαδή από ξηρές κύστες-αβγά να καλλιεργούμε ζωντανούς ναυπλίους) και όχι "αποκελύφωση" που κανονικά είναι η διαδικασία με την οποία αφαιρούμε το εξωτερικό σκληρό περίβλημα των ξηρών κύστεων ώστε είτε να τις καλλιεργούμε με καλύτερα ποσοστά εκκόλαψης είτε να τις ταΐζουμε απ' ευθείας στα ψάρια χωρίς να εκκολαφθούν (χωρίς αποκελύφωση δεν το κάνουμε γιατί τα ψάρια δεν μπορούν να πέψουν το σκληρό εξωτερικό περίβλημα). Η διαδικασία που περιγράφω πάνω είναι η εκκόλαψη ή καλλιέργεια Artemia που είναι αρκετά έυκολη και μπορείς να δεις εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=28756. Aν εννοείς αποκελύφωση, είναι λίγο πιο δύσκολη διαδικασία. Γενικά τα ποσοστά εκκόλαψης κυμαίνονται ανάλογα με την ποιότητα των αβγών και τις υπόλοιπες συνθήκες (φωτισμός, θερμοκρασία, αλατότητα) από 60%-πάνω από 90%.
Κάνε μερικά ψαξίματα και θα σου λυθούν πολλές απορίες ![]() |
![]() |
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
Περί Αναπαραγωγής | StelMex | Αρχάριοι γλυκού νερού | 5 | 22-12-08 02:23 |
DIY Ενυδρείο αναπαραγωγής | Iann_is | DIY . Φτιάχτο μόνος σου | 17 | 23-01-08 16:40 |
Πρόβλημα αναπαραγωγής. | fotingo | Bettas | 12 | 11-12-06 09:18 |
Βιντεάκι αναπαραγωγής! | Maverick | Bettas | 3 | 12-11-06 06:41 |
Προσπάθεια αναπαραγωγής ... | crazyio | Bettas | 7 | 29-10-06 12:33 |