|
|
||||
|
||||
![]()
Φίλε harris βλέπω να λες τα ίδια πράγματα χωρίς να διαβάζεις τι σου γράφει ο φίλος μας g7f αλλά ούτε και τα δικά μου μηνύματα πιστεύω να διάβασες.
Αυτό που σου έμεινε από αυτά που διάβασες είναι η μικρή επιθετικότητα που είχα προς εσένα και δεν σου την κρύβω, αλλά θα σου πρότεινα να ξαναδιαβάσεις πάλι λίγο ποιο πάνω από εκεί που άρχισα να γράφω εγώ που ο g7f μας έδωσε τις μετρήσεις από το ενυδρείο του (τα τεστ είναι της API) Τέλος διακρίνω μια ειρωνεία στο ύφος που γράφεις ή είναι η εντύπωση μου; Και πλέον μακρηγορήσαμε πολύ το θέμα, αν θέλεις κάτι άλλο να σου διευκρινίσω στείλε μου π.μ. και όπως έχω γράψει «χωρίς παρεξήγηση βεβαίως» |
|
||||
|
||||
![]()
και καλά εγώ δε διαβάζω όπως λες εσύ
εσύ που διαβάζεις βλέπεις no3 40-80 no2 0.25 -0.50 (το φίλτρο σου φαίνεται στρωμένο ??? ) βλέπεις gh 1 kh 5 σε νερό δικτύου δε προβληματίζεσαι ????? λέω εγώ μπας και τα test είναι ληγμένα από το να τσακώνεσαι με μένα πες του μια λύση εγώ είπα τη γνώμη μου και πολλοί μάλλον συμφωνούν πες μας και τη δικη σου γνώμη
|
|||
|
|||
![]()
Καλησπέρα,
Αντί να κάθεστε και να διαφωνείτε δεν το αφήνετε καλύτερα να δω τι θα κάνω μόνος μου με μετρήσεις και πειράματα έτσι ώστε να μάθω κιόλας ; Τρείς μέρες τώρα διαβάζω σχεδόν ότι μπορώ από όλο το φόρουμ και συνεχώς διαπιστώνω διαφωνίες. Αν σας πω ότι στο μικρό ενυδρείο 60 δεν ηξερα και επλενα το φίλτρο και το σφουγγάρι και όλο τον εξοπλισμό με νερό βρύσης, δεν έχω μέσα τίποτα φυσικό από διακόσμηση και παρόλα αυτά τα ψάρια όχι απλά επιβίωσαν εδώ και χρόνο περίπου αλλά έχουν διπλασιαστεί σε μέγεθος, θα αρχίσετε πάλι να μου λέτε για ψάρια ράμπο και ιστορίες .... Τελικά όλα είναι σχετικά και κατάλαβα ότι κάποια βασικά πράγματα απλά τα ακολουθείς και έλλες φορές βγαίνουν και άλλες όχι.... Παίζουν πολλές παραμετροι τελικά ρόλο... Μου φαίνεται παραξενο που στο μοκρό ενυδρείο 60 δεν έχω θερμοστατη εδω και ένα χρόνο και η θερμοκρασία χειμώνα καλοκαίρι δεν υπερβαίνει ούτε το ανώτατο ούτε το κατώτατο όριο. Μπορεί να μου το εξηγήσει αυτό καποιος επιστημονικά....;;;; Και μην βιαστείτε να μου πείτε για χαλασμένο θερμόμετρο... Οταν το βάζω σε κρύο η ζεστό νερό δείχνει σωστά.. Αυτά πρός το παρόν.... ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
κοίτα να δεις
αυτά όλα είναι κανόνες πχ το ενυδρείο σου πρέπει για να φιλοξενήσει τα ψαρια να έχει τιμές νερού no2 -0 nh4-0 και no3 όχι πάνω από 25 αυτό το ρυθμίζεις με της αλλαγές σου στο θέμα θερμοστάτης παίζουν πολλά ρολο μπορεί το σπίτι να είναι ζεστό αλλα σίγουρα δεν είναι στους 26 εκτος και είναι καλοκαίρι ούτε το νερό δικτύου έχει τόσο χαμηλές σκληρότητες σου είναι τόσο δύσκολο να κανεις λίγες αλλαγές παραπάνω μέχρι να δεις ότι όλα είναι καλά ?? και λες να κανεις αυτά που έκανες παλιά δηλαδή τι να έχεις ψαρια που απλά επιβιώνουν αυτό θες ?? ρωτάω δεν ειρωνεύομαι κανέναν για να μη παρεξηγηθώ είδη έχω παραξηγηθεί αλλα άλλο καπέλο αυτό ------------------------- http://www.youtube.com/watch?v=v0Myo...eature=related
Ένας βλάκας που περπατάει, αξίζει πιο πολύ από δέκα διανοούμενους που κάθονται... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris samos : 08-01-10 στις 17:58 Αιτία: Automerged Doublepost |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
Σου δινεται η ευκαιρια να δεις τι "απαιτει" το καθε ψαρι που εχεις ... και γραφεις για πειραματα! Ειναι σαν να λες οτι σχεδιασεις μια μηχανη για να πετανε οι ανθρωποι - ενω ηδη υπαρχουν τα αεροπλανα! Πρεπει να εισαι προσεχτικος μιλαμε για ψυχες ζωντανων! Αν θες πειραματα να ασχοληθεις με κατι που δεν προκαλει πονο και θανατο σε κανενα! Δυστηχως κανενας δεν ειναι δυνατον να σου μεταβιβασει τις γνωσεις και τις εμπειριες του! Διαβασε τι χρειαζεται το καθε ψαρακι που εχεις και φτιαξε ενα σωστο περιβαλλον για αυτα! Μην ακους κανενα ... βρες απο εδω http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/fishfotos.htm τα ψαρια σου και διαβασε που ζουν ... τι θερμοκρασια χρειαζονται ... τι ph, gh!
|
|||
|
|||
![]() Παράθεση:
Το παραπάνω site όντως είναι πολύ ενδιαφέρον και έχω αρχίσει να βρίσκω σημαντικές πληροφορίες για το πως θα κινηθώ από δω και πέρα. θα συνεχίσω όμως να ρωτάω....Δεν πειράζει ;;; |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Καλημέρα,
Θέλω να ρωτήσω κάτι το οποίο ίσως φανεί τελείως χαζό αλλά το χω απορία από χτες βράδυ διαβάζοντας διάφορα αρθρα σχετικά με το νερό κτλπ. Αν αντί για αλλαγές νερού καταφέρω και φτιάξω ένα σύστημα το οποίο θα παίρνει το βρώμικό νερό του ενυδρείου ή κάποια ποσότητα αυτού την οποία θα καθορίζω εγώ πόση θα είναι με κάποιο τρόπο, θα το καθαρίζει και θα το ξαναεπιστρέφει στο ενυδρείο στις τιμές που πρέπει έχοντας γίνει κάποια επεξεργασία ενδιάμεσα είτε σε pH είτε σε οτιδήποτε άλλο ή και χωρίς επεξεργασία τι πρόβλημα θα δημιουργούσε αν δημιουργούσε εφόσον αυτό γινότανε συνεχώς;Θα πείραζε την βιολογία;Περιμένω απόψεις ..... ![]() ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Παράθεση:
το θεμα δεν ειναι αν τυχαια κατι δουλεψε σε σενα...το θεμα ειναι μεσα απο τις ατυχιες μερικων να βγαινει ο κανονας "δεν πλενουμε τα υλικα του φιλτρου στη βρυση"...και ασχετως ποσο χλωριο εχει το νερο του δικτυου σου....εσυ και ο καθενας να το εφαρμοζει... ναι μπορει να τα πλυνεις και να μη γινει τιποτα. θα ηθελες ομως ο ενας που θα του τυχει να δει ολα τα ψαρια του ανασκελα?? κοστος σε ζωες ψαριων...κοστος συναισθηματικο..και φυσικα και υλικο (αν σκεφτεις να χασεις καμια δεκαρια δισκους... ![]() οσο για τη θερμοκρασια ποιο ειναι το ανωτατο και κατωτατο οριο?? αυτα τα ορια παιζουν αναλογα με τα ψαρια που εχεις.... τα επισημαινω αυτα οχι για να διορθωσω εσενα..αλλα για να προστατευσω νεα μελη που μπορει να διαβασουν αυτες τις γραμμες και να παραπλανηθουν. οι κανονες που βαζουμε δε μπαινουν για να κανουν τη ζωη μας δυσκολη...αλλα για να ελαχιστοποιησουμε τις πιθανοτητες να παει κατι στραβα.
|
|
![]() |
||||
Θέμα | Δημιουργός | Forum | Απαντήσεις | Τελευταίο Μήνυμα |
ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΠΡΩΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ | g7f | Αρχάριοι γλυκού νερού | 6 | 06-01-10 22:20 |
Παω για δευτερο ενυδρειο στο τριτο κεγομαι | λατσε τζενη | Αρχάριοι γλυκού νερού | 2 | 04-01-10 10:58 |
δευτερο | ΤΟΛΟΥΚΟΣ | Γλυκό νερό - Γενικά | 9 | 27-06-09 10:47 |
Δευτερο ενυδρειο | Dionysia | Χρυσόψαρα | 7 | 19-01-09 09:30 |
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΔΥΟ ΕΤΩΝ (συνεχεια) | newfish | Γλυκό νερό - Γενικά | 0 | 22-12-02 19:23 |